ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΟΡΜΟΒΙΤΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ της Α’βάθμιας σχολικής επιτροπής του ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

0
2033

Εν όψη της έναρξης της νέας Σχολικής χρονιάς, επιδιώξαμε και συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δημήτη Χορμοβίτη  και ακούσαμε από πρώτο χέρι, τα τεράστια προβλήματα, αλλά και το μεγάλο αγώνα που δίνεται κάθε μέρα, προκειμένου να μη λείψει τίποτα, από τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία του Δήμου μας.

Είναι πραγματικά ίσως η δυσκολότερη θέση Διοίκησης, στον Δήμο, μιας και έχει να κάνει με τα το πιο ευαίσθητο τμήμα των κατοίκων του κάθε Δήμου, τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες και αγγίζει τις πιο ευαίσθητες χορδές του καθενός μας.

Αγώνας καθημερινός, μιας και τα περισσότερα από τα 32 κτήρια, είναι παλιά, “ξεχαρβαλωμένα” και κάθε άλλο παρά αυτά που απαιτεί η εποχή μας και οι ανάγκες της.

Η Κρατική Επιχορήγηση, αν και αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια, εξακολουθεί να παραμένει απαράδεκτα μικρή και ασήμαντη, μπροστά στις ανάγκες που υπάρχουν, αν αναλογιστεί κανείς πως καλύπτει ελάχιστο μέρος τους. Οι Έκτακτες Δημοτικές Επιχορηγήσεις είναι εκείνες που καλύπτουν το μεγαλύτερο βάρος και γίνεται μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου με σωστή και μετρημένη διαχείριση να λυθούν τα περισσότερα προβλήματα και να λειτουργούν όλα όπως πρέπει.

Κατά την θερινή περίοδο, έγιναν πραγματικά πολλές εργασίες συντήρησης, επισκευών , καλλωπισμού και αναμορφώσεων, σε όλα τα Σχολεία του Δήμου μας, στο μέτρο του δυνατού και βεβαίως, ανάλογα με την περιοχή και τις ανάγκες.

Πραγματικά πολύ πιεσμένος, «αυτή η περίοδος δεν μου επιτρέπει  περισσότερη διάθεση χρόνου, συγχωρέστε με», μας είπε ευγενικά και υποσχέθηκε πως στην συνέχεια, μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα μας δώσει πλήρη λίστα των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, στις σχολικές μονάδες.

«Καλή σχολική χρονιά, στους μικρούς μαθητές και καλή δύναμη στους γονείς τους», ευχήθηκε και ανανέωσε το ραντεβού μας, για πολύ σύντομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here