Παραχώρηση χρήσης δημοτικού κοινόχρηστου χώρου στην Ιερά Μητρόπολη, υπέρ Αγίου Παισϊου Νέων Παλατίων

0
1458

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος με επιστολή του προς τον Δήμο Ωρωπού, αιτείται να παραχωρηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού , δημοτικό κοινόχρηστο χώρο, του Οικισμού « Άγιος Κωνσταντίνος» της Δημοτικής Κοινότητας Νέων Παλατίων, όπου υφίσταται ο Ιερός Ναός Αγ. Κων/νου και Ελένης , προκειμένου η Ιερά Μητρόπολις να εξωραΐσει τον εν λόγω Ναό και τον αύλειο χώρο του , όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα. Ο χώρος που αιτείται η Ιερά Μητρόπολη μετά από έρευνα της αρμόδιας υπηρεσίας είναι δημοτικός κοινόχρηστος χώρος και νομίμως μπορεί να παραχωρηθεί κατά τις κείμενες διατάξεις και νόμους.
Ο Ναός έχει ανεγερθεί προ πολλών ετών , αφού από την ύπαρξή του έλαβε και το όνομα του ο οικισμός και εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και των παραθεριστών. Κατόπιν απόφασης της μητρόπολης, η σύνθετη ονομασία του,και ως ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΪΟΥ το καθιστά το μοναδικό παρεκκλήσιο της Ανατολικής Αττικής, με αποτέλεσμα η προσέλευση του κόσμου να είναι αθρόα.
Η έκταση αφορά περίπου 500 τετρ.μέτρα, είναι όμορο οικόπεδο στον ήδη διαμορφωμένο προαύλιο χώρο του Παρεκκλησίου, και αφορά χρήση και διαμόρφωση αποκλειστικά του χώρου αυτού, για τις ανάγκες των επισκεπτών.
Μια πολύ σοβαρή προσπάθεια, από την εκκλησιαστική επιτροπή, αναγνωρίζεται από τις προϊστάμενες αρχές, επικροτώντας το έργο τους και τις ενέργειες τους. Να θυμίσουμε πως η ανακατασκευή του προϋπάρχοντος ναού, ξεκίνησε μόλις πριν τρία χρόνια και η πρόοδος του είναι εξαιρετική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here