Για όσους μιλούν για την Ανωνυμία.

0
1302

Έχουν γραφτεί χιλιάδες άρθρα για την ανωνυμία στο Διαδίκτυο και για το πόσο αυτή προσφέρει ή βλάπτει στα όσα τελικά ο αναγνώστης αποκομίζει,από την ανάγνωση ανώνυμων άρθρων.Τον τελευταίο καιρό και ιδίως μετά την εμφάνιση του Παρατηρητή, έγινε πολύ της μόδας και στην περιοχή μας, αυτή η καταγγελία της ανωνυμίας, προφανώς επειδή ο Παρατηρητής άλλαξε τα πλάνα και τα σχέδια κάποιων, που επειδή είχαν βρει την πρόθυμη-επώνυμη καταγγελτική φωνή, πίστευαν πως δεν θα υπάρχει αντίλογος και άλλη άποψη, στα όσα σερβίρουν και προσπαθούν να προωθήσουν.

Και φυσικά ενώ πρώτοι αυτοί γνωρίζουν πως αυτή η πρόθυμη-καταγγελτική φωνή, μόνο άμισθη δεν είναι(η τσεπούλα ους το ξέρει, τόσα χρόνια), μόλις εμφανίστηκε η άλλη άποψη, έσπευσαν να την βαφτίσουν Έμμισθη και κατευθυνόμενη.Λογικό για αυτούς, παράλογο για τον κόσμο, που ξέρει πως η δικιά τους Επώνυμη φωνή είναι υψηλά αμοιβόμενη ,εδώ και 15 χρόνια και μάλιστα, ανάλογα με το “μεροκάματο” μπορεί εύκολα και χωρίς πολλούς ενδοιασμούς να μεταβάλλει τα όσα γράφει, εν μία νυκτί, προβάλλοντας το ειλικρινέστατο επιχείρημα “την δουλειά μου κάνω”.Είναι όμως ΕΠΩΝΥΜΗ. Άρα και ΝΟΜΙΜΗ. Είναι όμως ΗΘΙΚΗ;Μικροπράγματα.Ποιος ασχολείται τώρα;Την δουλειά μας να κάνουμε και τα άλλα, γράφτα στο χιόνι.

Και ήρθε ο Παρατηρητής.

Και το γλυκό χάλασε.

Τότε λοιπόν θυμήθηκαν την Έμμισθη Ανωνυμία και ξεκίνησαν τις καταγγελλείες και την προσπάθεια απαξίωσης.

Μάταιος κόπος.

Και το ξέρουν.

Ο Παρατηρητής δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με ότι ανώνυμο επικρατεί στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα στο Facebook.Ο Παρατηρητής είναι ένα μέσον ενημέρωσης, που έχει μια σταθερή-πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της περιοχής βάση,το site του και μια ομάδα συνεργατών, που όπως εύκολα αποδεικνύεται-για όποιον βεβαίως ξέρει να διαβάζει-από το εύρος των θεμάτων και την διαφορετικότητα της γραφής,είναι πολύ μεγάλη.Ο Παρατηρητής ποτέ δεν χρησιμοποιεί ύβρεις ή γλώσσα που δεν επιτρέπεται, ποτέ δεν θίγει ανθρώπους και καταστάσεις και τέλος ποτέ δεν χρησιμοποιεί απειλητικό ή επιθετικό ύφος.

Με σεβασμό έχουμε σταθεί στα όσα έχουν συμβεί στην περιοχή μας,από την μέρα που ξεκινήσαμε και πάντα προσπαθούμε να αποδώσουμε τα όσα πιστεύουμε με τρόπο σαφή και κατανοητό.Είναι λογικό βεβαίως πως δεν μπορούν όλοι να συμφωνούν μαζί μας,αυτή όμως είναι και η πεμπτουσία της Δημοκρατίας.

Άλλο λοιπόν καταγγέλλω ένα ανώνυμο προφίλ, που έρχεται από το πουθενά , υβρίζει, καταλογίζει, σπιλώνει, καταγγέλλει, λοιδορεί και άλλο μια ομάδα, που απλά έχει επιλέξει την ανωνυμία της, για να μπορεί να πει αυτά που θέλει ο ανώνυμος δημότης της διπλανής πόρτας,χωρίς να φοβάται τα όσα θα υποστεί,από αυτούς που θεωρούν(ή και που καμιά φορά) θίγονται, από τα όσα λέει.

Εμείς θα συνεχίσουμε για τον πολίτη του Δήμου Ωρωπού, να παλεύουμε για μια πλουραλιστική, αμερόληπτη και ολοκληρωμένη ενημέρωση και θα αφήσουμε όλους αυτούς που έχουν βρει,φωλιά στην αγκαλιά της Επώνυμης έμμισθης κατευθυνόμενης σκουπιδολάγνας φωνής να διαμαρτύρονται και να διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους.

Έτσι και αλλιώς κριτής όλων είναι ο αναγνώστης.

Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here