Επίσκεψη του Δημάρχου στο Ειδικό Σχολείο Χαλκουτσίου.

0
2513

Σε μια κίνηση που δείχνει πολλά προχώρησε σήμερα,ο Δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης, με αφορμή την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς.Επισκέφτηκε το Ειδικό Σχολείο Χαλκουτσίου, προκειμένου και να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις ελλείψεις ,και να δηλώσει την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό του για το προσωπικό και τις δασκάλες, αλλά το κυριότερο να δείξει πως φέτος με πολλή φροντίδα και σεβασμό θα δοθεί πολύ μεγάλο βάρος, ώστε το Ειδικό Σχολείο να αποκτήσει την μορφή, αλλά και την λειτουργικότητα που πρέπει.

Είναι γνωστό πως το κτήριο από την αρχή ήταν λύση ανάγκης, μιας και δεν είχε κατασκευαστεί για τον σκοπό αυτό. Υποστελεχωμένο πάντα, λόγω της κοντινής απόστασης από την Αθήνα, με πολύ σοβαρά προβλήματα μεταφοράς των μαθητών, μιας και η γραφειοκρατική διαδικασία μέσω της Περιφέρειας, που κάνει το εύκολο δύσκολο, είναι μερικοί από τους λόγους που δυσκολεύουν την κατάσταση, αλλά και μερικά από τα θέματα που θα πρέπει να λύσει η Δημοτική Αρχή.

Ο Δήμαρχος στην συζήτηση με την Διευθύντρια, έλεγξαν και ανέλυσαν τα πάντα και φεύγοντας, ζήτησε και πήρε αναλυτική λίστα, με όσα χρειάζονται, προκειμένου κάποια στιγμή να μπορεί ανθρώπινα και περήφανα να πει, πως κάτι έκανε, πως κάτι πρόσφερε!

Ας σημειώσουμε σε αυτό το σημείο, πως η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή,θα μεταφέρει μια επιπλέον αίθουσα στο χώρο του Ειδικού Σχολείου, από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Ωρωπού και Νέων Παλατίων.

Η πολυπλοκότητα των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών του Ειδικού Σχολείου,δημιουργεί επιτακτική την ανάγκη για τη διεπιστημονική, πολύπλευρη στήριξη και την εξατομικευμένη προσέγγιση των μαθητών μας.

Οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου έχουν ανάγκη από:

  • δομημένο μαθησιακό περιβάλλον,
  • σταθερό ημερήσιο πρόγραμμα,
  • διδασκαλία ενός-προς-έναν και ομαδική διδασκαλία,
  • εναλλακτικούς τρόπους διδασκαλίας (οπτικοποιημένο διδακτικό υλικό, φυσική καθοδήγηση)
  • εμπλουτισμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες με επίκεντρο τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα τους.

Ας ελπίσουμε πως η θέληση του Δημάρχου, σε αυτές τις δύσκολες και οικονομικά άσχημες συνθήκες, που διανύει η χώρα, θα σταθεί η αφετηρία, να μπουν σε μια σωστή σειρά τα προβλήματα του Ειδικού Σχολείου και θα δρομολογήσουν λύσεις, που και μόνιμες θα είναι και θα δημιουργήσουν τις συνθήκες και για την σωστή και αρμόζουσα λειτουργία του.

Ας αγωνιστούμε όλοι μαζί,για αυτά τα παιδιά,που μόνο τον θαυμασμό και την αγάπη μας,αξίζουν.Ίσως, έτσι, θα μπορέσουμε να τους δώσουμε την ευκαιρία, καλύπτοντας τις ανάγκες τους, παρέχοντάς τους όλα όσα εμείς θεωρούμε αυτονόητα, την εκπαίδευση, την κίνηση στην πόλη, τον πολιτισμό, την υγεία, να αναδείξουν τις πραγματικές μοναδικές τους δεξιότητες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here