Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΙΣΧΥΡΟΥ

0
1259

Η ιστορία είναι το δυνατό μου σημείο, συνεπώς θα επιθυμούσα να προλογίσω το παρακάτω άρθρο με ένα σοφό ιστορικό παράδειγμα.

Ας μεταφερθούμε στα χρόνια πριν την αναγέννηση, όταν πολλοί άνθρωποι του πνεύματος και επιστήμονες, ύστερα από αμέτρητες ώρες εργασίες έφταναν σε σημείο να αμφισβητούν δημόσια τους τότε καθιερωμένους φυσικούς νόμους και τις υπάρχουσες αντιλήψεις.

Όταν κάποιος Γαλιλαίος τόλμησε να αποφανθεί πως η γή είναι στρογγυλή ή κάποιος Κοπέρνικος αποδείκνυε πως εκείνη γυρίζει γύρω από τον εαυτό της και ολόκληρη γύρω από τον ήλιο, οι ηγεμόνες της εποχής, επειδή ακριβώς δεν μπορούσαν να επιχειρηματολογήσουν για το αντίθετο, μια και δεν είχαν καταφέρει τίποτε αξιόλογο στη ζωή τους,  ήταν ανίκανοι να υπερασπισθούν τις απόψεις τους και γι αυτό το λόγο χρησιμοποιούσαν τις δεδομένες συνθήκες:  Δίκη για “βλασφημία” και φυλάκιση ή γκιλοτίνα στους τύπους που τόλμησαν να πουν πως η γη είναι στρογγυλή και γυρίζει!
Οι συνθήκες όμως, στο πέρασμα των χρόνων αλλάζουν, όπως επίσης και τα πρόσωπα που θίγουν και θίγονται.
Με μεγάλη συγκίνηση παρατηρήσαμε χθες πως η σελίδα μας στο Facebook δέχθηκεπολλές αναφορές ταυτόχρονα ( οι συνθήκες που λέγαμε ) και δυστυχώς έκλεισε.

Και αναφέρω τη λέξη «συγκίνηση»  στην αντίδρασή μου. Συγκίνηση για το πώς οι συνάνθρωποί μας που τυχαίνει να διαφωνούν με τα γραφόμενά μας είναι τόσο θαρραλέοι που αντί να υψώσουν ανάστημα και να αρχίσουν να επιχειρηματολογούν για τα σημεία των διαφωνιών τους, μαζεύτηκαν και προσπάθησαν – μάταια ασφαλώς –  να φιμώσουν  κατά μία έννοια τη σελίδα.

Μπορεί στην ιστοσελίδα μας να μην αποδεικνύουμε την ηλιοκεντρική θεωρία, όμως διατυπώνουμε τις απόψεις μας σε ό,τι αφορά τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και παραθέτουμε τεκμήρια και επιχειρήματα.

Ωστόσο, σας ευχαριστούμε πρωτίστως για τη συγκίνηση που απλόχερα μας προσφέρατε και επιπλέον που δεν χρειάστηκε να σπαταλήσουμε επιπρόσθετες γραμμές για να συνειδητοποιήσουν οι αναγνώστες του τόπου μας ποιος ξεμένει από επιχειρήματα, ποιανού το ποτήρι είναι παντελώς άδειο και προσπαθεί να χύσει τα ποτήρια των άλλων που είναι γεμάτα για να φανεί ισάξιος.

Όμως…

Και οι ηγεμόνες τότε ισάξιοι ένιωσαν.

Μα το 2017 ο κόσμος θυμάται μόνον το όνομα του Γαλιλαίου και του Κοπέρνικου.

Τα ονόματα των ηγεμόνων κάνεις δεν τα θυμάται. Χάθηκαν στου χρόνου κελάρι.

Δ.Π.Τ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here