ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΦΙΔΝΩΝ

0
1195

 

Η συμπληρωματική μελέτη αποχέτευσης των Αφιδνών, πέρασε προχθές από το τεχνικό συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής.

Ενα έργο που είχαν δρομολογήσει οι προηγούμενες κοινοτικές και δημοτικές αρχές κατά το παρελθόν, και έρχεται να συμπληρώσει η παρούσα δημοτική αρχή αφού κατάφερε και συμπεριέλαβε την δημοτική ενότητα των Αφιδνών, που για τυπικούς λόγους, είχε εξαιρεθεί, από τον συνολικό σχεδιασμό που αφορούσε Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Μικροχώρι, εν έτη 2009, που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια.

Έτσι ο Δήμος, με ιδία μέσα και πόρους, κατάφερε να εντάξει κι αυτήν την περιοχή, συμπληρώνοντας την συνολική πρόβλεψη των ”ορεινών” χωριών του δήμου μας.

Η μελέτη κόστισε περί των 162.000ε, συμπεριλαμβανόμενου και το ΦΠΑ, και μένει η εξεύρεση και δυνατός τρόπος χρηματοδότησης, για την υλοποίηση και αυτού του έργου, καθώς είναι πολύ πιθανό να χρηματοδοτηθεί από την έκπτωση της κατασκευής του έργου, που θα προκύψει στο Καπανδρίτι.

Να σημειώσουμε την κρισιμότητα αυτής της προσπάθειας, καθώς δίνεται η ευκαιρία της άμεσης ένταξης του οικισμού των Αφιδνών στην όλη κατασκευή των υποδομών, όταν πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το αποχετευτικό  του Καπανδριτίου, που θα κληθεί να υλοποιήσει η ΕΥΔΑΠ με τον δήμο.

Έτσι αποφεύγονται χρονοβόρες διαδικασίες, που μπορούν να καθυστερήσουν έως και 2-3χρονια και δίνεται η δυνατότητα της άμεσης σύνδεσης των δυο έργων, καθώς είναι αλληλένδετα, όσον αφορά την γεωγραφική θέση, άλλα και τους φορείς υλοποίησης, που είναι ταυτόσημοι.

Ας ελπίσουμε πως και οι άλλοι βιολογικοί, θα προχωρήσουν σε όλες τις ενότητες του δήμου μας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής μας, αλλά δίνοντας και άλλες προοπτικές ανάπτυξης στο τόπο μας, και ιδιαιτέρως στις τουριστικές περιοχές του δήμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here