Μια απίστευτη “επικοινωνιακή απάτη”,με το δήθεν ΧΥΤΥ,εις βάρος των πολιτών του Ωρωπού.

0
1441

Το κομμάτι που ακολουθεί,έχει γραφεί στις 13/08/2017 με αφορμή την έκδοση ενός Δελτίου Τύπου της Δυναμικής Πολιτείας,που με προβοκατόρικη μαεστρία,έκανε την νύχτα μέρα και το άσπρο μαύρο,όσον αφορά την δήθεν χωροθέτηση ΧΥΤΥ στου Ντουμάνη.Δυστυχώς το κομμάτι δεν αναρτήθηκε ποτέ,μιας και μας πρόλαβε η καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή μας.Σήμερα με αφορμή την κοινή Δήλωση 10 Δημοτικών Συμβούλων και του γνωστού από παλιά σωτήρα του τόπου κου Κωβαίου,το κομμάτι καθύσταται και πάλι επίκαιρο,μιας και ξεσκεπάζει την απίστευτη επικοινωνιακή απάτη που έχει στηθεί,από το γνωστό παράκεντρο του σκουπιδολάγνου,με στόχο και σκοπό να παραπλανήσει τον λαό της περιοχής μας,με περισσή ανευθυνότητα, και με απίστευτο θράσος.

Για πάμε λοιπόν προσεχτικά να διαβάσουμε μαζί πως έχει στηθεί η Χολυγουντιανή Νουβέλα:Αποπροσανατολίζοντας και παραπλανώντας τον λαό του Ωρωπού……

Ωρωπός 13/08/2017

Ξαφνικά και ύπουλα,χωρίς να υπάρχει πραγματική αιτία και φυσικά χωρίς να υπάρχει καμιά καταδικαστική απόφαση,επαναστάτησε η Δυναμική Πολιτεία και ο σκουπιδολάγνος μέντορας της και ανακάλυψαν πως καταστράφηκε η περιοχή μας,με υπαιτιότητα φυσικά της ανίκανης Δημοτικής Αρχής.Και ξεκίνησαν αρθρογραφία απίστευτη και έφεραν την απόλυτη καταστροφή και διαριγνύουν τα ιμάτια τους,υπέρ του λαού του Ωρωπού.

Φυσικά τίποτα από όλα αυτα δεν είναι αλήθεια.Απλά στριμωγμένοι για τα καλά,σε έναν συνεχή καταιγισμό,έργων και νέων λύσεων για τους Δημότες,που για πρώτη φορά μέσα από τα άρθρα του Παρατηρητή,φτάνουν πια και στην τελευταία γωνία του Δήμου μας,έψαχναν να βρούν κάτι να πιαστούν,να σώσουν την επικοινωνιακή τους ύπαρξη,που οδηγούμενη με εκπληκτική ασχετοσύνη,ανακατεμένη με μπόλικο “μίσος” και επικίνδυνη λάσπη,έχει φτάσει στα “πατώματα”.

Εμείς όπως πάντα,δεν μπορούσαμε ούτε να απορρίψουμε τα όσα ανέφεραν ,χωρίς να τα “ψάξουμε”,ούτε και φυσικά να τα δεχτούμε.Όπως έχουμε συνηθίσει,ελέγξαμε κάθε πτυχή αυτής της υπόθεσης και με ευχαρίστηση σήμερα σας παρουσιάζουμε,τα γεγονότα,όπως ακριβώς είναι,χωρίς καμιά διάθεση ωραιοποίησης ή στρογγυλοποίησης.

Την 1η Αυγούστου λοιπόν ,συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ,υπό την Προεδρία της Περιφερειάρχης Ρένας Δούρου και συζήτησε για το ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΝΕΝΕΡΓΩΝ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΤΑΘΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ,ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ.

Για απόφαση Παραλαβής ή όχι μελέτης μιλάμε.Τόσο τραγική κατάσταση.

