Βροντερό ΟΧΙ Δημάρχου Ωρωπού και κατοίκων Χαλκουτσίου στο «θάνατο» πάνω από τα κεφάλια τους

0
802

Ένα βροντερό όχι στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας, στον οικισμό του Αγίου Αθανασίου στο Χαλκούτσι, είπαν σήμερα 2 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης και οι κάτοικοι της περιοχής με μια δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Στις 11 το πρωί ο Δήμαρχος Ωρωπού συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γ. Δάβρη, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Αν. Γαζβινιάν και Χρ. Τσεκρεζή, τον Πρόεδρο της Τ.Κ Χαλκουτσίου κ. Γ. Λιθαδιώτη και το σύνολο των κατοίκων της περιοχής, μετέβησαν δυναμικά στη δασική περιοχή, η οποία έχει κριθεί μάλιστα και αναδασωτέα, όπου εργοληπτικό μηχάνημα είχε ξεκινήσει τις εργασίες εκσκαφής για την τοποθέτηση της κεραίας και ζήτησαν από τον χειριστή του να διακόψει τις εργασίες.

Η περιοχή ανήκει στο Αμαλίειο Ορφανοτροφείο την οποία έχει νοικιάσει για εκατό ευρώ το μήνα σε εταιρία κινητής τηλεφωνίας και μάλιστα εντός του πευκόφυτου οικισμού του Αγίου Αθανασίου.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού, αφού προσωπικά ζήτησε να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες, κάτι το οποίο έγινε, διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι η Δημοτική Αρχή θα κάνει το παν για να αποτρέψει την εγκατάσταση της κεραίας. Ακολούθως, ζήτησε οι επιτροπές των κατοίκων να μεταβούν στο Δημαρχείο για να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις δράσεις.

Ο κ. Θ Ρούσσης ξεκαθάρισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η Δημοτική Αρχή δεν θα επιτρέψει την εγκατάσταση της κεραίας. Κάλεσε τους κατοίκους την Τρίτη το βράδυ στις 8 σε νέα σύσκεψη στο Δημαρχείο για να εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση, καθώς την Τετάρτη εκδικάζονται στο Πρωτοδικείο τα Ασφαλιστικά μέτρα κατά της εγκατάστασης της κεραίας και το βράδυ της ίδιας μέρας είναι το Δ.Σ. του Αμαλίειου Ορφανοτροφείου, όπου ο Δήμος Ωρωπού θα παραστεί για να ζητήσει να μην προχωρήσει η ενοικίαση της συγκεκριμένης έκτασης στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας.

Στη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου εκ μέρους των κατοίκων μίλησε ο κ. Κώστας Βάθης, ο οποίος τόνισε ότι οι κάτοικοι με δυναμικό τρόπο αλλά εντός των ορίων της νομιμότητας, θα διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να αποτρέψουν την εγκατάσταση της κεραίας πάνω από τα κεφάλια τους. «Θα είμαστε εκεί γιατί κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη ζωή μας», είπε ο κ. Βάθης. Παράλληλα ζήτησε την στήριξη της Δημοτικής Αρχής και ενημέρωσε ότι οι κάτοικοι και τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Ο Αγ. Αθανάσιος Χαλκουτσίου» συγκεντρώνουν υπογραφές ενόψη της εκδίκασης των Ασφαλιστικών Μέτρων στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here