Καλά αθλητικά νέα για Κάλαμο και Καπανδρίτι.

0
2139

Οι δημοσιογραφικές κεραίες του Παρατηρητή ,συνέλαβαν δυο πολύ σημαντικές κινήσεις που αν ευοδωθούν,θα προσφέρουν πολλά στην νεολαία του Καλάμου,αλλά και του Καπανδριτίου.

Συγκεκριμένα όπως πληροφορηθήκαμε στο αποψινό(15/06/2017) Δημοτικό Συμβούλιο,έρχονται προς έγκριση δύο πολύ σημαντικές μελέτες.

Η Μία με τίτλο: «Μελέτη κατασκευής κλειστού γηπέδου καλαθοσφαίρισης και πετοφαίρισης ΔΕ Καλάμου»,προτείνει και προβλέπει την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του υφιστάμενου γηπέδου με την προσθήκη κλειστού γηπέδου χειροσφαίρισης  και πετοσφαίρισης, προκειμένου να καλύπτονται οι απαιτήσεις αθλητών και θεατών για προπονήσεις και οργάνωση αγώνων από διάφορους συλλόγους και ακαδημίες.

Έτσι, με στόχο την αναβάθμιση της χρήσης και λειτουργίας του ανοιχτού γηπέδου Καλάμου, απαιτείται να εκπονηθεί αρχιτεκτονική μελέτη κατασκευής κλειστού γηπέδου, με κερκίδες, μεταλλικής κατασκευής, στατική μελέτη και Η/Μ μελέτη.

Η Δημιουργία ένος τέτοιου κλειστού Σταδίου στον Κάλαμο,θα βάλει την αθλητική ενασχόληση και ψυχαγωγία των παιδιών-αθλητών του Καλάμου σε νέες στέρεες βάσεις και θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερα άτομα να αθληθούν και να ξεφύγουν από την καθημερινότητα.

Ένα έργο που χρειάζεται και δικαιείται ο Κάλαμος.

Η Δεύτερη μελάτη με τίτλο:«Μελέτη ολοκλήρωσης κλειστού γηπέδου χειροσφαίρισης και πετοσφαίρισης Δ.Ε. Καπανδριτίου»,έρχεται να προτείνει την αναβάθμιση και βελτίωση των ηδη υπαρχόντων εγκαταστάσεων του κλειστού Γυμναστηρίου του Καπανδριτίου.              Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα λειτουργίας του εν λόγω γηπέδου, προέκυψε η ανάγκη να γίνουν κάποιες επεμβάσεις στο υφιστάμενο κτίριο προκειμένου να αναβαθμιστεί η λειτουργία του. Για τον λόγω αυτό χρειάζεται να εκπονηθεί αρχιτεκτονική μελέτη ολοκλήρωσης και επέκτασης του γηπέδου, με κερκίδες και χώρους υγιεινής, αποδυτηρίων και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Ως εκ τούτου, απαιτείται διερεύνηση και δομική τεκμηρίωση του υφιστάμενου κτιρίου, έλεγχος στατικής επάρκειας και  στατική μελέτη επέκτασης μεταλλικής κατασκευής με τους ως άνω περιγραφόμενους χώρους. Επίσης, για την προτεινόμενη, βάσει της αρχιτεκτονικής μελέτης, επέκτασης, θα εκπονηθεί και Η/Μ μελέτη, ώστε να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία της κατασκευής.

Αν πραγματοποιηθούν τα όσα προβλέπει η μελέτη το κλειστό Γυμναστήριο του Καπανδριτίου θα αποκτήσει νέα,πιο σύγχρονη και λειτουργική μορφή και θα καταστεί ασφαλέστερο και πιο εύχρηστο για τα δεκάδες παιδιά που αθλούνται σε αυτό.

Χρήσιμη μα και απαραίτητη παρέμβαση,μιας και ο χρόνος έχει αρχίσει να αφήνει τα πρώτα σημάδια στην μορφή και την εμφάνιση του Γυμναστηρίου.

Θεωρούμε και δεν θα σταματήσουμε να το λέμε ξεκάθαρα-χωρίς ποτέ να “μασήσουμε” τα λόγια μας, πως όταν τίθενται τέτοια ζητήματα που αναβαθμίζουν και προάγουν τον τόπο,δεν θα πρέπει να εμφανίζεται το φαινόμενο της Αντιπολίτευσης,για την αντιπολίτευση.              Αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να μας ενώνουν και να μας θωρακίζουν σαν κοινωνία.Και μάλιστα για να το πάμε ακόμα παρακάτω,περιμένουμε απόψε από την Αντιπολίτευση να στηρίξει αυτή την προσπάθεια και να προτείνει άλλες αντίστοιχες δράσεις και παρεμβάσεις ,που και το κοινό καλό θα προάγουν και την ΄νεολαία του Δήμου μας θα βάλουν προς την σωστή κατεύθυνση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here