ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΕΛΤΑΝΙΩΤΗ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΩΡΩΠΟΥ

0
1763

Είχαμε προαναγγείλει αυτήν την επιστολή από καιρό. Η αλήθεια είναι πως σεβαστήκαμε την επιθυμία του Αντιδημάρχου Δημήτρη Βελτανιώτη, που ανέκοψε την δημοσιοποίησή της, για λόγους προσωπικούς όπως μας είπε. Πέρασε περίπου μια εβδομάδα και σήμερα, κατόπιν υποδείξεώς του την αναρτούμε, σεβόμενοι απόλυτα την επιθυμία του. Δεν γνωρίζουμε τους λόγους αυτής της καθυστέρησης, και δεν μας αφορά. Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε, πως ο γνωστός σε όλους μας Μίμης, αποτελεί κόσμημα στα δημοτικά δρώμενα του δήμου μας, αναγνωρίζοντάς του τον ήπιο και άριστο χαρακτήρα του, και την ακούραστη διάθεση για πρόσφορα. Είναι ο συνεργάτης που θα ήθελαν όλοι οι Δήμαρχοι στις υπηρεσίες τους. Ακολουθεί η επιστολή:

 

Δεν έχω μάθει να επικοινωνώ με τα σύγχρονα μέσα κοινωνικής δικτυώσεις. Βλέπεις εγώ είμαι παλιάς κοπής πολιτικός αλλά ακούραστος εργάτης της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έτσι έμαθα να επικοινωνώ άμεσα και ανθρώπινα με τους συνδημότες μου, που έχω άριστες σχέσεις με τους περισσότερους, αλλά και με τους ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ μου, όπως σε έχω κατατάξει και έχεις οριστεί από τον κόσμο και την δημοτική ομάδα που ανήκεις, εκτός του ότι σε θεωρώ και  φίλο μου.

Λοιπόν, φίλε  Μιχάλη: μετά τις Δημοτικές εκλογές του 2014, οι δημότες επέλεξαν την παράταξη «Πρώτα Ο Δημότης» για να αναλάβει την διοίκηση του τόπου. Εκλέχτηκες στη θέση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Καπανδριτίου του Δήμου Ωρωπού. Μετά από 3 χρόνια και επειδή ακόμα δεν έχεις καταλάβει τι σημαίνει Τοπική Αυτοδιοίκηση και ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος σου, ώστε να βοηθάς ουσιαστικά τους δημότες, για τελευταία φορά θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω, αυτά που πολλές φορές προσπάθησα διά ζώσης αλλά δεν στάθηκε δυνατό να καταλάβεις. Αναφορικά με το Αστυνομικό Τμήμα Καπανδριτίου, σε πληροφορώ, ότι ο Δήμαρχος, εκπροσωπώντας τον Δήμο Ωρωπού, έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να αλλάξει αυτή την απαράδεκτη απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει το Α.Τ. Καπανδριτίου και το Τ.Τ. Καπανδριτίου και Α.Τ. Καλάμου. Μεταβήκαμε πέντε φορές στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και υπήρξε συνεχής επικοινωνία και προσπάθεια για να μην ισχύσει η απόφαση αυτή. Πριν λίγες ημέρες έγινε και η τελευταία συνάντηση στο γραφείο του Υπουργού, κ. Τόσκα, παρουσία του Βουλευτή της Περιφέρειας Αττικής, κ. Πάνου Σκουρολιάκου και του Δημάρχου Ωρωπού, σε μια ύστατη προσπάθεια να μην κλείσουν τα Αστυνομικά Τμήματα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας. Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλοι Δήμοι της χώρας, μόνο που σε καμία αντίστοιχη περίπτωση δεν υπήρξε ανάλογη κινητοποίηση από άλλους Δημάρχους. Εμείς τουλάχιστον προσπαθήσαμε ουσιαστικά και πάλι δεν καταφέραμε να αλλάξουμε, στο σύνολό της, μια ειλημμένη απόφαση της Κεντρικής Εξουσίας.

Κι εσύ, φίλε Μιχάλη, την στιγμή που η ενότητα και η συνεννόηση είναι η μόνη οδός, θεώρησες, ότι ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έκαναν αυτό, το οποίο έπρεπε να κάνουν και ότι θα μπορούσες να τους υποκαταστήσεις. Αλήθεια, τι κατάφερες τελικά; Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Δυστυχώς, κανένα.

