ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ Ή….. μικρές χωματερές?

0
1318

Αρχίζουν οι στρογγυλοποιήσεις, όπως διακρίνουμε σε ένα από τα  τελευταία άρθρα  της γνωστής παραποιητικής-αλλοιωτικής ιστοσελίδας.

Οι   “μικρές χωματερές” μετονομάστηκαν μαγικά σε Πράσινα σημεία, αλλά εντός παρενθέσεων.

Σε καλό δρόμο είναι. Πιστεύουμε από Σεπτέμβριο, να αποδώσει την πραγματικότητα και να σταματήσει να παραπληροφορεί τον κόσμο, σχετικά με έννοιες και θεσμοθετημένους όρους, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα πράσινα σημεία τα έμαθαν οι Ευρωπαίοι, πριν 20χρόνια, λειτουργούν, αποδίδουν, προσφέρουν, έδωσαν το έναυσμα για ολόκληρες καμπάνιες ανακύκλωσης και μοντέρνας διαχείρισης των απορριμάτων.

Μόνον η Μάχιμη Πόλη παραφράζει τον τρόπο λειτουργίας και ύπαρξής τους, και ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε το γιατί.

Άραγε εάν ήταν σε άλλες Δημοτικές ενότητες, θα αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο ή προσπαθεί να στοιχειοθετήσει αντιπολιτευτικό λόγο στα χείλη κάποιον που δεν έχουν να πουν τίποτα?????, γιατί πολύ απλά απουσιάζουν καιρό?…….

Πολύ γρήγορα θα διαψευστεί, αφού όλοι οι Δήμοι καθολικά θα συμμετάσχουν στα επιδοτούμενα προγράμματα από το ΕΣΠΑ, και θα ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, σε όλη την Ελλάδα.

Μικρή σημασία έχει το βίντεο που παραθέτουμε (για την Μάχιμη πάντα), αλλά ένας άνθρωπος με τεχνογνωσία και πραγματική εμπειρία, εξηγεί την αναγκαιότητα της ύπαρξης τους και την ΜΗ ΒΛΑΠΤΙΚΟΤΗΤΑ, όπου δημιουργήθηκαν….

ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ……..

ΣΑΚΟΥΤΗΣ ΝΙΚΟΣ (κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα της Κίνησης Πολιτών

για την διαχείριση των απορριμμάτων)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here