Κάλαμος.Πύρινο Μέτωπο.Τα τελευταία νέα.

0
2330

Η Περιφέρεια Αττικής ζητά να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Εξαιτίας της αλλαγής των ανέμων, η φωτιά «φούντωσε» και έχει πλέον δύο μεγάλα μέτωπα προς Βορρά και Νότο – Ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν να ανακόψουν την πορεία τους – Στις 6 το πρωί θα ξαναρχίσουν οι ρίψεις νερού από αέρος – Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις – Στο νοσοκομείο στρατηγός της Πυροσβεστικής

Εξαιρετικά δύσκολη προβλέπεται η νύχτα στον Κάλαμο, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, καίγοντας πυκνό πευκοδάσος μέσα στα σπίτια, που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, το βράδυ ο άνεμος, που είχε βόρειες κατευθύνσεις μέχρι το απόγευμα, άλλαξε πορεία, με αποτέλεσμα να φουντώσει ακόμα περισσότερο η πυρκαγιά.

Η συγκεκριμένη φωτιά είναι πολύ δύσκολη, καθώς είναι σε εξέλιξη σε «μεικτή» περιοχή με δάσος και σπίτια, κάτι που καθιστά πολύ πιο δυσχερές το έργο των πυροσβεστών. Για τον λόγο αυτό, όπως μετέδωσε ο Σκάι, η Περιφέρεια Αττικής ζήτησε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here