Δάβρης Αδαμάντιος:Αυτά είπαμε με τον Δήμαρχο!

1
3346
Την Τετάρτη το πρωι 2/8/2017 επισκέφθηκα τον Δήμαρχο Ωρωπού μετά από πρόσκληση του ίδιου με αφορμή το άρθρο μου στις 18/7/2017 σχετικά με την αποστροφή των νέων να ασχοληθούν με τα κοινά.
Σε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση προσπάθησα να του αναλύσω τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου σχετικά με τα προβλήματα μας!
Η πρόταση μου ήταν να δημιουργηθεί μια ομάδα εθελοντών νέων στον Δήμο!
Η πρόταση του Δημάρχου που ομολογώ πως με εξέπληξε ήταν η δημιουργία ενός παράλληλου Δημοτικού Συμβουλίου με τις ίδιες ακριβώς αρμοδιότητες,απαρτιζόμενο από τους νέους του Δήμου.
Με την ολοκλήρωση της συζήτησης προτάθηκαν τα εξής:
1)Η Ίδρυση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Ωρωπού
2 )Δημιουργία Δημοτικού Μητρώου Νέων. Δικαίωμα εγγραφής έχουν οι νέοι ηλικίας 18 με 30 κατοικοι του Δημου.
Εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη στο Μητρώο Νέων. Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων προκύπτει μέσα απο την διαδικασία των Εκλογών στις κατά τόπους Δημοτικές και Τοπικές Ενότητες.Η θητεία του διαρκεί όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου. Το Συμβούλιου αποτελείται από 21 μέλη.
Αριθμός εκλεγόντων
Δημοτική Ενότητα Αυλώνα 4 μέλη
Δημοτική Ενότητα Αφιδνών 2μέλη
Δημοτική Ενότητα Καλάμου 2 μέλη
Δημοτική Ενότητα Καπανδριτίου 3 μέλη
Τοπική ΕνΌτητα Μαλακάσας 1μέλος
Δημοτική Ενότητα Μαρκοπούλου 2 μέλη
Τοπική Ενότητα Πολυδενδρίου 1 μέλος
Τοπική Ενότητα Συκαμίνου 1μέλος
Δημοτική Ενότητα Ωρωπίων 5 μέλη
Ο αριθμός των εκλεγόντων προκύπτει αναλογικά με τον πληθυσμό βάση της απογραφής του 2011.
Ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο για τον χρόνο του και ελπίζω σύντομα να γίνουν πραγματικότητα τα όσα κουβεντιάσαμε.
Μετά τιμής
Δάβρης Αδαμάντιος.
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ:Είναι πραγματικά μια ευχάριστη εξέλιξη,τόσο η συνάντηση,μετά από την πρόσκληση του Δημάρχου,που έδειξε σε αυτήν την φάση ,εξαιρετικά αντανακλαστικά,μετά από το άρθρο του Αδαμάντιου και την απήχηση που αυτό είχε,όσο και το περιεχόμενο και το αποτέλεσμα της συνάντησης.Είναι παρήγορο πραγματικά να δείχνει η Δημοτική Αρχή την προθεσή της,να προτρέψει τα νέα παιδιά,να συμετέχουν ,να προτείνουν και τελικά να είναι η επόμενη διάδοχη κατάσταση,στα Δημοτικά αξιώματα.Όπως επίσης είναι πολύ αξιόλογη η πρωτοβουλία του Αδαμάντιου,που με την ευθύτητα της γνώμης του και με το γνωστό του «ταπεραμέντο»,ήρθε να «ταράξει» τα λιμνάζοντα ύδατα.Ελπίζουμε πραγματικά η προσπάθεια και των δύο να ευοδωθεί και πολύ σύντομα να γίνει πραγματικότητα το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Ωρωπού.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στους νέους ανήκει το μέλλον, έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν και να συμμετέχουν στους σχεδιασμούς!
    Γνωρίζουν πολύ καλά τις ανάγκες και πρέπει να εμπιστευόμαστε και να στηρίζουμε τα οράματά τους, η γενιά αυτή έχει πληγεί από την απραξία, τη στασιμότητα , την οικονομική ανεχεια, την ανεργία, το ψυχικό πόλεμο λόγω της “κρίσης” ιδεών & οικονομικών, άρα για να τεθούν θεμέλια δημιουργίας, ανασυγκρότησης & ευημερίας
    έχουμε ανάγκη της ενεργής συμμετοχής στα κοινά!!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here