Ποιος είναι ο Παρατηρητής;Τι είναι ο Παρατηρητής;

0
1304

Εδώ και 1,5 περίπου μήνα αυτά τα δύο ερωτήματα απασχολούν πάρα πολύ κόσμο.Κόσμο που ασχολείται τόσο με τα κοινά,όσο και με τις διαδυκτιακές αναζητήσεις.Όπως σε κάθε αρχή,υπάρχουν εκείνοι που τους αρέσει το εγχείρημα και το επαινούν,εκείνοι που το αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα και καχυποψία και εκείνοι που από την πρώτη στιγμή το χαρακτήρισαν,το απέριψαν και δεν σταματούν να το κατηγορούν.

Ο Παρατηρητής όμως είναι εδώ,πέρα από το πως αντιμετωπίζεται ,με μια παρουσία που αλλάζει τα κατεστημένα στην Ενημέρωση,που δημιουργεί νέα πεδία αναζητήσεων,που ανοίγει καινουργιους δρόμους στο πως αντιμετωπίζεται και πόσο εκτιμάται ο αναγνώστης του Δήμου Ωρωπού(και όχι μόνο).

Και μεγαλώνει κάθε μέρα και κερδίζει πόντους στην κοινωνία και αποκτά fun club και δείχνει πως ήρθε για να μείνει!

Ποιος είναι όμως ο Παρατηρητής αγαπητοί αναγνώστες;

Ενώ το ερώτημα δείχνει περίπλοκο και δύσκολο,η απάντηση είναι τόσο απλή.

Είναι ένας από σας αγαπητοί αναγνώστες.

Ένας απλός πολίτης του Δήμου Ωρωπού,που γεννήθηκε,μεγάλωσε και ζει εδώ,που ξέρει πόσο όμορφος ,αλλά και πόσο υποβαθμισμένος είναι ο τόπος του,που αγωνιά για το αύριο των παιδιών του,που θέλει να δει καλύτερες μέρες και καλύτερες συνθήκες και που σκέφτεται και ονειρεύεται έναν Δήμο,πιο ανθρώπινο,πιο κοινωνικά δίκαιο,πιο πολιτοκεντρικό.

Ένας απλός πολίτης του Δήμου Ωρωπού,που θέλει μια σύγχρονη μοντέρνα και δημοκρατική Διοίκηση,γνωρίζοντας όμως ταυτόχρονα,και μέσα σε αυτές τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην χώρα μας,μέχρι που φτάνουν τα περιθώρια,οι αρμοδιότητες και οι δυνατότητες,μιας τέτοιας Διοίκησης.

Ένας απλός πολίτης του Δήμου Ωρωπού,που θέλει μια Αντιπολίτευση μαχητική,δυναμική,παρεμβατική με πλάνο,που όμως να μην ξοδεύεται μόνο στην στείρα άρνηση,να μην ποινικοποιεί την κάθε ενέργεια,να μην εξαντλείτε καταγγέλοντας και ξεχνώντας,πως στην ζωή και την Δημοκρατία,υπάρχει και η σύνθεση,η κοινή πορεία,ο καλοπροαίρετος διάλογος και η κριτική στήριξη.

Ένας απλός πολίτης του Δήμου Ωρωπού.Ένας από εσάς είναι ο Παρατηρητής.

Επέλεξε μέσα από την ανωνυμία να προβάλει και να πει,όλα εκείνα που όλοι εσείς θέλετε να πείτε αλλά διστάζετε και τα πνίγετε μέσα σας,όλα εκείνα που ενώ θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα,έχουν καταντήσει να θεωρούνται γραφικά και απαγορευμένα,όλα εκείνα που σαφώς αλλάζουν τα κατεστημένα,της επώνυμης,πλην όμως συκοφαντικής και τις περισσότερες φορές κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας.

Σας καλούμε λοιπόν καλοί μας αναγνώστες,να αναζητήσουμε από κοινού,όλα εκείνα που μας ενώνουν,όλα εκείνα που θα πάνε ετούτη εδώ την κοινωνία,λιγάκι πιο μπροστά,όλα εκείνα που θα δημιουργήσουν το κατάλληλο τοπίο,προκειμένου να ανθίσουν νέες,πολυδύναμες και πρωτοποριακές λογικές που θα δώσουν ώθηση στα όσα δικαιούται και μπορεί να πραγματοποιήσει αυτός ο τόπος.

Όταν ανθίσει,η Ομόνοια,η Λογική,η Συννενόηση και η Αλληλεγγύη,τότε να είσαστε σίγουροι,πως θα προσαρμοστούν και οι Διοικήσεις και οι Αντιπολιτεύσεις και οι πολιτικάντηδες και οι μη έχοντες καλές προθέσεις,γιατί αν δεν το κάνουν,απλά θα αποβληθούν,από μια κοινωνία που σέβεται πρώτα και πάνω από όλα τον άνθρωπο-πολίτη της και δεν χαρίζει σε κανέναν την ευκαιρία της να προοδεύσει.

Αυτός είναι ο Παρατηρητής.

Τον λες ιδεολόγο,τον λες γραφικό,τον λες ασυμβίβαστο,τον λες περίεργο.Σε καμιά περίπτωση όμως,δεν μπορείς να τον πεις κακό,κακοπροαίρετο,υστερόβουλο και κατευθυνόμενο.Αυτά άλλωστε τα δείχνει πάντα ο χρόνος,όταν η κλεψύδρα του συνεχίζει την αέναη πορεία της,κρίνοντας,αποδεικνύοντας,φανερώνοντας,επιβραβεύοντας ή καταδικάζοντας.

Πάμε λοιπόν μαζί,αγαπητοί αναγνώστες βάζοντας σαν στόχο,να βρούμε και να αναδείξουμε,όλα εκείνα που μας ενώνουν,μας μεγαλώνουν και το κυριώτερο,μας κάνουν περισσότερο ανθρώπους.

Σημείωμα Παρατηρητή:Αυτή την απόφαση,έχει πάρει η Συντακτική Ομάδα,του Παρατηρητή και θα την τηρήσει μέχρι κεραίας.Οι μοναδικές φορές που θα ξεφεύγουμε(και ζητάμε συγνώμη γιαυτό),θα είναι όταν προκαλούμαστε,από ανθρώπους,πρόσωπα ή καταστάσεις,που έχουν σαν στόχο να δηλητηριάσουν και να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία μας και να σκορπίσουν διχόνοια,με στόχο την εξυπηρέτηση των όποιων,αλλότριων,προσωπικών συμφερόντων τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here