Ημερίδα με θέμα << ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ>> από την ΟΝΝΕΔ Ωρωπού – Παρατηρητής Ωρωπού

0
1445

<< Η ανάδειξη του Αμφιαρείου Καλάμου Δήμου Ωρωπού ως τόπου προορισμού για τουρισμό υγείας>>, ήταν το θέμα που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ Ωρωπού, που μετράει  μόλις λίγες ημέρες από την σύσταση της. Ο πολύ δραστήριος Πρόεδρος  Παναγιώτης Μιχαλόπουλος ,η αντιπρόεδρος Ανδριάνα Αλεξανδράτου και το μέλος του Δ.Σ Κλειώ Τζεβελεκου,διοργάνωσαν άψογα αυτήν την συγκέντρωση, που ήταν πρόταση του‘’δικού μας’’ Οικονόμου Βασίλη,  και του κόμματος της ΝΔ, που σε περίπτωση συγκρότησης κυβέρνησης από το νέο κόμμα του Βασίλη στις επερχόμενες εκλογές, ακούγεται πως θα αναλάβει το υπουργείο Υγείας.

Οι ομιλητές ήταν πολλοί όπως ο Δήμαρχος Ωρωπού που άνοιξε των κατάλογο των ομιλητών  και ακολούθησαν ο Βασίλης Οικονόμου, ο Εμμανουήλ Κόνσουλας, ο Ιάσων Φωτήλας, και οΓιώργος Πατούλης.

Ακολούθησαν επίσης ομιλίες των: Κωνσταντίνου Κουσκούκη, Αντωνίου Πολυδώρου, Αθανασίου Κατσίκη, Δημητρίου Λαγού και του  Κωνσταντίνου Πάντου.

Πολλοί  δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις, πρόεδροι συλλόγων της περιοχής, και διάφοροι παράγοντες της  ευρύτερης  περιοχής, παρευρέθηκαν, αψηφώντας την αφόρητη ζέστη. Η ημερίδα χαρακτηρίζεται επιτυχημένη, όσον αφορά την αρχική σκέψη και την διάσταση του όλου εγχειρήματος όπως προτάθηκε από τους ομιλητές.

Κατά την άποψη μας, αυτές οι προτάσεις είναι ανεφάρμοστες, εδώ στον δικό μας χώρο, αφού οι προϋποθέσεις είναι άλλες για την υλοποίηση τέτοιων μεγαλεπήβολων σχεδιασμών. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά όπως, την δημιουργία ενός κτιρίου έκθεσης ευρημάτων, (δεν τολμάμε να προφέρουμε καν την λέξη ΜΟΥΣΕΙΟ), να είναι επισκέψιμο στους πολίτες, όλες τις μέρες και τις ώρες του χρόνου, την αποκατάσταση και των ‘χαρακτηρισμό’ των διαδρομών εντός του χώρου του Αμφιαρείου, και την παρουσία ξεναγών, που να είναι επιφορτισμένοι, μόνο για αυτή την δουλειά, αναδεικνύοντας την ιστορικότητα του χώρου. Αυτή θα ήταν μια καλή αρχή……

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here