Εγκρίθηκαν τα πρώτα κονδύλια,για την αποκατάσταση των ζημιών της πυρκαγιάς σε Κάλαμο και Καπανδρίτι.

0
1447

Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών τα πρώτα κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν εξαιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς του Αυγούστου σε Κάλαμο και Καπανδρίτι.

Συγκεκριμένα όπως μάθαμε,εγκρίθηκε κονδύλι 200.000 Ε,για την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης για προστασία οδών,εκεί που χρειάζεται λόγω της δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 13-08-2017 και επλήγησαν μεγάλες εκτάσεις δασών στη Δημοτική Ενότητα Καπανδριτίου και Καλάμου με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς οδικοί άξονες εντός της πληγείσας περιοχής και να εγκυμονούνται κίνδυνοι λόγω πιθανής κατάρρευσης πρανών .

Ο Δήμος καλείται να προτείνει έργα που καλύπτουν την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί από τις φυσικές καταστροφές και όχι νέα έργα βελτίωσης υποδομών. Επίσης μπορούν να προτείνονται και υποέργα για πρόληψη φυσικών καταστροφών.
Επίσης εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 50.000 Ε,για κοπή καμένων δένδρων.

Λόγω της δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 13-08-2017 καταστράφηκαν ολοσχερώς δασικά τμήματα τα οποία χρειάζονται άμεση αποξήλωση προ της διέλευσης του χειμώνα,προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να πέσουν και να διακοπεί η κυκλοφορία σε δρόμους της εν λόγο περιοχής και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των διερχομένων.
Όπως τέλος ενημερωθήκαμε από πηγή του Υπουργείου Εσωτερικών,αναμένεται ποσό περίπου 300.000 Ε,για αποκατάσταση  ζημιών οδοποιϊας.
Είναι σημαντικό οι εργασίες να προχωρήσουν άμεσα,προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του ερχόμενου Φθινοπώρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here