ΕΚΤΑΚΤΗ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

0
1408

 

Σε δυσμενή θέση βρίσκεται ο δήμος Ωρωπού, από την επαναλαμβανόμενη απεργία των συμβασιούχων στην καθαριότητα. Η χωματερή στην Φυλή είναι σχεδόν κλειστή, συμπληρώνοντας την έλλειψη υπηρεσιών των συμβασιούχων, αφού δέχεται έως δυο απορριμματοφόρα από κάθε δήμο την ημέρα. Υπάρχει ένας υποχρεωτικός προγραμματισμός, που έγινε από την υπηρεσία, μαζεύοντας τα σκουπίδια από το παραλιακό μέτωπο, καθώς είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο αυτήν την εποχή, καθώς και τους κεντρικούς δρόμους από όλα σχεδόν τα χωριά.

Η ανακοίνωση του ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ:

Ο Δήμος Ωρωπού απευθύνει έκκληση προς τους δημότες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια τους στους κάδους απορριμμάτων, μέχρι και την Τετάρτη 28 Ιουνίου, λόγω της συνεχιζόμενης αποχής από κάθε εργασία των συμβασιούχων στον τομέα της καθαριότητας.

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι και η εναπόθεση των απορριμμάτων στη χωματερή της Φυλής, γίνεται με αυστηρή  προτεραιότητα για κάθε δήμο, όπου επιτρέπονται  καθημερινά μόνο δύο απορριμματοφόρα οχήματα ανά δήμο.

Η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου μας εργάζεται με προσωπικό ασφαλείας, προκειμένου να καθαριστούν οι κεντρικοί  δρόμοι όλων των χωριών του Δήμου.

Ο Δήμος Ωρωπού, από την προηγούμενη εβδομάδα που ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση της αποκομιδής των απορριμμάτων και για τον σκοπό αυτό έχει εκπονήσει έκτακτο σχέδιο αποκομιδής τους.

Ωστόσο, η έλλειψη του ανθρωπίνου δυναμικού, που απασχολείται με συμβάσεις στον τομέα της καθαριότητας και η συνεχιζόμενη απεργία έχουν  δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις, καθώς επικρατούν και υψηλές θερμοκρασίες, να επιδείξουν κατανόηση και να περιορίσουν τη ρίψη των απορριμμάτων τους προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here