Ο Γύλος και ο Γρύλος στο Δημοτικό Συμβούλιο……………

0
2160

Μαρκόπουλο Ωρωπού,Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017, έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο, 7.30 μ.μ, λίγο πριν αρχίσει το Δημοτικό Συμβούλιο………Ο Γρύλος παρκάρει και ανεβαίνει τις σκάλες, για να μπει στην Αίθουσα…….Ακούει πίσω του μια φωνή:

-Γρύλο,ε Γρύλο, που είσαι ρε φίλε;Γυρίζει και βλέπει τον φίλο του τον Γύλο, κατακόκκινο και ταλαιπωρημένο…..

-Που είσαι ρε φίλε Γύλο;Γιατί έχεις τα χάλια σου;Σε πείραξε κανείς;

-Καλά ρε φίλε με δουλεύεις, από το πρωί στις 7.30 σε περιμένω και έρχεσαι τώρα;

-Και γιατί ήρθες από τις 7.30 το πρωί ρε φιλαράκο Γύλο,δεν είχες ύπνο ή ήθελες να πιάσεις θέση;

Η Πρόσκληση έγραφε 7.30 και ήρθα μαζί με τα παιδιά το πρωί.Επίτηδες το κάνανε φίλε, για να μας παραπλανήσουν. Ο Πρόεδρος φταίει.Σκευωρία Γρύλο.Να καταγγείλουμε άμεσα το γεγονός της φίμωσης μας.Και ήταν καλή ευκαιρία σήμερα ρε φίλε. Ακόμα και τον Χασιώτη του ΣΥΡΙΖΑ τον είχαμε μαζί μας.Κρίμα.

-Ρε Γύλο, τι σκευωρία και πράσινα άλογα μου λες;Εγώ πως ήρθα στις 7.30 το απόγευμα.Και αυτό το αυτοκίνητο του κυρ Σπύρου δεν είναι;Αυτός δεν είχε έρθει το πρωί;Πως ήρθε και τώρα;

-Ρε Γρύλο με δουλεύεις;Ο Κυρ Σπύρος είναι παντού και πάντα.Είναι πριν από μας για μας.Είναι ο φύλακας άγγελος μας.Είναι μονίμως σε επιφυλακή.Κατάλαβε την κομπίνα και ήρθε άμεσα.

-Ναι ρε Γύλο και γιατί δεν φωνάζει και τα παιδιά να έρθουν και αυτά και να τους ξεσκεπάσουμε.Γιατί ήρθε μόνος του;Κάτι δεν μου κολλάει.Για πάμε μέσα να δούμε.

Ο Γύλος και ο Γρύλος ανεβαίνουν τα σκαλιά και μπαίνουν στην Αίθουσα.Μπαίνοντας βλέπουν δεξιά τον κυρ Σπύρο να μετράει.Και να ξαναμετράει. Και να ξαναμετράει.

Ένα αδιόρατο χαμόγελο, σχεδόν χιτσκοκικό,έχει σχηματιστεί στα χείλη του.Προφανώς τους βγάζει 20…………

Έχει το βλέμμα του σκηνοθέτη, που μόλις τον έχουν ειδοποιήσει, πως είναι υποψήφιος για το Όσκαρ Σκηνοθεσίας………….Αγαλματάκια ολόχρυσα, κόκκινες παχιές μοκέτες, ατέλειωτα φλας και εκατοντάδες άνθρωποι όρθιοι να τον χειροκροτούν……..Και αυτός σεμνός, με χαμηλωμένο βλέμμα, να ευχαριστεί όλους όσους τον στήριξαν και τον έφεραν σε αυτό το τεράστιο σκαλί δόξας και επιτυχίας……….

Και ξαφνικά όλα αλλάζουν……Το χαμόγελο παγώνει……..Σημάδια αύξησης της αρτηριακής πιέσεως εμφανίζονται , συνοδευόμενα από ένα τεράστιο αναψοκοκκίνισμα………………

Ο Γύλος και ο Γρύλος,γυρίζουν και κοιτάζουν προς τα εκεί που έχει καρφώσει το παγωμένο του βλέμμα ο κυρ Σπύρος και έκπληκτοι βλέπουν την αιτία, της αλλαγής του σκηνικού.

Μπαίνει ο Σωτήρχος………….21!!!!!!!!!!!!!Από 20 τραβήξανε Άσσο…………Και γίνανε 21……

Και …….Απόψε Φθινοπώριασε και το όνειρο ξεθώριασε……………

Ο κυρ Σπύρος ξαναμετράει μια φορά, μήπως έχει κάνει λάθος…….αλλά τα κουκιά δεν αλλάζουν……..21……………

Οι ιαχές που πριν λίγο τριγύριζαν στο μυαλό του, κάνοντας τον να φουσκώνει από ικανοποίηση και σαδιστική ευτυχία, έχουν μετατραπεί σε ατέλειωτα,χιλιάδες Γιατί;;;;;;Γιατί;;;;;Γιατί;;;;;;Γιατί;;;;;;;;Γιατί;;;;;;;Στο μυαλό του προφανώς έχει αρχίσει να γυρίζει η σκέψη πως η μόνη πρώτη θέση που θα πάρει θα είναι εκείνη στο Διαγωνισμό για τα Χρυσά Βατόμουρα………………

Ο Γρύλος γυρίζει στον φίλο του τον Γύλο και του λέει:

-Πάμε ρε φιλαράκο Γύλο να φύγουμε…Κώτσοι πιαστήκαμε πάλι….Και το χειρότερο από όλα φίλε μου καλέ, είναι πως Κώτσοι πιαστήκαμε από τους δικούς μας και όχι από τους άλλους……..Καλοστημένο ήταν το παιχνιδάκι, αλλά το γλυκό χάλασε…..Καλύτερα βέβαια που χάλασε, για να ξυπνήσουμε και μεις και να δούμε, πως πίσω από τα μεγάλα λόγια, για έλεγχο και για δυνατή Αντιπολίτευση, παίζονται παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας…..Μας βάζουν μπροστά και αυτή κάνουν την δουλίτσα τους.

-Δίκιο έχεις καλέ μου φίλε Γρύλο, πάμε να φύγουμε, γιατί θα σκάσω απ το κακό μου.Μα τόσο δούλεμα ρε φίλε;;;;;;;;;

Ο Γύλος και ο Γρύλος, αποχωρούν από το Δημοτικό Συμβούλιο.Και μάλλον δεν θα ξαναπάνε……

Πληροφορίες για το πότε σταμάτησε το μέτρημα ο κυρ Σπύρος δεν έχουμε,ούτε για το πως τον υποδέχτηκε το επιτελείο,που προφανώς κάπου ανέμενε να εισπράξει τα επίχειρα της εξαιρετικού κάλους ενέργειας, που σχεδίασε, οργάνωσε,και  πραγματοποίησε…………Ένα όμως είναι σίγουρο…….Πολλοί Γρύλοι και πολλοί Γύλοι, κατάλαβαν πολλά χθες βράδυ…..Και αυτό θα το καταλάβουν πολύ σύντομα, τόσο ο κυρ Σπύρος, όσο και το Επιτελείο……………..

Και κάτι τελευταίο…..Εσύ κύριε Παναγιώτη Χασιώτη, δεν ήθελες εχθές να παραλάβεις τα χρήματα ,που με τόσο χαρά και επιμονή, ενέκρινε ο Πάνος Σκουρλέτης, για να αποκατασταθούν οι ζημιές των πυρκαγιών;Περίεργο……………

Ο ΓΥΛΟΣ και ο ΓΡΥΛΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here