ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ κκ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΟΡΦΥΡΙΟ στο ΜΗΛΕΣΙ ΩΡΩΠΟΥ

0
2605

Με την επίσκεψη του κκ Ιερώνυμου, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, έληξαν οι εορταστικές εκδηλώσεις, στη Μονή Αγίου Πορφυρίου και Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο Μήλεσι Ωρωπού.

Εχθές κατά τον Εσπερινό, που τελέσθηκε στον ναό, χοροστάτησε ο Δεσπότης Φαναρίου κκ Κύριλλος, εκπροσωπώντας τον κ.κ Βαρθολομαίο, με πλήθος πιστών να συμμετέχουν στην ιερή λειτουργία του εσπερινού.

Το πλήθος σήμερα ήταν πρωτοφανές κατά τη Θεία Λειτουργία,  που τελέστη υπό τον Αρχιεπίσκοπο, καθώς εκατοντάδες κόσμου πλημμύρισαν το ναό από τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο ιερός ναός ήταν απροσπέλαστος, παρόλο το μέγεθός του, και ο Αρχιεπίσκοπος φανερά καταβεβλημένος, δεν αρνήθηκε να ευλογήσει τους εκατοντάδες πιστούς που περίμεναν υπομονετικά, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας.

Ένα μοναδικό σημείο, σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στον κόσμο, έχουμε την ευλογία να βρίσκεται στον τόπο μας.

Ο Άγιος των Αθηνών όπως χαρακτηρίζεται ο Άγιος Πορφύριος και η μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, προσδίδει τεράστια δυναμική ανάπτυξης στην περιοχή, που με κατάλληλη διαχείριση, θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο παγκοσμίου θρησκευτικού τουρισμού και αναγνώρισης της περιοχής μας.

Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να υπάρξουν συντονισμένες προσπάθειες από όλους τους φορείς της περιοχής, με την ανάλογη διακριτικότητα και προσέγγιση που αρμόζει σε αυτά τα θέματα, προκειμένου να εκφραστεί επιχειρηματικά, η επισκεψιμότητα και η αυξημένη καθημερινή προσέλευση του κόσμου στην εμπορική δραστηριότητα της περιοχής.

Ωστόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Ωρωπού, που θα έπρεπε να έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις, δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα. Θεωρούμε πως μια τεράστια δυναμική ανάπτυξης παραμένει ανενεργή, χάνοντας την αξία των επισκεπτών, καθημερινά.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here