5η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο Ωρωπού

0
1032

Για πέμπτη φορά πραγματοποιείται στο Δήμο Ωρωπού Εθελοντική Αιμοδοσία, αύριο Παρασκευή, 25 Αυγούστου στα ΚΑΠΗ Ωρωπού, στις 9.00 το πρωί. Μια δράση που ξεκίνησε και έγινε θεσμός από τον εντεταλμένο Δημοτικό Σϋμβουλο Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και παιδείας του Δήμου Ωρωπού κ. Σπύρο Καυκόπουλο, και το Κε.Π. Υγείας, το οποίο βραβεύτηκε ως το πρώτο και πρότυπο στην Ελλάδα, ανάμεσα άλλους 89 Δήμους, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του “Αμαλία Φλέμινγκ”.

Πρόκειται για μια δράση κοινωνικής αλληλεγγύης που μοναδικό σκοπό έχει την προσφορά του πολιτιμότερου αγαθού που δεν αγοράζεται και δεν κοστολογείται, του αίματος. Μια δράση στην οποία δε χωράει πολιτική, αντιπολίτευση, φανφάρα ή διαμάχη. Πρέπει όλοι να είμαστε εκεί. Γιατί όλοι έχουμε κάποια στιγμή την ανάγκη για αίμα, είτε για εμάς, είτε για δικά μας πρόσωπα.

Η αιμοδοσία δεν είναι σωτήρια μόνο για όποιον χρειάζεται αίμα, αλλά μπορεί να ωφελήσει σημαντικά και την υγεία του αιμοδότη, σύμφωνα με νέα ευρήματα.

Όπως αποκαλύπτουν ολοένα περισσότερες μελέτες, η δωρεά αίματος μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος και καρκίνου, ενώ ο αιμοδότης καίει 650 θερμίδες για κάθε 568 ml αίματος που δίνει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here