Αυτές τις εικόνες αντικρίσαμε σήμερα σε οικισμό του Δήμου μας

0
1521

Διαβάσαμε το σημερινό δελτίο τύπου του δήμου. Αλήθεια τι να πει κανείς?….. Απαράδεκτες εικόνες, τραγικές καταστάσεις.
Και σκεπτόμαστε, τι δεν έχουμε ανακαλύψει και δει ακόμα. Είναι ντροπή του καθενός μας, είναι ντροπή αυτού που βλέπει και δεν μιλά, είναι ντροπή της σημερινής κοινωνίας του δήμου μας, αλλά και κάθε δήμου.
Δεν θα εξετάσουμε εάν οι υπηρεσίες του δήμου κάνουν καλά την δουλειά τους ή όχι. Συμφωνούμε σε πολλά πως έχει βελτιωθεί η κατάσταση της αποκομιδής των απορριμμάτων, των ογκωδών, γενικά της καθαριότητας.
ΝΑΙ θα θέλαμε περισσότερα, και πιο αναπτυγμένες υπηρεσίες και παροχές. Γι΄αυτό τον λόγο άλλωστε ήμαστε και υπέρ της ανάθεσης στον ιδιώτη…..
Αλλά τι να σου κάνει η καλή διάθεση και προαίρεση του καθενός επιφορτισμένου με τον τομέα της καθαριότητας, όταν έχεις να κάνεις με (ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ)!!!!!!!!….
Είναι υποχρέωση όλων μας το καθαρό περιβάλλον. Αφορά την ποιότητα της ζωής μας, την υγεία των παιδιών μας, τον πολιτισμό μας, την διαβίωσή μας.
Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για κάποιους, ακόμα και σήμερα να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο. Και όσον αφορά τα πρόστιμα, τα θεωρούμε γελοία.
Δεν μπορεί την ζώνη ή το κράνος που αφορά την προσωπική ζωή του κάθε οδηγού, να κοστολογείται 500ε, που στην τελική αφορά και την ζωή του παραβάτη, και τα περιβαλλοντικά αυτά εγκλήματα που κοστίζουν στην ζωή όλων μας, να κοστολογούνται από 100 έως 600ε. Θα έπρεπε τα πρόστιμα να είναι επιδεικτικά εξοντωτικά.
Αυτή είναι η αποψη μας και πιστευουμε πως εχουμε συνολικη ευθύνη όλοι μας. Το περιβάλλον μας αφορά όλους και πρέπει να γίνει συνείδηση μας, η προστασία του. Απλά πράγματα που θα εντάξουμε στην καθημερινότητα μας, θα κάνουν την διαφορά, πρώτα από όλα σε εμάς τους ιδίους, και κατ’επεκταση στους οικείους μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here