Πιλότοι Canadair(Bombardier).Τιμή και σεβασμός στους ΑΓΓΕΛΟΥΣ της κολάσεως.

0
1680

Το αθάνατο ελληνικό καλοκαίρι και οι υπέροχες εικόνες του. Βουνό και θάλασσα δένουν αρμονικά κάτω από το μπλε του ουρανού. Και έτσι όπως κάθεσαι και το απολαμβάνεις έρχεται ένα μελτέμι και δίνει μια ευχάριστη νότα και μια σπίθα στα μάτια. Και η σπίθα γίνεται πυρκαγιά και έτσι έχει χαθεί ένα πολύτιμο κομμάτι από τα ελληνικά δάση. Ειδικά κοντά στις τουριστικές ή αγροτικές περιοχές. Πέρα από το μέγεθος της καταστροφής, έχει μια άγρια γοητεία το θέαμα της πυρκαγιάς. Σε καθηλώνει. Δεν είναι τόσο η φλόγα αλλά η ανθρώπινη προσπάθεια να τη δαμάσει. Δεν ξέρω αν έχετε βρεθεί στο μέτωπο, και εύχομαι να μην σας τύχει, γιατί εκεί θα καταλάβετε πως η φωτιά δεν είναι κάτι αστείο. Κινείται με ασταμάτητη ταχύτητα και εκεί που νομίζεις πως έχεις ελέγξει μια εστία, ξεπηδάει μια άλλη. Σαν ζωντανός οργανισμός. Μέχρι να εμφανιστούν οι υπερήρωες της πυροσβεστικής. Μιλάμε για τα θρυλικά αεροπλάνα Bombardier, αν και οι περισσότεροι επιμένουμε να τα λέμε Canadair, αφού έχει επικρατήσει η παλιά ονομασία της.

Οι Έλληνες πιλότοι των Canadairs,πραγματικοί ήρωες,δίνουν καθημερινά την μάχη με τον πιο ύπουλο,τον πιο καταστροφικό,τον πιο απρόβλεπτο εχθρό που υπάρχει.Την ΦΩΤΙΑ.Με αυτοθυσία και αυταπάρνηση,ακούραστοι και γεμάτοι θάρρος,ρίχνονται στις φλόγες και μέσα από τους καπνούς,στέλνουν το πολύτιμο φορτίο τους,στην καρδιά του εχθρού.Τι μπορεί άραγε να πει σε αυτούς τους πραγματικούς ήρωες,καθένας από εμάς,που παρακολουθούμε από απόσταση ασφαλείας,την αποκοτιά και την “τρέλα” τους και σταυροκοπιόμαστε,από θαυμασμό,αλλά και σαν να προσευχόμαστε γιαυτούς.Η Λέξη ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,είναι ελάχιστη μπροστά σε αυτό, που αυτοί προσφέρουν.Στην πατρίδα,στη Φύση,στο Περιβάλλον,σε Εμάς τους ίδιους,στην Επιβίωση και στην Διατήρηση της Κανονικότητας και της Καλοπερασής μας.

Η μέρα ενός πιλότου ξεκινάει από την προηγούμενη. Θα πρέπει να έχει κοιμηθεί καλά και να είναι ήρεμος. Οι πτήσεις ξεκινάνε με το πρώτο φως της μέρας. Αυτό σημαίνει ότι ο χειριστής πρέπει να βρίσκεται στο πόστο του λίγο πριν ανατείλει ο Ήλιος. Συνήθως μισή ώρα νωρίτερα για να ξεκινήσει τον καθιερωμένο έλεγχο του αεροπλάνου και, αν είναι όλα οκ, ενημερώνει ότι το αεροσκάφος είναι έτοιμο για πτήση ώστε αν δώσει φωτιά, να μπορέσει να βάλει μπροστά και να φύγει μέσα σε είκοσι λεπτά.

Τα αεροπλάνα μπορούν να πετάνε για τρεις ώρες. Οι πιλότοι μπορούν να πετάνε μέχρι και εννιά ώρες την ημέρα, διακεκομμένα. Υπάρχουν κάποιες διαδικασίες, οι λεγόμενες «crew rest», που έχουν βγει από εμπειρίες σε διεθνές επίπεδο σύμφωνα με τις οποίες ο πιλότος, αφού πετάξει για τρεις ώρες, θα ξεκουραστεί λίγο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, είναι αδύνατο να γίνει νυχτερινή πτήση για πυρόσβεση. Μπορεί να υπάρξουν πάρα πολλά εμπόδια τόσο σε θάλασσα όσο και σε ξηρά. Είναι σαν να πηγαίνεις να ρίξεις νερό με κλειστά μάτια.

Οι λέξεις,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ΣΕΒΑΣΜΟΣ,αποτελούν τον μοναδικό δικό μας επίλογο.Ευχόμαστε ο θεός να δίνει δύναμη,κουράγιο και “τρέλα”,σε αυτούς του ΑΓΓΕΛΟΥΣ της κολάσεως,προκειμένου να αντέχουν και να μπορούν,να σβήνουν φωτιές και να ανάβουν ελπίδες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here