Στην συνεδρίαση λοιπόν αυτή,αναλύθηκε αρχικά πως ο αριθμός των ανενεργών λατομείων της αττικής είναι 154,και αφού αποκλείστηκαν εκείνα που είναι προς αποκατάσταση ή υπό αμφισβήτηση και εκείνα που ανήκουν στην ζώνη Α,κατέληξαν στο συμπέρασμα,πως από τα 20 που απομένουν τα 18 μπορούν να δεχτούν διάφορες χρήσεις,μετά βεβαίως ΑΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ,ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Η Απόφαση μάλιστα για την αποδοχή της μελέτης,ΚΑΙ ΜΟΝΟ,ελήφθη τελικά με την ψήφο της Προέδρου,αφού μειοψήφισαν ο δήμαρχος Φυλής Χ. Παππούς και ο πρώην δήμαρχος Δ. Μπουραϊμης.Στην συνεδρίαση μάλιστα παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Ελευσίνας Γ. Τσουκαλάς, ο οποίος καυτηρίασε το γεγονός ότι «η μελέτη έγινε εν κρυπτώ και παραβύστω και όχι εν γνώσει των Δήμων». «Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε το σύνολο των απορριμμάτων της Αττικής στην περιοχή μας», έγραψε σε σχόλιό του ο κ. Τσουκαλάς, ενώ οι Δήμοι Ελευσίνας, Μεγάρων και Σαλαμίνας έχουν καταθέσει πρόταση να κάνουν μόνοι τους διαχείριση των σκουπιδιών τους αυτονομούμενοι από τον ΕΔΣΝΑ.

Σε όλες λοιπόν τις περιοχές που προαναφέραμε άλλά και στους Δήμους Μάνδρας-Ειδυλίας,Ερυθρών,Μεγαρέων,Κρωπίας,Τροιζινίας-Μεθάνων,Αίγινας,και Σαλαμίνας,επικρατεί αναβρασμός και αγανάκτηση,τόσο για το ξαφνικό της υπόθεσης από πλευράς Περιφέρειας Αττικής,όσο και για την μη επαρκή και έγκυρη ενημέρωση των τοπικών Δημοτικών Αρχών.Και υπάρχει και κάτι ακόμα αξιοσημείωτο.Σε όλες αυτές τις περιοχές,Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση,αντιμετωπίζουν με σύμπνοια και από κοινού,αυτή την κατάσταση,εκτός βεβαίως από τον Δήμο Ωρωπού(θα αναφερθούμε παρακάτω αναλυτικά) και τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας, όπου σύμβουλοι, προερχόμενοι και από τον ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκαν αντί της Περιφέρειας στην τοπική Δημοτική αρχή. Η Δήμαρχος τους χαρακτηρίζει «αργόσχολους ψιθυριστές», λέει ότι «εμείς δεν είμαστε υπάλληλοι επιχειρηματία» και προαναγγέλλει εκτενή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ής Αυγούστου.

Αυτή λοιπόν είναι η κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά την αποδοχή της μελέτης,με οριακή μάλιστα πλειοψηφία(ψήφος της Προέδρου).

ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΤΕ ΧΥΤΥ,ΕΙΤΕ ΧΥΤΕΑ,ΕΙΤΕ ΑΕΚΚ,ΕΙΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ,ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ.

Για πάμε λοιπόν τώρα να δούμε τι λέει το Δελτίο Τύπου της Δυναμικής Πολιτείας και ο πασίγνωστος σκουπιδολάγνος μεντοράς τους(και η Sofoula βεβαίως).

ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ:Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.ΧΥΤΥ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΑΝΙ.Πρώτο τεράστιo,αποπροσανατολιστικό,εσκεμένο ΨΕΜΑ.Που πάρθηκε απόφαση για δημιουργία ΧΥΤΥ στο Ντουμάνι;Υπάρχει τέτοια ΑΠΟΦΑΣΗ;ΠΟΥ;

ΠΟΥΘΕΝΑ ΒΕΒΑΙΩΣ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΛΑΓΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ ΜΕΝΤΟΡΑ…..

Συνεχίζουμε λοιπόν.Δεύτερο τεράστιο,εσκεμένο,αποπροσανατολιτικό,σχεδόν “γκακστερικό” ψέμα.Λέει το Δελτίο Τύπου.-Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν, διότι ο κ. Ρούσσης ενεργώντας μόνος , χωρίς να ρωτήσει ή να ενημερώσει  κανέναν, ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο , ούτε την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και χωρίς διαβούλευση με την τοπική κοινωνία,  έστειλε στην Περιφέρεια Αττικής , το γονατογράφημα που ονομάστηκε »Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμάτων» , με το οποίο πρότεινε την εγκατάσταση Χ.Υ.Τ.Υ στο  λατομείο »Ντουμάνη»!

