ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ κ. ΘΩΜΑ ΡΟΥΣΣΗ με τον Υπουργό Μεταφορών και υποδομών, κ. ΣΠΙΡΤΖΗ ΧΡΗΣΤΟ

0
1871

Μια πολύ σημαντική συνάντηση πραγματοποίησε εχθές ο Δήμαρχος κ. Ρούσσης με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ Σπίρτζη, στο περιθώριο της επίσκεψης του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, (θα έχουμε εκτενή αναφορά σύντομα).

Τη συνάντηση ζήτησε ο Δήμαρχος, προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες ανάθεσης και κατασκευής των μελετών που αφορούν τις αποκαταστάσεις, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Ο Υπουργός γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή μας, καθώς έχει μεγαλώσει στο Κρυονέρι και ίσως αυτός είναι ο λόγος που θα κατέλθει στης επόμενες εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής, ως υποψήφιος βουλευτής.

Το ενδιαφέρον του λοιπόν ήταν τεράστιο και έδειξε μεγάλη θέληση και ανταπόκριση, στο να επισπεύσει τις διαδικασίες και να πραγματοποιηθούν οι αποκαταστάσεις των υποδομών που καταστράφηκαν.

Ο Δήμαρχος ζήτησε να δοθούν άμεσα προς κατασκευή και υλοποίηση:

Αποκατάσταση της οδοποιίας σε όλο το δίκτυο που χρησιμοποιήθηκε από τα μεγάλα οχήματα και μηχανήματα έργου που χρησιμοποιήθηκαν για τη διάνοιξη αντιπυρικών  ζωνών, αλλά και από τα βαριά οχήματα που επιχείρησαν το τριήμερο.

Άμεση κοπή των δένδρων που κάηκαν δίπλα στους δρόμους και θα είναι τα πρώτα που θα «φύγουν» με τις βροχές δημιουργώντας προβλήματα ασφαλείας στους πολίτες.

Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης από μπετό, στα υψηλά χωμάτινα πρανή των δρόμων, που θα υποχωρήσουν άμεσα με τις πρώτες βροχές.

Κατασκευή κορμοδεμάτων-φραγμάτων, από την ειδική ομάδα υλοτόμων που χειρίζεται αυτή την τεχνογνωσία προς αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

Διευθέτηση και διάνοιξη-καθαρισμό ρεμάτων για να μπορέσουν να υποδεχτούν τον τεράστιο όγκο νερού που θα προκύψουν με τις πρώτες βροχές.

Οι διαδικασίες θα είναι άμεσα υλοποιήσιμες, καθώς η περιοχή έχει χαρακτηριστεί «εκτάκτου ανάγκης», και θα ενταχθεί στα προγράμματα άμεσης αποκατάστασης, μαζί με τους σεισμόπληκτους πληθυσμούς των Δωδεκανήσων και των πληγέντων από πυρκαγιές, του πρόσφατου καλοκαιριού.

Λύση συζητείται να δοθεί και για τα διόδια των κατοίκων του Δήμου μας, (συναντήσεις του υπουργού με τους αναδόχους των αυτοκινητοδρόμων).

Ο υπουργός φαίνεται να έχει εξασφαλίσει πλήρη απαλλαγή των δημοτών από τα παράπλευρα διόδια που υπάρχουν ή πρόκειται  να εγκατασταθούν εντος των ορίων του Δήμου, καθώς και σημαντική μείωση κατά την έναρξη του νέου καθεστώτος  της χιλιομετροχρέωσεις που θα κυμαίνεται περίπου στο 1.00 ανά διέλευση. Αυτό θα απαιτήσει ένα μηχανισμό καταγραφής των οχημάτων των δημοτών μας, που θα διεξαχθεί από υπαλλήλους του Υπουργείου και του Δήμου εάν χρειαστεί, σε χώρους-γραφεία, που θα διαθέσει ο Δήμος.

Σύντομα θα επισκεφτεί το Δήμο μας, καθώς είναι πιθανό να παραστεί στα εγκαίνια της νέας σχολικής μονάδας στην ενότητα Ωρωπίων(Σκάλα Ωρωπού), που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here