Κατά την προσφιλή σου τακτική όμως, φωτογράφισες και σχολίασες το γεγονός, ότι δημοτικό όχημα βοήθησε τους εργαζόμενους στο Α.Τ. Καπανδριτίου στη μεταφορά. Αλήθεια, αν δεν είχαμε βοηθήσει στη μεταφορά, θα άλλαζε και η απόφαση της Κυβέρνησης; Μα δεν ήξερες ότι ο Δήμος Ωρωπού στέκεται δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη και ειδικά όταν μπορεί να βοηθήσει; Και αν δεν το ήξερες, να σε πληροφορήσω λοιπόν, ότι αυτή η Δημοτική Αρχή θα σταθεί δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη την βοήθειά της, είτε είναι δημότης είτε είναι υπηρεσία, όπως πολλές φορές έχουμε κάνει μέχρι σήμερα.

Πρέπει να καταλάβεις ότι ασκείς διοίκηση, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που σου δίνει ο Νόμος. Πρέπει να προσπαθείς να λύνεις προβλήματα, τα οποία, πίστεψε με, είναι πολλά και υπάρχει δουλειά για όλους. Αρκεί να έχεις την διάθεση και όχι να απέχεις επιδεικτικά, λέγοντας «εγώ το είπα» και κρίνοντας όσους προσπαθούν. Πρόσφατα, δε, σε ανάρτησή σου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, «με φωνή απόγνωσης και διαμαρτυρίας», γράφεις, ότι στο    Μετόχι – Ρη και το Μικροχώρι είχε διακοπεί η παροχή ύδρευσης με υπαιτιότητα του Δήμου. Όφειλες όμως να γνωρίζεις, ότι ο πραγματικός λόγος της διακοπής της παροχής ύδρευσης οφειλόταν σε βλάβη του δικτύου της ΔΕΗ, εξαιτίας της οποίας διεκόπη η ηλεκτροδότηση των πιεστικών συστημάτων, που υδροδοτούν τις συγκεκριμένες περιοχές.

Σε άλλη, παλαιότερη ανάρτησή σου, σχετικά με τον αποχιονισμό, ζητούσες επίμονα ενημέρωση από τη ζεστασιά του καναπέ σου, χωρίς να σέβεσαι τους συναδέλφους σου και κυρίως, χωρίς να σέβεσαι τους υπαλλήλους της Δημοτικής Κοινότητας Καπανδριτίου, οι οποίοι με αυτοθυσία, σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, εργάζονταν νύχτα και μέρα.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι, δυστυχώς, ούτε έχεις ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής μας, ούτε και αναγνωρίζεις την προσπάθεια που γίνεται από ανθρώπους που ασχολούνται και είναι αποτελεσματικοί για τον τόπο μας.

Αρνείσαι πεισματικά να λειτουργείς την παγία προκαταβολή της Δημοτικής Κοινότητας νόμιμα και σωστά, πράγμα που προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια σε επιχειρηματίες του Καπανδριτίου για τις οφειλές σου και επιπροσθέτως δεν εξυπηρετείται ο σκοπός της παγίας προκαταβολής, που είναι η αντιμετώπιση καθημερινών ή έκτακτων αναγκών των δημοτών.

Φίλε Μιχάλη,

Θα πρέπει να καταλάβεις, ότι τα προβλήματα του Καπανδριτίου δεν λύνονται από την καφετέρια, ούτε από τον καναπέ, πολλώ δε μάλλον δεν λύνονται από το Facebook. Με άκρως φιλική διάθεση και πνεύμα συνεργασίας, σε συμβουλεύω να ασχοληθείς με τα προβλήματα των δημοτών του Καπανδριτίου, πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σου, ως Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου, γιατί για αυτό μας τίμησε ο κόσμος με την ψήφο του και έχει απαίτηση από εμάς να ανταποκρινόμαστε στα καθήκοντά μας. Ή τουλάχιστον να προσπαθούμε. Και μην ξεχνάς, φίλε και συμπατριώτη Μιχάλη, ότι και οι κρίνοντες, κρίνονται…

Φιλικά

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΛΤΑΝΙΩΤΗΣ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here