Άλλο ανώνυμη άποψη και άλλο ανώνυμες ύβρεις……..

0
1258

Επανερχόμαστε για άλλη μια φορά σε ένα θέμα,που απασχόλησε,απασχολεί και θα απασχολεί.Ανωνυμία στο διαδύκτιο.Ευλογία ή κατάρα;Δικαίωμα ή κατάχρηση;

Θα θέλαμε να καταγράψουμε την δικιά μας άποψη,γιατί καλώς ή κακώς,και για την ώρα,είμαστε και μεις θεωρητικά ανώνυμοι.

Η Ανωνυμία σαν δράση δεν έχει καθιερωμένη και ενιααία συμπεριφορά,ούτε έχει πάντα τα ίδια αποτελέσματα.Άλλο η ανωνυμία που προτείνει,τεκμηριώνοντας άποψη και άλλο η ανωνυμία που σπιλώνει,μηδενίζει και ισοπεδώνει.

Άλλο η ανώνυμη φωνή που έχει πράγματα να πει και άλλο η ανώνυμη φωνή που στόχο και σκοπό έχει να καταστροφολογήσει και να καταστρέψει.

Είναι όπως ακριβώς με τους επώνυμους.Άλλοι μιλούν και άλλοι “γαυγίζουν”.Άλλοι προτείνουν και παράγουν και άλλοι χλευάζουν και λασπώνουν.

Εμείς λοιπόν λέμε ολοκάθαρα,πως δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν,μέσα από την ανώνυμη ιστοσελίδα μας,(για όσο παραμείνει έτσι-ανώνυμη),να σπιλώσει ή να λιδωρήσει συμπολίτη μας,ακόμα και αν έχει δίκιο.Θέλουμε τον διάλογο,επιθυμούμε την καλοπροαίρετη κριτική και θα δώσουμε βήμα σε τέτοιου είδους δράσεις.Όμως ποτέ έξω από τα όρια του ηθικού και υπεύθυνου λόγου,ποτέ έξω από τα επιτρεπτά και καθιερωμένα πλαίσια της λογικής και της υπευθυνότητας.

Για μας η ανωνυμία είναι όπλο δημιουργίας ,αν χρησιμοποιηθεί όπως πρέπει και όπλο καταστροφής αν ξεφύγει σε ατροπούς και βωμολοχίες.

Τέλος για να έρθουμε και στα δικά μας,θα θέλαμε να διαχωρήσουμε την θέση μας,από κάθε ανώνυμο προφίλ του FB,όπως επίσης και να ζητήσουμε από εκείνους στους οποίους δεν αρέσουμε,να κάνουν υπομονή,μιας και η παρουσία μας δεν είναι κατά παραγγελία,αλλά κατ επιλογήν.Το επιλέξαμε,το αγαπάμε,μας αρέσει και το χαιρόμαστε.

Ναι λοιπόν,στην ηθική,δημιουργική,αξιοκρατική,ελεύθερη και ανατρεπτική Ανωνυμία.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here