Αποκλειστικό.Τι αποφασίστηκε στην σύσκεψη,Σκουρλέτη,Δούρου,Φάμελλου,Ρούσση.

0
1823

Όπως είχαμε προαναγγείλει πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών,υπό την αιγίδα του κυρίου Σκουρλέτη και με την συμμετοχή,της Περιφερειάρχης Ρένας Δούρου,του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου,του Δημάρχου Θωμά Ρούσση και υψηλών Υπηρεσιακών Παραγόντων,των Υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών και Οικονομικών.Στην σύσκεψη συζητήθηκε το μέγεθος της καταστροφής που έχει υποστεί ο Δήμος Ωρωπού και ποιες θα είναι οι άμεσες ενέργειες,τόσο προς την κατεύθυνση της ανακούφισης των πληγέντων,όσο και στην κατεύθυνση της επαναφοράς των δομών και των Βασικών λειτουργιών που επλήγησαν βάναυσα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Παρατηρητή,συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα πάρακατω:

-Τα ολοσχερώς κατεστραμένα σπίτια είναι όπως ξεκαθαρίστηκε και στην σύσκεψη περίπου10(και 20 μερικώς κατεστραμένα).

-Άμεσα θα δοθεί σε αυτές τις οικογένειες ,έκτακτο επίδομα 580 Ε.

-Μικτό κλιμάκιο,αποτελούμενο από στελέχη του Δήμου,της Περιφέρειας και του Υπουργείου,θα προβεί σε άμεση καταγραφή των ζημιών και θα καθορίσει αποζημιώσεις για αντικατάσταση οικοσκευής(Δήμος),επαγγελματικής στέγης,αγροτικών δραστηριοτήτων(Περιφέρεια),και στατικότητας κτηρίων(Υπουργείο).

-Ο κύριος Φάμελλος δεσμεύτηκε πως έως 15 Σεπτεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για την αντιδιαβρωτική μελέτη προστασίας της περιοχής.

-Άμεσα θα ξεκινήσουν στις πληγείσες περιοχές τα έργα για την αντιπλυμηρική προστασία και την θωράκιση των χωριών και των οικισμών,πριν τον επερχόμενο Χειμώνα.

-Προτεραιότητα θα δοθεί στα έργα του Δήμου Ωρωπού για την αποκατάσταση παροχών και δομών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here