Η Περιφερειάρχης στα εγκαίνια του 3ου βρεφονηπιακού σταθμού του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας

0
1060

«Εγκαινιάζουμε έναν χώρο που υπηρετεί το σήμερα και το αύριο», τόνισε μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου κατά τη σημερινή τελετή των εγκαινίων του 3ου βρεφονηπιακού σταθμού του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Πρόκειται για έναν σύγχρονο βρεφονηπιακό σταθμό που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής – το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» και ολοκληρώθηκε με συνολική δημόσια δαπάνη 1.599.625,79 ευρώ και συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη 799.350,88 ευρώ.

Η Περιφερειάρχης, που συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος – Κλιματικής Αλλαγής και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας Αθανάσιο Αναγνωστόπουλο, κατά τον χαιρετισμό της, επισήμανε πως είναι μια «ημέρα γιορτής που καταδεικνύει καταρχήν την ανάγκη συνεργασίας Α’ και Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μια συνεργασία που οφείλει να είναι αποτελεσματική, προς όφελος των πολιτών». Η ίδια υπογράμμισε ότι «η Περιφέρεια Αττικής έχει με συνέπεια επιλέξει τη συνέργεια με τους Δήμους της Αττικής, στο πλαίσιο της συνέπειας μεταξύ λόγων και έργων καθώς ήδη πριν από την επίσημη ανάληψη της ευθύνης της Διοίκησης, είχαμε τονίσει τη σημασία της ανάγκης για ισότιμη σχέση μεταξύ Δήμων και Περιφέρειας. Και το πράττουμε αυτό στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης για μία σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας». Η ίδια ευχήθηκε το έργο αυτό που ξεκίνησε από το 2011, να «είναι το τελευταίο που ολοκληρώνεται με καθυστέρηση τόσων ετών».

Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός που βρίσκεται επί των οδών Επίκουρου και Καμάριζας, στην περιοχή Καμάριζας στο Μαρκόπουλο, μπορεί να φιλοξενήσει 45 παιδιά και συγκεκριμένα, 7 βρέφη και 38 νήπια.nursery 1

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Σπύρος Πάντζας, Ιωάννα Τσούπρα, Στέλιος Κοροβέσης και Πάρης Ευαγγελίου.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Αττικής

Τηλέφωνα: 213 2063501, 210 6993404, 213 2063807
Fax: 213 2063513
e-mail: pressoffice@patt.gov.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here