Υπέροχη παρουσία του Πολιτιστικού και Πνευματικού Ομίλου της Σκάλας Ωρωπού,στην 1η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση Σάμου.

0
1005

Την 1η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση διοργάνωσε το Σάββατο ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου (ΧΟΡ.Ο.Σ) υπό την αιγίδα του Δήμου Σάμου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν χορευτικές ομάδες από την Αραβησσό Πέλλας, τη Μύκονο, τη Σκάλα Ωρωπού καθώς και έξι πολιτιστικούς συλλόγους της Σάμου.

Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν:

1) Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αραβησσού Πέλλας ‘Παύλος Μελάς’
2) Ο Πολιτιστικός Παραδοσιακός Χορευτικός Σύλλογος Μυκόνου ‘Οι Ανεμόμυλοι’
3) Ο Πολιτιστικός & Πνευματικός Σύλλογος Σκάλας Ωρωπού
4) Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ
5) Το Λύκειο Ελληνίδων – Παράρτημα Σάμου
6) Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος Σάμου ‘Ο Καπετάν Λαχανάς’
7) Η Χορευτική Ομάδα Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου
8) Ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Χώρας-Ποτοκακίου «H ΕΙΡΗΝΗ»
9) και ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός Αθλητικός Σύλλογος ‘Η ΡΙΒΑ’

Η διοργάνωση κορυφώθηκε με μια μεγάλη παράσταση Ελληνικών παραδοσιακών χορών που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Σάμου, στην οποία έπαιξαν ζωντανή μουσική δύο οργανοπαίκτες από την Μύκονο, ο Γιάννης Ασημομύτης στην τσαμπούνα και ο Λευτέρης Σικινιώτης (Καντενάσιος) στο τουμπάκι.

Την παράσταση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Σαμίων, Δημήτρης Βογιατζής, ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού, Γιάννης Μανδουραράκης, η δημοτική σύμβουλος, Ζωή Τσερέ, ο δημοτικός σύμβουλος τις μείζονος αντιπολίτευσης, Νίκος Τριανταφύλλου, εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου Σάμου καθώς και μέλη πολιτιστικών και αθλητικών φορέων του νησιού μας.

Ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, που ανέγνωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού, Γιάννης Μανδουραράκης, τόνισε: “Θέλω με ιδιαίτερη χαρά να καλωσορίσω όλες και όλους σας στην αποψινή 1η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση που διοργανώνει ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου (ΧΟΡ.Ο.Σ) υπό την αιγίδα του Δήμου Σάμου.

Οι διοργανώσεις της πρώτης και δεύτερης χορευτικής συνάντησης χορευτικών ομίλων, γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και είμαι βέβαιος ότι την ίδια αποδοχή και επιδοκιμασία θα απολαύσει και η αποψινή και ότι η Συνάντηση αυτή θα εξελιχθεί σ’ έναν σημαντικό πολιτιστικό και ψυχαγωγικό θεσμό για το νησί μας, με την πλούσια και ξεχωριστή του λαϊκή παράδοση.

Η ιστορική αυτή συνέχεια και η πολιτιστική συγγένεια αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από τη λαϊκή μουσική και χορευτική παράδοση και γι’ αυτό το λόγο θέλω να συγχαρώ τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου για την πρωτοβουλία του και να ευχαριστήσω θερμά τις ομάδες που συμμετέχουν: Από την Πέλλα, την Μύκονο, τον Ωρωπό και τη Σάμο”.

Το κοινό ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα να φέρει τρόφιμα μακράς διαρκείας αντί εισιτηρίου, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου Ικαρίας και Κορσεών, με αποτέλεσμα η εκδήλωση να έχει πέρα από πολιτιστικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Οι φιλοξενούμενες ομάδες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα του νησιού μας με επισκέψεις στην πόλη της Σάμου, στο Καρλόβασι, πολλά χωριά, παραλίες αλλά και μνημεία, μουσεία και μονές του νησιού μας.

Επίσης δύο μεγάλα γλέντια πραγματοποιήθηκαν στο Ποσειδώνιο.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ: Πραγματικά εντυπωσίασαν τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου της Σκάλας Ωρωπού, με την καταπληκτική εμφάνιση τους, που έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμα φορά την υπέροχη δουλειά που πραγματοποιεί ο Σύλλογος της Σκάλας Ωρωπού,εδώ και πολλά χρόνια.Καθοδηγούμενα από την αεικίνητη Πρόεδρο Βάσω Βλάχου και από τα δραστήρια μέλη του Δ.Σ , τα παιδιά του Συλλόγου της Σκάλας, συντηρούν και επαυξάνουν τις αξίες της παράδοσης και της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς.Από όλους εμάς, εδώ στον Παρατηρητή, θερμά συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here