Η ΑΠΟΨΗ, του κυρίου πρώην αντδ/ρχου, επί της πράξης….

0
1608

Αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε η επιστολή του Πρώην (αντιδ/ρχου, δημ συμβούλου, Γυμνασιάρχη) και εντέλει πολιτειακού παράγοντα της περιοχής μας, κ Ηλιάσκου. Για άλλη μια φορά, με σειρά εγγράφων, νόμων, νομολογιών, και απίστευτης χαρτούρας, προσπαθεί να αποδείξει τα ”λάθη”  της δημοτικής αρχής, σε ένα έργο που βαίνει προς την ολοκλήρωσή του, εντός 15 ημερών, όπως ενημερωθήκαμε. 

 ………Το έργο παρέλαβε η νυν Δημοτική Αρχή σε εξέλιξη αλλά για άλλη μια φορά έγιναν διάφορα ευτράπελα που δεν έχουν ξαναγίνει στα Δημοτικά Δρώμενα του Ωρωπού, βάζοντας σε κίνδυνο την ένταξη του έργου αλλά και χρεώνοντας τους Δημότες με λεφτά που ήταν εξασφαλισμένα από την χρηματοδότηση…….”

 Ευτράπελα, όπως την μελέτη βιολογικού του Δήμου Ωρωπίων, που ”πνίγηκε”, κατά την θητεία του, μια σχεδόν ολοκληρωμένη μελέτη από την προηγούμενη δημοτική αρχή που παρέλαβαν, και την παλινωδία της νέας χωροθέτησης, με νέα κριτήρια, και νέους ”ορίζοντες” αναπτυξιακούς για το Δήμο μας, που τελικά ήταν ένα τεράστιο μηδενικό (αλήθεια χαρτιά έχουμε για αυτές σας τις πράξεις?), ένα τεράστιο ναυάγιο, που σε  χαρακτήρισε, σαν αντιδ/ρχο …….δεν έχουν σίγουρα συμβεί.

Διότι πολύ απλά το έργο είναι εκεί, και το χαίρονται οι κάτοικοι του Καλάμου, έστω με τις προσωρινές ελλείψεις του, άλλα σε λίγο καιρό θα αποτελεί κόσμημα για την κοινωνία των δημοτών, δίνοντας σημαντικές λύσεις σε μια προσπάθεια δεκαετιών.

Ποια λεφτά ήταν εξασφαλισμένα από την χρηματοδότηση????, μήπως τα χρήματα των εξοπλισμών του παιδικού σταθμού??????

Χρηστικά καθημερινά αντικείμενα, έπιπλα, σκεύη, μαθησιακά εργαλεία για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς?

ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ…..και ας χλευάζει όσο θέλει μια νόμιμη διαδικασία με  που επετεύχθη με μηδενική έκπτωση. Συνέβη τώρα όμως, και όχι κατά των ημερών του όπως ψευδός αναφέρει, πως το είχε προβλέψει και αυτό……

Ο εργολάβος τα παραίτησε και έφυγε. Τι έπρεπε να γίνει στην συνέχεια? Να κλαίμε την κακή μας μοίρα? Μονομερώς όπως του δίνει το δικαίωμα ο νομοθέτης, διέλυσε την σύμβαση και αποχώρησε, αφήνοντας σε εκκρεμότητα  τον περιβάλλοντα χώρο. Όταν αποδεχθήκατε την μεγάλη έκπτωση που κατέθεσε ο εργολάβος της τάξης του 53,12%, αλήθεια δεν υποψιαστήκατε, πως αυτός ο κίνδυνος ελοχεύει, αφού τέτοιο έργο δεν ”βγαίνει” με τίποτα? Τι σημασία όμως έχει αυτό? σε αλλουνού τα χέρια θα έσκαγε η βόμβα……τότε φεύγοντας δεν φροντίσατε να ενημερώσετε την νέα δημ αρχή, με έγγραφα…..τι σημασία είχε άλλωστε για εσάς.

 “……..ευτυχώς δεν έγινε (ακόμα τουλάχιστον!) κανένας έλεγχος από την Περιφέρεια ή την Διαχειριστική Αρχή για αυτή την λύση της σύμβασης γιατί τότε το έργο θα είχε απενταχθεί και θα είχαν ζητηθεί τα χρήματα πίσω.….”

 Την γνωρίζετε πλέον την άγουσα που αποτελεί και πάγια τακτική σας. Καταγγελία στους ελεγκτικούς μηχανισμούς (όπως υπογράψατε στην καταγγελία κατά της νομιμότητας του προϋπολογισμού στην περιφέρεια), να διακοπεί το έργο, να μείνει εντέλει ημιτελές για άλλη μια χρονιά και να ικανοποιηθεί η εγωπάθεια και η τυπολατρία σας, αφού όλοι τα κάνουν στραβά, εκτός από εσάς.

Είναι κοινή διαπίστωση στην κοινωνία των Δημοτών μας.

Δυστυχώς αποτελείται μια θλιβερή παρένθεση στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου μας. Και είναι κοινή διαπίστωση, πως δεν συνδράματε στο παραμικρό αναπτυξιακά για τις υποδομές των δημοτών μας. Η απουσία σας, αποτέλεσε χαρακτηριστικό παράδειγμα αποφυγής, στους πολίτικους κύκλους ακόμα και συναδέλφων σας. Οι παρεμβάσεις αυτού του τύπου, με δεκάδες νόμους, χαρτιά, διαπιστώσεις, και φανταστικά σενάρια, εκτός του ότι δεν βοηθούν κανένα να καταλάβει, απογυμνώνει ακόμα περισσότερο τον φοβικό χαρακτήρα σας. Και δυστυχώς επιλέξατε να  προίστασθε σε ένα τομέα, που μόνο φοβικός απαγορεύεται να είσαι. Στα δαιδαλώδη μονοπάτια του συγκεντρωτικού κράτους, θα πρέπει να αποφασίζεις με ταχύτητα, παίρνοντας πρωτοβουλίες και επωμιζόμενος τις ευθύνες να προχωράς μπροστά, ίσως κάποιες φορές με κόστος. Αυτό σας έλειψε, κατά κόρον. Σας υπερέβαλαν οι συνθήκες, και σας καταπόντισε η γραφειοκρατία……

Και ναι…….οι προτεραιότητες είναι άλλες!!!!!!! σωστά το υπερθεματίζετε….ο παιδικός σταθμός Καλάμου…..λειτουργεί. Με ελλείψεις.

Είναι όμως εκεί και εξυπηρετεί τους πολίτες.

Και σε ελάχιστο χρόνο, που θα έχει ολοκληρωθεί, θα τον χαίρονται όλοι οι δημότες.

Έστω και με λάθη, κατά την άποψη σας.

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΚΕΙ!!!!!!!!! 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here