Τι είχε συμβεί αλήθεια, με την Αποχέτευση Αφιδνών; Ερωτήματα που θέλουν απάντηση!

0
1553

Όπως είναι πια γνωστό σε όλους , τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου , εγκρίθηκε από το Τεχνικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής η συμπληρωματική σύμβαση της μελέτης «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ- ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙΟΥ- ΜΙΚΡΟΧΩΡΙΟΥ», που αφορά στην εκπόνηση μελέτης και για την ενότητα των ΑΦΙΔΝΩΝ.

Η συμπληρωτική σύμβαση αφορά στην εκτέλεση της μελέτης των έργων αποχέτευσης Αφιδνών (υδραυλική μελέτη,) καθώς και των αντίστοιχων υποστηρικτικών μελετών (τοπογραφική, γεωτεχνική, περιβαλλοντική, Η/Μ και στατική). Αφορά επίσης μέχρι και στη σύνταξη των Τευχών Δημοπράτησης των έργων αυτών.

Το ποσό της συμπληρωτικής σύβασης για τις εργασίες αυτές ανέρχεται συνολικά σε 129.584,77 Ευρώ άνευ ΦΠΑ (160.685,11 Ευρώ µε ΦΠΑ), η οποί καλύφθηκε από ιδίους πόρους.Η Δημοτική αρχή αντιλήφθηκε άμεσα, την παράληψη της μελέτης και τον άστοχο λόγο που αποκλείονταν η Δημοτική Ενότητα των ΑΦΙΔΝΩΝ, από την υλοποίηση ενός τέτοιου μεγάλου έργου υποδομής, όπως αυτό του αποχετευτικού. Με ταχύτατες, συντονισμένες και έγκυρες ενέργειες, κατάφερε να εντάξει και αυτήν την περιοχή, στην συνολική κατασκευή αυτού του τόσο σημαντικού έργου ποιότητας ζωής, που θα υλοποιηθεί στον Δήμο μας.

Ως εδώ όλα καλά.

Διαβάσαμε όμως ένα εύστοχο δημοσίευμα από πλευράς της Ιπποκρατείου Πολιτείας(https://ippokrateiospoliteia.blogspot.gr/2017/09/blog-post_15.html?spref=fb) και πραγματικά, αναγκαστήκαμε να πάμε λίγο πίσω και να θυμηθούμε, τι ακριβώς είχε συμβεί το 2012).

Στις 8 Οκτωβρίου του 2012 , δημοσιεύτηκε σε τοπική ιστοσελίδα, το παρακάτω δημοσίευμα, που απεκάλυπτε πως κακώς απεντάχτηκε το έργο από την προηγούμενη Δημοτική αρχή, και μάλιστα απέδιδε ευθύνες για λάθος χειρισμούς, στον πρώην Αντιδήμαρχο Ευάγγελο Ηλιάσκο. Παρακάτω παραθέτουμε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα:

Μάλιστα η τοπική ιστοσελίδα, επανέρχεται στις 21 Οκτωβρίου 2012 και με νέο εμπεριστατωμένο άρθρο, αναδεικνύει ακόμα περισσότερο το θέμα και θέτει νέα ερωτήματα, αποκαλυπτικά και συγκλονιστικά, προς τους αρμόδιους και ιδιαίτερα προς τον τότε Αντιδήμαρχο Ευάγγελο Ηλιάσκο.

Παρακάτω παραθέτουμε το δεύτερο δημοσίευμα:

Φυσικά απαντήσεις δεν εδόθησαν, οι Αφίδνες απεντάχθηκαν και μόλις προσφάτως, με τις ενέργειες της νέας Δημοτικής Αρχής, επετεύχθη το αυτονόητο, όπως χαρακτηριστικά γράφει και το blog της Ιπποκρατείου Πολιτείας.

Εδώ βεβαίως προκύπτουν κάποια ερωτηματικά που δυστυχώς θα πρέπει να τα θέσουμε.Πως είναι δυνατόν να κυκλοφορούν εδώ και αρκετές μέρες, τόσο άρθρα, όσο και δηλώσεις των μελών της Ιπποκρατείου Πολιτείας, που εύστοχα μιλούν για δικαίωση και η ιστοσελίδα που ανέδειξε τότε το θέμα( και πολύ καλά έκανε), να σιωπά;Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν συνεχίζει να αποδίδει τις ευθύνες, που αυτή κατέδειξε και έκανε κατανοητές;Δεν θα έπρεπε να μιλήσει και αυτή για δικαίωση των όσων έγραφε ,κατά των υπευθύνων εκείνης της απένταξης;

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε τα όσα θρυλούνται στο παρασκήνιο, περί σιωπής λόγω νέων “συμμαχιών”.Δεν μας έχει συνηθίσει αυτή η ιστοσελίδα σε τέτοιου είδους συμπεριφορές, μιας και όλοι γνωρίζουμε πως έχει αγαθά κίνητρα και νοιάζεται μόνο για το καλό των δημοτών……….

Εμείς θα μείνουμε κοντά στο γεγονός και στις επόμενες ημέρες θα έχουμε εκτενή αναφορά, τόσο για τα όσα έγιναν στο προσκήνιο, όσο και για τα όσα έγιναν στο Παρασκήνιο……..

Η Συντακτική Ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here