Πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στον ΩΡΩΠΟ

0
2885

Πολύς κόσμος επισκέφτηκε χθες, μια από τις παλαιότερες εκκλησίες του Δήμου μας, αυτήν της Αγίας Μαρίνας στη Χωριό Ωρωπός, προκειμένου να προσκυνήσουν τη εικόνα της Αγίας, και να συμμετάσχουν στην λατανία που ακλούθησε στα δρομάκια του όμορφου χωριού. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη μας, ένας από τους καλύτερους ιεροκήρυκες της μητρόπολης Κηφισιάς.
Κάλεσε δε όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα να δουν τα μηνύματα της Αγίας στην σημερινή εποχή, όπου απουσιάζει εντελώς η διάθεση για πνευματικούς αγώνες, ο ζήλος για τις αξίες και τα ιδανικά μας και ασφαλώς το πνεύμα θυσίας και αυταπάρνησης.
Ακλούθησε το πανηγύρι στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, με τον κόσμο να δίνει το παρόν, κατακλύζοντας κάθε γωνιά του. Τον χορό ξεκίνησε ο ιερέας της εκκλησίας Παπασπύρος σύροντας τον χορό σε συνεργασία με τα χορευτικά των συλλόγων του δήμου μας.
Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις και μετέπειτα στο πανηγύρι, «παρατεταγμένοι» παράλληλα στα τραπέζια, όπως και οι δημοτική τους πορεία.
Εμφανίσεις ‘’έκπληξη’’ είχαμε στο τραπέζι της αντιπολίτευσης, από πρώην στελέχη και δημοτικούς συμβούλους, που δεν μας είχαν συνηθίσει σε τέτοιου είδους ‘’ακούσματα’’ και ‘’επισκέψεις’’, κατά το παρελθόν. Έχει ξεκινήσει νωρίς η προεκλογική περίοδος, και θα χρειαστούν πολλά κουράγια μέχρι το τέλος.

Ο βίος της Αγίας Μαρίνας
Η Αγία Μαρίνα γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Πισιδίας, στα μέσα του 3ου αιώνα μ.Χ,. από γονείς ειδωλολάτρες. Η μητέρας της πέθανε όταν η Μαρίνα ήταν πολύ μικρή και ο πατέρας της ανέθεσε την ανατροφή της σε μια εξαιρετική γυναίκα, η οποία ήταν κρυφή Χριστιανή.
Έτσι η Μαρίνα από την νηπιακή της ηλικία βρέθηκε σε περιβάλλον Χριστιανικό. Σε ηλικία 15 ετών, αποκάλυψε στον πατέρα της ότι είναι Χριστιανή και εκείνος συγκλονισμένος και μη ξέροντας τι να κάνει για να την συνετίσει, πήρε την απόφαση να την καταγγείλει στον Έπαρχο Ολύμβριο. Αυτός διέταξε να την συλλάβουν για ανάκριση. Όταν παρουσιάστηκε μπροστά του, η Μαρίνα άφοβα ομολόγησε ότι είναι Χριστιανή. Αυτός προσπάθησε να την μεταπείσει, αλλά μάταια. Τότε διέταξε να την φυλακίσουν. Τα μαρτύρια που ακολούθησαν ήταν τρομερά. Το καθένα πιο σκληρό από το άλλο. Η Αγία όμως δεν λύγισε. Κανένα κακό δεν στάθηκε ικανό να της κάμψει την θέληση και να την κάνει να αρνηθεί την πίστη της. Όταν ο Ολύμβριος την κάλεσε για δεύτερη φορά και διαπίστωσε ότι η πίστη της ήταν αμετακίνητη στο Χριστό, την έκαψε με αναμμένες λαμπάδες. Αλλά οι πληγές της ως εκ θαύματος, έκλεισαν και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, πολλοί παρευρισκόμενοι να ασπαστούν τον Χριστιανισμό. Μπροστά σε αυτό τον «κίνδυνο» ο Έπαρχος Ολύμβριος, τελικά την αποκεφάλισε. Η εκκλησία μας τιμά την μνήμη της στις 17 Ιουλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here