Ενοείτε βεβαίως,πως εδώ συνειδητά και με δόλο ταυτίζονται δύο γεγονότα,που δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση το ένα με το άλλο,δεν μπορούν να έχουν καμιά αλληλουχία και καμιά συνάρτηση,μιας και η μελέτη προυπήρχε και αφορούσε όλα τα ανενεργά λατομεία της Αττικής.Εκτός και αν ο εγκέφαλος του μέντορα εννοεί,πως το γονατογράφημα(τι ποιητική έκφραση για έναν τόσο ψυχρό, και εγωπαθή συγγραφέα), του Ρούσση,διαμόρφωσε το πλήρες σχέδιο της διαχείρησης στην Αττική και αποφάσισε και για την Μάνδρα και για την Ελευσίνα και για το Κορωπί και για την Καρδιτσομαγούλα ενδεχομένως.

Και συνεχίζει ο συγγραφέας της απόλυτης καταστροφολογίας και της εξαθλίωσης των συνειδήσεων,κινούμενος πια στο όριο της συκοφαντικής δυσφήμησης(που κατ εμας βεβαίως το έχει ξεπεράσει προ πολλού) λέγοντας χωρίς αιδώ και χάνοντας πια κάθε επαφή με την πραγματικότητα.-Με την ενέργεια του αυτή  ο κ. Ρούσσης , άνοιξε άλλη μία μεγάλη πληγή στον Ωρωπό μετά τα διόδια και την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα με εξασθενές  χρώμιο από τον Ασωπό.

Αιδώς Αργείοι.Πόσο πιο χαμηλά μπορείτε να φτάσετε;Mε ποιες ακριβώς ενέργειες άνοιξε πληγές για τον Δήμο ο Ρούσσης,στο θέμα των διοδίων και με ποιες ακριβώς ενέργειες ο Ρούσσης,μόλυνε τον υδροφόρο ορίζοντα,με εξασθενές χρώμιο,από τον Ασωπό.Ακούτε τι γράφεται;ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ,ΓΟΝΕΙΣ,ΠΑΙΔΙΑ,ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ,ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ,ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ Ή ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΩΡΩΠΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ;

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΛΑΣΠΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΛΟΓΕΊΤΕ,ΣΚΟΠΕΥΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΛΗΞΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ.ΑΔΙΚΟΣ ΚΟΠΟΣ.ΟΛΟΙ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΩΡΩΠΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΟΙΟΝ,ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ.

Θα μπορούσαμε βεβαίως να γράφουμε για ώρες.Δεν θα το κάνουμε,γιατί και αξία δεν θα είχε,αλλά και γιατί καταλαβαίνουμε πως το τι έχει συμβεί,έχει γίνει αντιληπτό από τον  κάθε Δημότη,αυτό του τόπου.

Γι εμάς η Αντιπολίτευση που σέβεται τον εαυτό της,τον ρόλο της και την αποστολή της,αλλά και που θέλει να αποδείξει πως την άλλη φορά δικαιείται κάτι παραπάνω(από την 3η θέση),θα έπρεπε να συμπεριφερθεί αλλιώς.Με τον σωστό,πολιτισμένο και συναινετικό λόγο,να αναζητήσει κοινούς τρόπους δράσης με την Δημοτική Αρχή,προκειμένου βεβαίως να μην φτάσουμε ποτέ να είναι γεγονός,αυτό που τώρα,υπάρχει μόνο στα κείμενα τους.Όλοι μαζί,με τις κινητοποιήσεις που πρέπει,εύκολα μπορούμε να αποτρέψουμε το οτιδήποτε επιβουλεύεται την οντότητα και την αξία της περιοχής μας.

Όμως όσο η Αντιπολίτευση διοικείται από εγκεφάλους καταστροφής,δυστυχώς για όλους,δεν είμαστε καθόλου μα καθόλου αισιόδοξοι.

Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here