Μήπως οι πολίτικοι κρίνονται και όταν δεν λαμβάνουν αποφάσεις;

0
1178
 • Το Α και το Ω στην πολιτική είναι οι αποφάσεις. Ένας πολιτικός θα κληθεί να λάβει , αρκετές φορές σε περιορισμένα χρονικά όρια, αποφάσεις που μπορούν να αλλάξουν την ροή της ζωής ανθρώπων, πόλεων, χωρών, ακόμη και ολόκληρου του κόσμου.
  Ο πολιτικός θα κριθεί από την ετοιμότητα του και την ορθότητα των αποφάσεων που λαμβάνει.
  Ενώ ο τύπος και φυσικά το εκλογικό σώμα κρίνει με βάση αυτές τις αποφάσεις τους πολιτικούς.
  Μήπως όμως οι πολίτικοι μπορούν να κριθούν και όταν δεν λαμβάνουν αποφάσεις;
  Ας έρθουμε στο δια ταύτα.
  Χθες στο δημοτικό συμβούλιο σε ένα από τα θέματα της συνεδρίασης, συζητήθηκε η αποδοχή χρηματικού ποσού για την αποκατάσταση των πληγέντων από τις πυρκαγιές στον δήμο μας. Για την χρηματική βοήθεια από το κράτος εργάστηκαν σκληρά όλα τα μέλη της δημοτικής αρχής από την πρώτη ημέρα.
  Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα θέμα που μας αφορά όλους, ένα θέμα το οποίο υπερβαίνει τους κομματικούς και τους μικροπολιτικούς μανδύες και απαιτεί την σύμπραξη και την συνεννόηση όλων!
  Αναμφισβήτητα αυτά τα χρήματα πρέπει να γίνουν αποδεκτά από το δήμο ώστε να χρησιμοποιηθούν
  ΑΜΈΣΑ για την αποκατάσταση των συνανθρώπων μας.
  Αναμφισβήτητα έπρεπε όλο το συμβούλιο να δώσει το παρόν και να ψηφίσει την αποδοχή της βοήθειας.
  Δυστυχώς όμως, και το αναφέρω με μεγάλη λύπη, το δημοτικό συμβούλιο κατάφερε μόλις για έναν σύμβουλο να συμπληρώσει τον απαραίτητο αριθμό για την διεξαγωγή του (21).
  Την διεξαγωγή αυτού του συμβουλίου που προσέφερε βοήθεια στους πληγέντες συμπολίτες μας.
  Και φυσικά αυτό συνέβη διότι η ομάδα της αντιπολίτευσης επέλεξε να μην δώσει το παρόν σε αυτό το υψίστης σημασίας συμβούλιο.
  Δεν έδωσαν το παρόν θέτοντας σε κίνδυνο το συμβούλιο να μην πραγματοποιηθεί και οι συμπολίτες μας να ταλαιπωρηθούν, χρονικά, ακόμη περισσότερο!
  Είναι εξωφρενικό το ότι οι συμπολίτες μου που ασχολούνται με τα κοινά και αντιπολιτεύονται -υποτίθεται- για το καλό των πολιτών,βάζουν το δικό τους μικροπολιτικό συμφέρον πάνω από αυτούς τους ανθρώπους που επλήγησαν και περάσαν τόσα δεινά αυτό το καλοκαίρι.
  Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για αυτή την απουσία. Την απουσία που μας αναδεικνύει πως οι άνθρωποι που ασκούν κριτική σε εκείνους που τόσες ημέρες παλεύουν για την αποκατάσταση των πληγέντων ,ενδιαφέρονται μόνον για τους εαυτούς τους. Όχι μόνο αδιαφορούν για εκείνους που έχουν ανάγκη αλλά τους θέτουν και σε επιπρόσθετο κίνδυνο.
  Άρα, να ξαναρωτήσω.
  Μήπως οι πολίτικοι μπορούν να κριθούν και όταν δεν λαμβάνουν αποφάσεις;
  Ως δημότης θεωρώ αυτήν την κίνηση απαράδεκτη. Την θεωρώ ντροπιαστική και αισθάνομαι αηδιασμένος που άνθρωποι ενσυνείδητοι, αφοί ασχολούνται με τα κοινά (υποτίθεται), αλλά στην ουσία, ασυνείδητοι,
 • χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό πράττουν κατά αυτό τον τρόπο.
  Σεβαστείτε εκείνους που σας πίστεψαν και σας έδωσαν τη θέση στο συμβούλιο.
  Σεβαστείτε τους συνανθρώπους σας που έχουν την ανάγκη μας.
  Σεβαστείτε έστω τους εαυτούς σας, που αλαζονικά διακηρύττετε πως θα αναλάβετε τον δήμο στο μέλλον.
  Με αυτές τις κινήσεις δεν σας αξίζει ούτε απλοί δημότες να είστε.
  Είμαστε πρώτα απ’ όλα άνθρωποι. Έχουμε χρέος να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας.
  Εάν εσείς θεωρείτε πως πιο σημαντικά είναι τα συμφέροντά σας από εκείνους τους ανθρώπους δεν σας αξίζει η θέση που κατέχετε……
  Δ.Τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here