Όποιος επενδύει πάνω στις στάχτες,διαπράττει νέο “εμπρησμό”.

0
1568

Στις 15 Αυγούστου,ενώ οι φλόγες ακόμα έκαιγαν και ήταν ανοιχτές οι “πληγές” της περιοχής μας και των ανθρώπων της γράφαμε:καλούμε όλους όσους εμπλέκονται με τα κοινά στην περιοχή μας,να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων,να αναλογιστούν το μέγεθος της τραγωδίας και να μην προσπαθήσουν να «ασελγήσουν»,πάνω στον πόνο και την καταστροφή που βιώνουν οι συμπολίτες μας,που επλήγησαν.Κάθε άλλη κίνηση,θα αποτελέσει «κοινωνική αλητεία»,τεραστίου μεγέθους.

Εξακολουθούμε και σήμερα να πιστεύουμε ,να πρεσβεύουμε και να στηρίζουμε την ίδια ακριβώς άποψη.Είναι λογικό οι άνθρωποι που επλήγησαν(άμεσα ή έμεσα),μέσα στην απελπισία το πόνο και την απόγνωση τους,να έχουν “θυμό” και να αποδίδουν ευθύνες.Κάθενας από εμάς το ίδιο θα έκανε.Τους νοιώθουμε,τους στηρίζουμε και είμαστε αμέριστα στο πλευρό τους(με τις μικρές μας δυνάμεις).Είναι λογικό επίσης κάποιοι,που βίωσαν την καταστροφή και είχαν προσωπικές εμπειρίες “ηρωισμού”,απλών καθημερινών ανθρώπων,εθελοντών ή μη,να γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις,που εμείς δεν θα μάθουμε ποτέ.Γιατί ο ανθρωπισμός και η πίστη στην αποστολή στήριξης του συνάνθρωπου,δεν περιμένει ανταμοιβή,ανταπόδοση,μετάλλια και ευχαριστήρια.Γίνεται γιατί βγαίνει από την καρδιά και εκπορεύεται από την φλόγα της ψυχής.Γίνεται γιατί ο άνθρωπος εκεί αποδεικνύει το μεγαλείο,την αξία και τα ιδανικά του.Τώρα αν κάποιοι αποφασίσουν να επιβραβεύσουν κάποιους από τους αφανείς ήρωες,είναι ένα άλλο ζήτημα,που έχει να κάνει ίσως με την κινητροποίηση,μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού,που ναι μεν νοιώθει “πράγματα”,αλλά χρειάζεται ένα επιπλέον “σπρώξιμο”,για να ασχοληθεί με τον Εθελοντισμό και την οικοιοθελή προσφορά.

Καταλήγοντας λοιπόν και τηρώντας απαρέγκλιτα την δεσμευσή μας(εκτός αν γραφούν αναλήθειες και στημένα πράγματα),επιβραβεύουμε και ευχαριστούμε όποιον ανώνυμο ή μη,έδωσε αγώνα για τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον και δεν θα σταματήσουμε ούτε στιγμή να στηρίζουμε κάθε ενέργεια που προωθεί τον εθελοντισμό.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 1η:Παρακαλούμε όποιους κοινοποιούν ένα άρθρο,πριν το κάνουν,να μπαίνουν στον κόπο να το διαβάζουν πρώτα.Έτσι λοιπόν βλέπουμε να κοινοποιείται ένα άρθρο του site http://enypografa.gr,με δηλώσεις του Υπουργού Πάνου Σκουρλέτη,που λέει πως οι Δήμαρχοι πήραν έγκαιρα τα χρήματα για την πυροπροστασία και πως άλλοι Δήμαρχοι τα διαχειρίστηκαν όπως έπρεπε και άλλοι όχι.Αυτά στο πρώτο μέρος των δηλώσεων.Οι κοινοποιούντες μέχρι εκεί διάβασαν.Στο δεύτερο μέρος ο Υπουργός,προβαίνοντας σε ένα είδος αυτοκριτικής και κριτικής,μιλά για τις ελλείψεις που ωφείλονται στην σφιχτή δημοσιονομική Πολιτική,που ισοπεδώνει τα πάντα και πλήτει και τους το μείς που δεν πρέπει,όπως η Πυροπροστασία,η Παιδεία η Υγεία κ.α.Και όλοι καταλαβαίνουμε,όταν φτάνει αυτό να το λέει ο Υπουργός τι σημαίνει.Παρακάτω οι δηλώσεις του Υπουργού,όπως ακριβώς καταγράφηκαν στο site http://enypografa.gr:

