Μια συγκινητική σκέψη για το Ειδικό Σχολείο,που είθε να αποτελέσει αφετηρία και παράδειγμα προς μίμηση.

0
2068
Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, βρέθηκε εχθές σε μια ιδιαίτερη, προσωπική στιγμή.
Η Αντριάνα Λαμπαδαρίδου,Ειδική Σύμβουλος του Δημάρχου σε Θέματα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και ο Αλέξης Ξαρχουλάκος,Αναπληρωτής Διοικητής του Τ.Α Ωρωπού βάπτισαν το αγοράκι τους, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Νέα Παλάτια. Η νονά του μικρού Γιώργου, ήταν η Βασιλική Λεμπούση υπεύθυνη του Γραφείου του Δημάρχου.
Μια ιδιαίτερη στιγμή για τον Δήμαρχο Θωμά Ρούσση, αφού το Ιδιαίτερο
Γραφείο του, πάντα στην γραμμή πυρός, βλέπει πως εκτός από την άριστη
συνεργασία που υπάρχει υπηρεσιακά, δένεται και με ιδιαίτερους δεσμούς
αγάπης και αλληλοεκτίμησης.
Όλοι οι πολιτικοί παράγοντες του συνδυασμού του Δημάρχου, τίμησαν
σύσσωμοι με την παρουσία τους το μυστήριο, δείχνοντας την εκτίμηση και τον
σεβασμό τους στα δυο άριστα στελέχη του γραφείου του.
Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης με την σύζυγο του, ο Αντιδήμαρχος Βελτανιώτης Δημήτρης με την σύζυγο του, ο Αντιδήμαρχος Σιδέρης Γιώργος με την σύζυγο του, ο Αντιδήμαρχος Δάβρης Γιώργος, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαρία Δέδε με τον σύζυγο της και πολλοί άλλοι.
Οι γονείς είχαν μια υπέροχη και πολύ συγκινητική ιδέα, αφού ζήτησαν από τους καλεσμένους, αντί για δώρο, να προσφέρουν όσα χρήματα ήθελαν, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ένας ιδιαίτερα ευγενικός και συγκινητικός σκοπός.
Στο κέντρο υπήρχε ένα κουτί, όπου τοποθετήθηκαν τα χρήματα και το περιεχόμενο του(όποιο ποσό και αν είναι αυτό, δεν έχει σημασία, μιας και η χειρονομία μετράει), θα διατεθεί για την ενίσχυση του Ειδικού Σχολείου Ωρωπού.
Η Διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου, ήταν ενημερωμένη για αυτή την όμορφη κίνηση, ήταν εκεί και συγκινημένη στήριξε και εξήρε την ιδέα και την ανθρώπινη πλευρά της.
Οι πάνω από εκατό καλεσμένοι, εννοείτε πως με προθυμία ανταποκρίθηκαν, εκφράζοντας και αυτοί την χαρά, αλλά και την ικανοποίηση τους.
Αυτή η ενέργεια, ίσως πριν μερικά χρόνια να παρεξηγούνταν και να φάνταζε υποτιμητική για την κάθε μορφής Τοπικής Εξουσίας, αφού θα φαίνονταν σαν να την υποκαθιστούσαν.Σήμερα που τα οικονομικά μέσα έχουν στενέψει και που κάθε ευρώ είναι πολύτιμο και έχει αξία, τέτοιες ενέργειες , πέρα από το ότι δείχνουν ανθρωπιά και διαφορετικό τρόπο σκέψης, έχουν και υλική αξία, μιας και μπορούν να βοηθήσουν να λυθούν κάποια από τα προβλήματα που υπάρχουν.
Και τι όμορφο και διαφορετικό, τι ανθρώπινο θα ήταν να καθιερώσουμε τέτοιες ενέργειες, σε δικιές μας χαρούμενες προσωπικές στιγμές, προσφέροντας μια σταγόνα ευτυχίας, σε κάποιους που την έχουν πολύ ανάγκη.
Τι αλήθεια μετράει και αξίζει περισσότερο;Μια παραπάνω σαλοπέτα, ή ένα παραπάνω παιχνίδι για το μωρό μας ή ένα τετράδιο, ένα κουτί μπογιές, ένα ειδικό όργανο, ένα μπλοκ ζωγραφικής ή ένα ειδικό παιχνίδι;
Και τελικά πως θα αλλάξουν οι κοινωνίες, αν κάποια στιγμή δεν ενώσουμε τα χέρια και δεν αντιληφθούμε, πως μέσα από την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο,για τις γενιές που έρχονται και σε μια αυριανή Πόλη που θα ξαναλέει, Καλημέρα,Θα λέει Καλησπέρα, Θα Χαμογελά, Θα συγκινείται, Θα ελπίζει, Θα χαίρεται….
Ένα μεγάλο μπράβο στους γονείς για την σκέψη και για την υλοποίηση της.Ήταν η δεύτερη στιγμή που μας συγκίνησε -μετά την χθεσινή παρέμβαση της Μαίρης Κατσαμπαλάκου-μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα , για το ίδιο θέμα.
Η Συγκυρία και η στιγμή, ευνοεί απόλυτα την σύμπραξη όλων των δυνάμεων του τόπου-με αιχμή την Δημοτική Αρχή-προκειμένου να επιλυθούν τώρα τα ζητήματα της Ειδικής Αγωγής  στην περιοχή μας και να τεθούν οι βάσεις για την σωστή και αρμόζουσα λειτουργία όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης στα Ειδικά Σχολεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here