Έρχεται εκπληκτικό διήμερο γεμάτο,μουσική,τραγούδι,αλλά και πολλά μηνύματα.

0
2348

Έρχεται ένα εκπληκτικό διήμερο,για του κατοίκους και του επισκέπτες,του Δήμου Ωρωπού.

Ένα διήμερο γεμάτο μουσική,τραγούδι,αλλά και διαχρονικά μηνύματα,κατά του Φασισμού,που σήμερα είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

Ξεκινάμε την Παρασκευή το βράδυ 28 Ιουλίου,στις 8.30 μ.μ, στην Παραλία των Αγίων Αποστόλων Καλάμου Αττικής,όπου ένα από τα πιο όμορφα και επιτυχημένα νεανικά σχήματα,ερμηνεύει με έναν διαφορετικό,επικαιροποιημένο τρόπο(που όμως δεν αλοιώνει,ούτε τον χαρακτήρα,ούτε το νόημα),τις πιο μεγάλες λαικές επιτυχίες των τελευταίων 60 ετών.

Οι IMAM BAILDI,μας ταξιδεύουν με έναν υπέροχο τρόπο,που ταιριάζει άψογα με τον εκπληκτικό χώρο,της παραλίας των Αγίων Αποστόλων και μας δίνει την ευκαιρία και την αφορμή,να αφεθούμε,ξεχνώντας σκοτουρες,άγχη,δυσκολίες και προβλήματα,σε μια υπέροχη βραδυνή,καλοκαιριάτικη νοσταλγική περιπλάνηση.

Στη σκηνή, επτά άτομα συνδυάζουν ήχους από παλιά ελληνικά κομμάτια, δικές τους πρωτότυπες συνθέσεις, latin, hip-hop και ηλεκτρονική μουσική σε μια συναυλιακή συνταγή που είναι πλέον δοκιμασμένη σε πάνω από 500 εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το 2007 ως σήμερα έχουν καθιερωθεί στην ελληνική μουσική σκηνή, με κοινό σπό όλες τις ηλικίες και γωνιές τις Ελλάδας. Παράλληλα, είναι το πιο δραστήριο νέο ελληνικό συγκρότημα στο εξωτερικό, με 3 album που κατέκτησαν θέσεις στην πρώτη δεκάδα των European World Music Charts, και 5 χρόνια περιοδειών σε όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Την εκδήλωση διοργανώνει το ΝΠΔΔ Πολιτισμού του Δήμου Ωρωπού και η είσοδος,είναι φυσικά ελεύθερη,γιατί στις μέρες μας,δεν επιτρέπεται εισιτήριο,στις μικρές αλλά απαραίτητες χαρές της ζωής.

Και συνεχίζουμε το Σάββατο 29 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ στις Παλιές Φυλακές Ωρωπού,με την μεγάλη Αντιφασιστική συναυλία με την υπέροχη Δήμητρα Γαλάνη,που συνδιοργανώνουν,ή Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Ωρωπού,για την 43η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας,με τίτλο:Ποτέ πια φασισμός.

Αυτή και αν θα είναι βραδυά γεμάτη τραγούδι,θύμησες και μηνύματα.

Η Υπέροχη Δήμητρα Γαλάνη,που με την φωνή της έχει χαρακτηρίσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού τραγουδιού,δένει υπέροχα με τον ιστορικό σχεδόν θρυλικό χώρο,των παλιών φυλακών Ωρωπού και υπόσχεται να μας ταξιδέψει και να μας γεμίσει με όλα εκείνα τα συναισθήματα,που γεννά η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας και η απόφαση όλων μας,για παντοτική απομόνωση και συντριβή του φασισμού.

Οι συναυλίες της Δήμητρας Γαλάνη αυτό το καλοκαίρι είναι μελωδικές, είναι γεμάτες ιστορίες των Βαλς των χαμένων μετά, είναι οι προσωπικές αφηγήσεις μιας ολόκληρης ζωής γεμάτη μουσική. Της ζωής μιας μοναδικής ερμηνεύτριας και συνθέτριας, της Δήμητρας Γαλάνη.

Η Είσοδος ενοείτε πως και εδώ είναι ελεύθερη,γιατί όπως και πιο πάνω προείπαμε,το δικαίωμα στην διασκέδαση και στην απόλαυση των απλών χαρών της ζωής,δεν μπορεί στις μέρες μας,να έχει εισιτήριο.

Αυτό το Σαββατοκύριακο,όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Δήμο Ωρωπού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here