«Όμηρος» των Ιρλανδών η Μέι – Αντιμέτωπη με εσωτερική «ανταρσία».

0
784
Newspapers fronted with photos of British Prime Minister Theresa May and others are displayed at a shop in Westminster in London, Saturday June 10, 2017. Beleaguered May is appointing new members of her government after several of them lost their seats in Parliament in this week's general election that proved disastrous for her Conservative Party. (AP Photo/Tim Ireland)

Παραιτήθηκαν δύο από τους στενότερους συνεργάτες της – Εξαρτάται απολύτως από τους δέκα βουλευτές του DUP για να περάσει τα νομοσχέδια της στη Βουλή

Δύο κορυφαίοι σύμβουλοι της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι παραιτήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, μετά την αποτυχία των Συντηρητικών να εξασφαλίσουν αυτοδυναμία στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της Πέμπτης.

Ο Νικ Τίμοθι και η Φιόνα Χιλ ήταν υπεύθυνοι για την προεκλογική εκστρατεία των Συντηρητικών που χαρακτηρίστηκε «καταστροφική» από πολλούς βουλευτές του κόμματος. Πολλά βρετανικά μμε ανέφεραν ότι κορυφαία στελέχη των Συντηρητικών απαίτησαν από τη Μέι να τους απομακρύνει για να αποφύγει μια ανοιχτή «ανταρσία».

Η Μέι, το κόμμα της οποίας απέτυχε να εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία στις εκλογές, ανακοίνωσε ότι θα ηγηθεί μιας νέας κυβέρνησης με τη στήριξη του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Β. Ιρλανδίας. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνησή της θα εξαρτάται απολύτως από τους δέκα βουλευτές του DUP για να περάσει τα νομοσχέδια της στη Βουλή.

Η Τερέζα Μέι είναι η πρώτη πρωθυπουργός της Βρετανίας που συνεργάζεται με τους Ιρλανδούς Προτεστάντες από τις αρχές του 1990 και υποστηρίζουν ότι η ενέργεια της Βρετανίδας πρωθυπουργό είναι πολύ ριψοκίνδυνη και επικίνδυνη καθώς  υποσκάπτει τη σταθερότητα της ειρηνευτικής συμφωνίας.

Επίσης,  η πρωθυπουργός της Βρετανία διατήρησε στη νέα κυβέρνηση ση όλους τους κορυφαίους «παλιούς» υπουργούς, συμπεριλαμβανομένου και του ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον, τον οποίο θα απομάκρυνε εφόσον είχε την επιθυμητή πλειοψηφία.

Home

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here