ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ.

0
1200

 

 • Το ανθρώπινο είδος προοδεύει. Κάθε πρωινό φως του ηλίου αντικρίζει και μια νέα εξέλιξη είτε πρακτική-τεχνολογική , είτε θεωρητική. Σε διάστημα 200 χρόνων η μεταβολή σε τεχνικά και ιδεολογικά ζητήματα είναι τόσο μεγάλη που εάν φέρναμε στο σήμερα έναν άνθρωπο του 1800 πιθανόν να πίστευε πως έχει απηχθεί από εξωγήινους.
  Υπήρχαν εποχές που εάν κάποιος σχεδίαζε γεωμετρικά σχήματα ή αποδείκνυε αλγεβρικές σχέσεις θεωρούνταν μάγος και κατέληγε ασυζητητί στην καρατόμο ως “κακούργος μάγος”.(Χωρίς υπερβολή τουςχαρακτήριζαν μάγους μέχρι και το 1700).
  Έως τότε οι άνθρωποι πίστευαν σε θεωρίες συνωμοσίας, σε μάγισσες και μάγους, στην ύπαρξη θηριώδων τεράτων μετά την θάλασσα της Αγγλίας (Ατλαντικός) και στις ερήμους της Αφρικής. Πίστευαν ακόμη σε φαντάσματα, πνεύματα παλαιών βασιλέων και ιπποτών, σε κακοδαιμονίες προκληθείσες εκδιαφόρων ζώων, κυρίως των γατών και σε πολλές άλλες προλήψεις.
  Ωστόσο, σήμερα που ο κόσμος μας έχει εξελιχθεί σε κάθε τομέα κοινωνικής δραστηριότητας και ουδεμία ομοιότητα δεν ευρίσκετο με τις σκοταδιστικές εκείνες εποχές του μεσαίωνα, ως άνθρωποι έχουμε απαλλαγεί πλήρως από τις προληπτικές και συνωμοσιολογικές θεωρίες που τότε μας διακατείχαν. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ.
  Οι θεωρίες συνωμοσίας μετά από 250 χρόνια άκαμπτης επιστημονικής προόδου όχι μόνο δεν εξαλείφθηκαν αλλά αντιθέτως εξελίχθηκαν και προσαρμόστηκαν άριστα στις νέες κοινωνικές συνθήκες.
  Από το ’60 και μετά εντελώς ξαφνικά εμφανίζονται άνθρωποι (οι οποίοι τυχαίνει να έχουν υποστεί κοινωνικούς αποκλεισμούς και να χρειάζονται σημασία) που αναφέρουν απαγωγή από εξωγήινους.
  Ξεκινούν θεωρίες πως οι Αιγύπτιοι έχτισαν τις πυραμίδες με εξωγήινη τεχνολογία και άλλα τέτοια (Γιαυτό και φυσικά κατέχοντας τέτοια τεχνολογία επέλεγαν να απεικονίσουν τις πυραμίδες πάνω σε κιούπια…)
  Για να μην φτάσουμε στα πιο σύγχρονα, δολοφονία του Κένεντι, Apollo 11, πείραμα της
  Φιλαδέλφεια, αεροψεκασμοί και φυσικά το αγαπημένο μας ,την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.
  Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΈΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ
  Το θέμα είναι πως οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν τεράστια επίδραση στο πως αντικρίζουμε την πολιτική σκηνή. Έχουμε την τάση να βλέπουμε στα πρόσωπα όλων των πολιτικών, μοχθηρές μηχανές που εκτελούν εντολές δίχως ίχνος ηθικής συνειδήσεως.
 • Eαν ένας πολιτικός είναι αυστηρός και σκληρός θεωρούμε πως κάνει τα πάντα για το συμφέρον του και για να υπερασπιστεί το ύπουλο σύστημα που κυβερνά τον κόσμο μυστικά από τους απλούς ανθρώπους.
  Από την άλλη, εάν ένας πολιτικός είναι πιο χαλαρός με περισσότερη ευαισθησία για τις μεσαίες και κατώτερες κοινωνικές ομάδες τότε είναι ένα ακόμη μοχθηρό κόλπο του συστήματος με σκοπό να αποπλανήσει τις άβουλες μάζες και μπλα μπλα μπλα…
  Οι θεωρίες συνωμοσίας δεν θα πάψουν ποτέ για έναν λόγο. Καθώς καμία πραγματικότητα δεν δύναται να αποδειχθεί πλήρως. Δεν υφίσταται έστω και ένα πράμα για το οποίο να είμαστε 100% σίγουροι στον κόσμο.
  Ζούμε πάνω σε έναν πλανήτη δίχως να ξέρουμε από που ήρθαμε και χωρίς να γνωρίζουμε που θα καταλήξουμε.
  Γνωρίζεις πως η γη είναι στρογγυλή. Έίναι όμως όντως; το έχεις δει με τα μάτια σου; Ξέρεις για πόσο θα είναι; από πότε ήταν; ΟΧΙ .Αυτή είναι και η δήθεν λογική στις θεωρίες συνωμοσίας.
  Το θέμα είναι όμως πως ο άνθρωπος όσο και να προοδεύσει επιστημονικά, πάντα θα πιστεύει πως άλλοι κινούν τα νήματα πίσω από την πλάτη του και πως του στήνουν παγίδες για να τον ελέγχουν και να τον κατασπαράξουν, ακριβώς διότι κάποτε ΟΝΤΩΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΈΣΤΗΝΑΝ ΠΑΓΙΔΈΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ, τα σαρκοφάγα ζώα.
  Ας μην ξεχνάμε την καταγωγή μας. Οταν ζούσαμε στη σαβάνα σε αγέλες, όποιος μπορούσε να διακρίνει τις περισσότερες συνωμοσίες, τις παγίδες των λιονταριών και των άλλων σαρκοφάγων, ζούσε και περισσότερο.
  Μην ξεχνάμε πως παραμένουμε μέλη του ζωικού βασιλείου και τα φυσικά μας ένστικτα θα συνεχίσουν να μας ακολουθούν και να μας καθορίζουν. Για παράδειγμα, εάν προσπαθήσω να σε χτυπήσω, τα χέρια σου χωρίς να το θελήσεις θα υψωθούν σε θέση άμυνας.
  Συνεπώς, ο εγκέφαλός μας θεωρεί προϋπόθεση της επιβίωσης να βλέπει θεωρίες συνωμοσίας σε όποιο περιβάλλον και αν ζούμε είτε ο κίνδυνος προέρχεται από τριχωτά αιλουροειδή ,είτε από κουστουμαρισμένα ανθρωποειδή…
  Δ Π Τ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here