ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΚΑΛΑΣ ΩΡΩΠΟΥ

0
2346

Νοσταλγία, συγκίνηση, χαρά και ελπίδα. Οι λέξεις αυτές είναι ελάχιστες για να περιγράψουμε την υπέροχη γιορτή της αποφοίτησης του 1ου Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού που πραγματοποιήθηκε χθες στην νεόκτιστη στέγη του.

Με περισσή χαρά και θαυμασμό παρακολουθήσαμε τους μαθητές της Γ’ τάξης να υποδύονται τους πρωταγωνιστές του έργου του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξιπερύ ”Ο Μικρός Πρίγκηπας”. Πρόκειται για ένα αριστούργημα το οποίο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και οι διαχρονικές αξίες από τις οποίες διέπεται αποτελούν τον οδηγό όλων μας για το μέλλον ,που καθημερινά χτίζουμε με τον βίο μας.

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν άρτια στην ευθύνη των ρόλων τους και κατόρθωσαν να αναπαραστήσουν τις συμβολικές αξίες του έργου. Κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία να αποθεώνονται διαρκώς από τους παρευρισκόμενους , ενώ συνάμα κατάφεραν να συγκινήσουν ιδιαιτέρως εκείνους που γνωρίζουν τη σημασία του έργου πίσω από την αλληγορική του κάλυψη μεταβιβάζοντας τους τα μηνύματα, μέσω της παιδικής τους αθωότητας.

Όλα αυτά φυσικά επιτεύχθηκαν υπό την καθοδήγηση των Παναγιώτη Κουρούπη και Δήμητρας Πανοπούλου, καθηγητών του Γυμνασίου. Ο Κ.Κουρούπης ο οποίος συνέθεσε τόσο τους στίχους όσο και την μουσική των κομματιών που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της παράστασης ενώ μαζί με την Κα. Πανοπούλου αφιέρωσε επιπλέον, αμέτρητες ώρες δουλειάς με τα παιδιά για την τελική επιτέλεση της εντυπωσιακής χθεσινής παράστασης. Ο κόπος ήταν σίγουρα πολύς, όμως το αποτέλεσμα τους δικαίωσε όπως και σε κάθε τους εγχείρημα.

Φυσικά, δεν είναι δυνατόν κανείς να παραβλέψει τα σκηνικά της παράστασης τα οποία τα επιμελήθηκε ο Απόστολος Ηλιάδης ,καθηγητής εικαστικών στο Γυμνάσιο ο οποίος είναι πάντοτε πρόθυμος να βοηθήσει κοσμώντας τις παραστάσεις με τα εξαιρετικά του έργα. Εκτός των σκηνικών εντυπωσιακό ήταν επίσης και το αεροπλάνο το οποίο κατασκεύασε, κάτι που μας αποδεικνύει τον ζήλο με τον οποίο εργάστηκαν όλοι για την συντέλεση της γιορτής.

Μετά την παράσταση ακολούθησαν ομιλίες του Διευθυντή του Γυμνασίου, Ευάγγελου Ηλιάσκου, του Δήμαρχου του Ωρωπού, Θωμά Ρούσση και του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μπουσδρή Παναγιώτη. Τέλος, μοιράστηκαν τα αναμνηστικά στους αποφοίτους.

Η χθεσινή βραδιά ανέσυρε σε όλους τους παρευρισκόμενους, μνήμες από την ξεγνοιασιά των γυμνασιακών μας χρόνων και μας έκανε να νοσταλγούμε τις εποχές που και εμείς ήμασταν παιδιά, ενώ παράλληλα χάρισε στους απόφοιτους αναμνήσεις που ποτέ δεν θα σβηστούν από τον νου και που θα τους ενώνουν μέσα στον χρόνο.

Ας ευχηθούμε λοιπόν στους αποφοίτους του Γυμνασίου να έχουν καλή σταδιοδρομία και να συνεχίσουν να βαδίζουν στο μονοπάτι της γνώσης και στο Λύκειο, μα πρώτα απ’όλα να έχουν ένα καλό καλοκαίρι!

Να διεκδικείτε τις ζωές σας!

Στην παράσταση συμμετείχαν οι μαθητές: Ματίνα και Βάσω Ντούρμα, Όλγα Μπράιλα, Κωνσταντίνος Σίδερης, Ηλίας Αναγνωστόπουλος, Αργυρώ Πέππα, Αλέξανδρος Αρπατζάνης, Μαλαματένια Λούπη.

Σκηνοθεσία- Επιμέλεια Διασκευής: Δήμητρα Πανοπούλου και Παναγιώτης Κουρούπης

Μουσική-Στίχοι: Παναγιώτης Κουρούπης

Σκηνικά: Απόστολος Ηλιάδης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here