Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Αφιδνών.Οι δικοί μας,ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΓΓΕΛΟΙ.

0
4020

Παρακάτω δημοσιεύουμε ένα ακόμα επεισόδιο,από την απίστευτη Δράση της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Αφιδνών.Μια εκπληκτική ομάδα νέων ανθρώπων,που αψηφώντας τον κίνδυνο και θυσιάζοντας προσωπικό χρόνο και ξέγνοιστες στιγμές,”φρουρούν” το Δάσος και τα χωριά μας,δείχνοντας τον άλλο δρόμο του εθελοντισμού,που οδηγεί και δείχνει την λύση για την κοινωνία της κρίσης(κρίσης υλικής και κρίσης αξιών).Αυτοοργάνωση και αυτοάμυνα.Το παράδειγμα τους λαμπρό και φωτεινό,ας αποτελέσει σημείο εκίνησης και αναφοράς και ας βρει μιμητές παντού.

Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε το μέλος των Εθελοντών Μονιάκη Γιάννη,γιατί από το προφίλ του πήραμε όλο αυτό το εξαιρετικό υλικό που πραγματικά μας συγκλόνισε.Δεν ζητήσαμε την άδεια του,μιας και θεωρήσαμε πως η πράξη μας ,έχει αγνές προθέσεις και καλό σκοπό.Σε ευχαριστούμε καλέ φίλε.Συνεχίστε το υπέροχο ταξίδι ανθρωπιάς.Θα είμαστε δίπλα σας.

ΜΕΡΙΚΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΉΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΦΙΔΝΩΝ ΑΝΎΠΑΡΚΤΗ. 70 ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΛΑΜΟΥ- ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΊΟΥ. ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΛΥΠΆΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΤΗΤΑ ΣΑΣ

Posted by Moniakis Giannis on Mittwoch, 16. August 2017

Παρακάτω ακολουθεί ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας Αφιδνών:

Με αφορμή σχόλια που γράφτηκαν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε για τη συνεχή παρουσία την εθελοντικής ομάδας του Δήμου Ωρωπού – Ομάδα Αφιδνών, στην καταστροφική πυρκαγιά στις περιοχές Καλάμου – Καπανδριτίου – Βαρνάβα.
Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς, εθελοντές της ομάδας μας κατευθύνθηκαν και επιχείρησαν για την καταστολή της (αξίζει να σημειωθεί ότι το όχημα Αφίδνες 3, ήταν το πρώτο όχημα εθελοντικής ομάδας που μετέβη στο περιστατικό).
Συγκεκριμένα, στις 13/08, από τις 16:22 που λάβαμε το σήμα από το Π.Σ., μετέβησαν στην περιοχή του Καλάμου δύο οχήματα όπου επιχείρησαν τόσο στο χωριό, όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Καλάμου (Ευαγγελιστρίας, Επ. Οδ. Καλάμου – Αγ. Αποστόλων, Περιφερειακή Αγκώνας, Βλαστός, Αγ. Τριάδος, μοναστήρι Αναλήψεως κτλ).
Στη συνέχεια, και πάντα κάτω από τις εντολές του Π.Σ., τα οχήματα μας (Α1, Α2, Α3, Α4) μεταβήκαν στην ευρύτερη περιοχή του Καπανδριτίου (Μετόχι-Ρη, Αγ. Κυριακή, Μελλισάνθης), μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες της 15/05 όπου όλα τα οχήματα επέστρεψαν στο κέντρο Αφιδνών για ανασυγκρότηση και κατόπιν στους παράδρομους της Ε.Ο. (πάντα μετά από εντολές του Π.Σ.)
Ίσως δε θα έπρεπε να δοθεί βάρος από την πλευρά μας στα κακεντρεχή σχόλια του καθενός, αλλά δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η όλη προσπάθεια των εθελοντικών ομάδων γενικότερα και της ομάδας Αφιδνών ειδικότερα, στηρίζεται στον κόπο, το χρόνο και τη διάθεση απλών πολιτών, οι οποίοι κάθε φορά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να προστατέψουν τον τόπο τους, και όχι μόνο.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις Αφίδνες λειτουργούν τρεις εθελοντικές ομάδες (Δ.Α.Κ., ΜΑΚΙΠ, Π.Π. Δήμου Ωρωπού – Ομάδα Αφιδνών), και καλούμε όποιον ενδιαφερόμενο, είτε να ενταχθεί σε μία από τις ομάδες αυτές, είτε να βοηθήσει ενεργά ώστε να δημιουργηθεί αντίστοιχη ομάδα στην περιοχή του (παραμένοντας αρωγοί σε κάθε τέτοια προσπάθεια).
Γενικότερα η ένταξη εθελοντών σε οργανωμένες ομάδες, που συνεπάγεται εκπαίδευση και παροχή εξοπλισμού, διασφαλίζει πρωτίστως τη σωματική ακεραιότητα του εθελοντή, καθώς και την αποτελεσματικότερη επιχειρησιακή δράση.
Παραμένουμε στη διάθεση σας, για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή/και διευκρίνηση ζητηθεί, τόσο για το τελευταίο συμβάν, όσο και για τη γενική λειτουργία μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here