«Αν μιλήσουμε για τις πυρκαγιές, στον τομέα της πυροπροστασίας, πολύ έγκαιρα φέτος είχαν γίνει συσκέψεις, έχουν δοθεί κονδύλια. Στο υπουργείο Εσωτερικών που γνωρίζω έχουν δοθεί περίπου 17 εκατ. ευρώ στους 319 από τους 325 δήμους, αποκλειστικά για πυροπροστασία. Η αξιοποίησή τους είναι πρώτα από όλα ευθύνη της Αυτοδιοίκησης», δήλωσε στον ρ/σ Στο Κόκκινο ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, επιρρίπτοντας στους δημάρχους τις ευθύνες για κρούσματα έλλειψης προετοιμασίας, έναντι των πυρκαγιών, μέσα στην περίοδο του καλοκαιριού.

«Έχουμε περιπτώσεις δημάρχων που πραγματικά αξιοποίησαν τα κονδύλια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έχουμε και μαρτυρίες πολιτών για έλλειψη έστω στοιχειωδών μέτρων, αλλά αυτά πρέπει να τα κρίνει κανείς στο συγκεκριμένο επίπεδο, να δημιουργεί την πίεση η ίδια η κοινωνία προς τους αιρετούς, όπως σε κάθε επίπεδο εξουσίας, για να κάνει καλά τη δουλειά της» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης. Απέδωσε μάλιστα τις ελλείψεις σε ανταλλακτικά, υλικά κ.λπ., στην έλλειψη πόρων, δημοσιοποιώντας για άλλη μία φορά τη διαφωνία του με την ακολουθούμενη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης, της οποίας είναι μέλος.

«Δεν μπορεί όταν υπάρχει μία σφικτότατη δημοσιονομική πολιτική να μην αφήνει το αποτύπωμά της σε διάφορους τομείς του κράτους. Σήμερα μιλάμε για την Πυροσβεστική, αλλά θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την Υγεία, την Παιδεία, πολλές άλλες κατηγορίες εργαζόμενων και πεδίων δράσης του κράτους και της Πολιτείας. Αυτό αναδεικνύει πόσο παράλογη είναι πολλές φορές αυτή η πολιτική, που έχοντας μία εντελώς ισοπεδωτική προσέγγιση δημιουργεί επιπλέον κόστος. Όταν δεν διαθέτεις τα απαιτούμενα χρήματα για την πυροπροστασία έγκαιρα, όταν δεν έχεις έναν μηχανισμό σε άριστη κατάσταση, τότε η ζημιά που θα προκληθεί και το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο. Είναι πραγματικότητα όλα αυτά που αναφέρονται, οι ελλείψεις σε ανταλλακτικά, υλικά κ.τ.λ.», παραδέχθηκε.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 2η:Επειδή περιγράφονται τεράστια ποσά τα οποία έλαβε ο Δήμος Ωρωπού,για την πυροπροστασία θα θέλαμε να πούμε σε όσους δεν το γνωρίζουν(αλλά και σε όσους θέλουν να το ξεχνούν),πως το τεράστιο αυτό ποσό είναι 185.000 Ε.Σε αυτό μάλιστα το ποσό περιλαμβάνεται και η μισθοδοσία 30 εκτάκτων τριμηνιτών(!!!!!!!!!!!!!!!).Έαν υπάρχει η οποιαδήποτε αμφισβήτηση,με προθυμία μπορούμε να αναζητήσουμε και να δημοσιεύσουμε την σχετική απόφαση αποδοχής του Δημοτικού Συμβουλίου.Να λέμε πράγματα,αλλά να τα έχουμε ψάξει πριν.Μην λέμε για να λέμε και για να αφήνουμε υπονοούμενα και αιχμές.

Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here