Πανέμορφο οδοιπορικό στην Μαλακάσα.

0
4434

Μαλακάσα δεν είναι μόνο το Rockwave Festival.

Αν το καλοκαίρι, λόγω του Rockwave, είναι προορισμός, το χειμώνα η Μαλακάσα δίνει αμέτρητες αφορμές για αποδράσεις, κοντινές και ανέξοδες.

Διάθεση να έχεις για να ανακαλύψεις σχεδόν άγνωστα στους περισσότερους σημεία με εντυπωσιακές φυσικές ομορφιές και ενδιαφέροντα, αλλά και δραστηριότητες που σου προσφέρουν σε γνώση και σε φέρνουν σε άμεση επαφή με τη φύση.

Η Μαλακάσα εκτείνεται σε μια περιοχή 30 τετραγωνικών χιλιομέτρων και στην αρχή της, ερχόμενος από την Αθήνα σε υποδέχεται, από την παλιά εθνική οδό, το εντυπωσιακό δάσος της Μαυροσουβάλας.

Πριν χωθείς στην αγκαλιά του, στις παρυφές του κάνε μια στάση στο Τεχνολογικό Μουσείο Φαέθων. Αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού και διαπιστευμένο στο Υπουργείο Παιδείας, στους χώρους του αναπτύσσονται συλλογές εντυπωσιακών -ιστορικών- μοντέλων της αυτοκίνησης, της τεχνολογίας ηλεκτρονικών υπολογιστών και των επικοινωνιών, της ωρολογοποιίας.

Δασικοί δρόμοι υπάρχουν αμέτρητοι, αλλά αν ακολουθήσεις εκείνον που αρχίζει ακριβώς μετά το μουσείο, στα αριστερά του δρόμου, σε λιγότερο από δύο χιλιόμετρα, μέσα στο δάσος, θα βρεθείς μπροστά σ’ ένα μικρό θαύμα της φύσης: μια λίμνη, άγνωστη ακόμα και σε πολλούς κατοίκους της περιοχής. Από τα σκοτεινά, λόγω σκιάς των δέντρων, νερά της, εικάζεται ότι έλκει την ονομασία του το δάσος.

Αν επιλέξεις να κινηθείς με κατεύθυνση προς Θήβα, λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, μπορείς να κάνεις βόλτα σε δασική περιοχή πάνω σε άλογα με την παρέα σου. Εκπαιδευτές ιππασίας αντοχής θα σε μυήσουν στα μυστικά του αθλήματος μέσα από όμορφες διαδρομές που μπορεί να διαρκέσουν από 30 λεπτά έως μιάμιση ώρα και να βιώσεις την εμπειρία από τη ράχη ενός περήφανου ζώου.

ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ_ 11 ΜΑΛΑΚΑΣΑ 3

Ελάτε να γνωρίσουμε -και να ξαναθυμηθούμε- τον πρώτο νομό της χώρας. Τον πιο πυκνοκατοικημένο αλλά ίσως και τον λιγότερο χαρτογραφημένο.

Η Αττική είναι όλη η Ελλάδα υπό κλίμακα. Έχει βουνά, έχει θάλασσα, παραλίες και νησιά, έχει λίμνες και καταρράκτες, έχει σημαντικές αρχαιότητες, βυζαντινά μνημεία και ασυνήθιστα μουσεία, κωμοπόλεις και γραφικά χωριά και οικισμούς, αρχιτεκτονήματα, φρούρια, κάστρα και πύργους, έχει αμπελώνες, εντυπωσιακά σπήλαια, υγροτόπους και υγροβιότοπους, εθνικό δρυμό.

Έχει όλα εκείνα που αποζητούμε σε απόδραση -έστω διημέρου- και ταξιδεύουμε ώρες μακριά από την πόλη για να απολαύσουμε.

Περίπου 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας υπάρχουν μέρη που δημιουργούν στον τηλεθεατή-επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται ώρες μακριά από την πόλη. Μέρη που μπορεί να είναι δύο βήματα από το σπίτι του ή σε σχετικά κοντινή απόσταση και ενδεχομένως να μην έχουν πέσει στην αντίληψή του ότι υπάρχουν.

Εύκολα προσβάσιμα και με το ελάχιστο οικονομικό κόστος, καθοριστική παράμετρος στον καιρό της κρίσης, για μια βόλτα, για να ικανοποιήσουμε την ανάγκη για αλλαγή παραστάσεων.

Τα επεισόδια της σειράς σαν ψηφίδες συνθέτουν ένα μωσαϊκό, χάρη στο οποίο αποκαλύπτονται γνωστές ή  πλούσιες φυσικές ομορφιές της Αττικής.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Χρήστος Ν.Ε. Ιερείδης.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκάβαλος.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Διονύσης Πετρουτσόπουλος.

Ηχοληψία: Κοσμάς Πεσκελίδης.

Διεύθυνση παραγωγής: Ζωή Κανελλοπούλου.

Παραγωγή: Άννα Κουρελά – View Studio.

ΕΡΤ2 – Εντός Αττικής: «Μαλακάσα»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here