Υποκριτική επίκληση της ανωνυμίας…………

0
1165

Μεγάλη κουβέντα γίνεται τις τελευταίες ημέρες,για την ανωνυμία στο Διαδύκτιο και το πόσο αναγκαία ή καταστροφική είναι.Αυτή η κουβέντα βεβαίως δεν είναι τωρινή.Ούτε βεβαίως περιορίζεται στον χώρο του Δήμου Ωρωπού.

Έχουν χυθεί τόνοι δημοσιογραφικού μελανιού και έχει καταναλωθεί απίστευτος χρόνος σε ατέρμονες κουβέντες,που έχουν να κάνουν,με το πια πλευρά έχει δίκιο και με το πιο είναι χειρότερο.Η Ελευθερία της ανωνυμίας, ή η κακή εκμεταλευσή της.

Εννοείτε πως εμείς εδώ δεν φιλοδοξούμε να δώσουμε απάντηση σε αυτό,το τόσο καυτό θέμα,μιας και είναι τεράστιο και φυσικά δεν είναι τόσο εύκολη η κατάφαση ή η άρνηση.

Θέλουμε όμως να σταθούμε στο υποκριτικό ξαφνικό ενδιαφέρον,για τα κακά της ανωνυμίας,που προέκυψε από την μέρα που εμφανίστηκε ο Παρατηρητής και το oroposnews.net.

Ξαφνικά λοιπόν πολλοί “παρεικούντες” τον Δήμο Ωρωπού,αντελήφθησαν και επιχειρούν να γιγαντώσουν το θέμα,μιας και θίγεται η ηρεμία και η καθημερινότητα της επώνυμης,πλην όμως πολύ χειρότερης και πολύ πιο επικίνδυνης “Δημοσιογραφίας”,που μέχρι σήμερα με την δράση της,εξυπηρετούσε τις όποιες επιδιώξεις τους.

Ρωτάμε λοιπόν ευθέως.

Τι είναι χειρότερο;Να γράφεις ανώνυμα,αλλά με στοιχεία,σε τόνο και ύφος ήρεμο,ανθρώπινο,πολιτισμένο και εμπεριστατωμένο,χωρίς ύβρεις και προσωπικές προσβολές,ή να γράφεις επώνυμα(;;;;;),άρθρα που τις περισσότερες φορές γεννά η φαντασία σου και οι σκοποί σου και που πολλές φορές χρήζούν και αυτεπάγγελτης  εισαγγελικής παρέμβασης(όπως η διασπορά ειδήσεων που προκαλούν τρόμο και αναστάτωση στους πολίτες χωρίς στοιχεία και αναφερόμαστε,στην είδηση ότι μυρίζει το νερό του Μαρκοπούλου) και ταυτόχρονα να επιτρέπεις να ανεβαίνουν κάτω από το επώνυμα (κατά τα άλλα) άρθρα σου,ανώνυμα υβριστικά και προσβλητικά σχόλια,κατά συγκεκριμένων ανθρώπων,που κατονομάζονται και γνωρίζουν την πλήρη απαξίωση.

Και όλοι αυτοί που σήμερα καυτηριάζουν την δικά μας ανωνυμία,πως γράφουν και αρθρογραφούν σε τέτοιες επώνυμες μεν,ρυπαρές δε σελίδες;

Το να μπούμε στην διαδικασία να δημοσιεύσουμε δεκάδες τέτοια σχόλια,από συγκεκριμένη ιστοσελίδα,δεν έχει καμιά απολύτως σημασία και δεν προσθέτει τίποτα στα όσα πιο πάνω αναφέραμε.Άλλωστε το γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τον καθένα μας,όλοι αυτοί που σήμερα μας κατηγορούν για την δικιά μας ανωνυμία,και ξέρουμε πως το επικροτούν κοιόλας.

Ας αφήσουμε λοιπόν κατά μέρους,τις υποκριτικές κορώνες και ας προσπαθήσουμε,ότι λέμε,να μην έχει μόνο υπογραφή,αλλά το κυριώτερο,να έχει ΝΟΗΜΑ,ΣΗΜΑΣΙΑ,ΗΘΟΣ και ΑΞΙΑ και να προσφέρει κάτι σε αυτό τον τόπο.

Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here