Ένα παιδί του Ωρωπού,η Αμαλία Προβελεγγίου-Ποντίδου στην κορυφή των Βαλκανίων.

0
5759

Ένα παιδί του Ωρωπού,στην κορυφή των Βαλκανίων.Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια των Βαλκανικών αγώνων,που έγιναν στην Τουρκία στην κατηγορία Laser Radial στην δεύτερη θέση διακρίθηκε, παίρνοντας το ασημένιο μετάλλιο, η Αμαλία Προβελεγγίου-Μποντίδου, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία και τις διακρίσεις, εκπροσωπώντας την Εθνική Ομάδα Ιστιοπλοΐας της Ελλάδας(Εδώ να σημειώσουμε, πως όπως μας δήλωσε πριν από λίγο η Αμαλία,ανήκει πλέον στον ναυτικό Όμιλο Δελφιναρίου).

Η Αμαλία από μικρή έχει δείξει πως έχει εκείνη την άλλη “στόφα” που χαρακτηρίζει τις μεγάλες αθλήτριες και με πάθος, θάρρος, θράσος και υπομονή, χτίζει κάθε μέρα, ένα λαμπρό μέλλον, που ευχόμαστε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, και για άλλα παιδιά της περιοχής.Και από ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, μέσα από την επιτυχημένη δουλειά που γίνεται μέσα στον Ναυτικό Όμιλο Ωρωπού(από τον οποίο ξεκίνησε η Αμαλία), και άλλα μεγάλα ταλέντα ετοιμάζονται να μας “απασχολήσουν” και να μας κάνουν περήφανους, με τις επιτυχίες τους.

Χθες η Αμαλία και οι περήφανοι γονείς της, κλήθηκαν στο Δημαρχείο, προκειμένου ο Δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης, παρουσία και του Αντιδημάρχου Δημήτρη Βελτανιώτη,και να δώσει τα συγχαρητήρια και να δηλώσει την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου, σε οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει, προκειμένου οι επιτυχίες τόσο της Αμαλίας , όσο και των άλλων παιδιών, να γίνουν ακόμα περισσότερες.

Εμείς συγχαίρουμε τους πολύ καλούς γονείς της, αφού γνωρίζουμε τις στερήσεις και τον δικό τους αγώνα, προκειμένου το παιδί τους να τιμά την γαλανόλευκη, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Παρακάτω θα επιχειρήσουμε μια πρώτη παρουσίαση του Ναυτικού Ομίλου Ωρωπού,υποσχόμενοι όμως πως πολύ σύντομα , θα επανέλθουμε με πλήρες ρεπορτάζ, για τους στόχους, τις επιδιώξεις, αλλά και τα προβλήματα του Ναυτικού Ομίλου.

Ναυτικός Όμιλος Νέων Παλατίων & Ευρύτερης Περιοχής Ωρωπού

Ο Ναυτικός Όμιλος Νέων Παλατίων & Ευρύτερης Περιοχής Ωρωπού είναι ένας ναυταθλητικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1993, δραστηριοποιείται στην περιοχή του Νοτίου Ευβοϊκού και έχει εγγεγραμμένα 100 μέλη.

Ο ‘Ομιλος τα τελευταία χρόνια, ξεκίνησε μια δυνατή προσπάθεια να αναπτύξει το άθλημα της ιστιοπλοΐας στη περιοχή. Η προσπάθεια αυτή απέδωσε καρπούς, αφού ξεκινώντας  με μόλις 1 παιδί και ένα παλιό σκάφος τύπου optimist, βρίσκεται αυτή τη στιγμή με αγωνιστική, προαγωνιστική ομάδα και ακαδημίες.

Η έδρα του είναι στο Λιμάνι Ωρωπού και αποτελεί ενεργό μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (http://www.eio.gr). Η διοίκηση του Ομίλου αποτελείται από 9 μέλη τα οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Το έργο του ομίλου στο χώρο της ιστιοπλοΐας συμβάλει, μέσω της νεολαίας, στην ανάπτυξη της χώρας καθώς κυριότερος σκοπός του είναι η μετάδοση της αγάπης για τη θάλασσα και η ανάπτυξη του ναυταθλητισμού.

Ο ‘Ομιλος, παρέχει στους  αθλητές όλα όσα χρειάζονται (υλικά, προπονητές, αναλώσιμα κλπ), γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν και να πειραματιστούν με την ιστιοπλοΐα παιδιά που διαφορετικά δεν θα είχαν την ευκαιρία.

Ο Όμιλος με ενεργή συμμετοχή σε περιφερειακούς και  Πανελλήνιους αγώνες είναι περήφανος που οι αθλητές του μέσα από τη προσπάθεια που καταβάλουν κάνουν πράξη τα αθλητικά ιδεώδη μετατρέποντας τις δυνατότητες του κάθε νέου σε ικανότητες.

Η αγωνιστική ομάδα Optimist του ομίλου, συμμετέχει σε όλους τους αγώνες που διοργανώνονται από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και ανήκουν στην περιφέρεια Ευβοϊκού, σε πλήθος άλλων διασυλλογικών αγώνων εκτός περιφέρειας  καθώς και στους Πανελλήνιους αγώνες.

Επικοινωνία

Ναυτικός Όμιλος Ωρωπού
Λ. Χαλκουτσίου 2
Τ.Κ. 190 15 – Ωρωπός
Email: info@noor.gr

Τηλέφωνο :  22950 – 39592
Κινητό :  6947890703 – 6943100071
Fax :  22950 – 39593

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here