Ειδικού αγορητή……..το ανάγνωσμα.

0
1697

Ψάχνοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μιας και η ενημερότητα έχει στερέψει πραγματικά το σαββατοκύριακο, από κινήσεις συνδυασμών, πράξεις δημοτικών συμβούλων, και τοποθετήσεις διαφόρων, γνωστών και μη εξαιρετέων, παραλιακών ή ορεσίβιων, πέσαμε σε διάλογο του γνωστού σε όλους μας ειδικού αγορητή της δυναμικής πολιτείας.

Και ενώ, ξεκινάει μια χαρά, με την σημαία της Καταλονίας, και τη στήριξή του, φανταζόμαστε, στο λαό και τους κατοίκους της, θυμίζοντάς μας το μόλις χθεσινό δημοψήφισμα και τους σχεδόν 900 τραυματίες που ακολούθησαν αυτό, μας μεταφέρει σε άλλες εποχές της εγχώριας ιστορίας μας, με εκφράσεις που έμειναν ανεξίτηλα χαραγμένες στις μνήμες μας, εκφράζοντας, μια ολόκληρη εποχή του μελανού πρόσφατου παρελθόντος μας.

Αυτόν το χαιρετισμό συνήθιζε να απευθύνει ο Άρης  Βελουχιώτης στους αντάρτες, συντρόφους του, αναγνωρίζοντας, τους καθημερινούς κινδύνους που διέτρεχαν οι τελευταίοι. Και εάν το καλοσκεφτείτε, η σκληρή ζωή ενός αντάρτη δε διέφερε πολύ απ’ αυτή ενός κυνηγημένου ζώου, στις ταραγμένες πολιτικές συνθήκες της εποχής.

Και ενώ πραγματικά, μας έχει βάλει σε σκέψεις, για το τι μπορεί να εννοεί, ο γνωστός ειδικός αγορητής περί λιμενικών θεμάτων, και για το πώς μπορεί να συνδέεται η κυβέρνηση του βουνού, με το δημοτικό λιμενικό ταμείο του Ωρωπού – που με τόση υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ειδική έρευνα στη νομολογία, και αδέκαστη κριτική του στη διοίκηση αυτού, με σειρά ενστάσεων και καταγγελιών, μηνύσεων, προσφυγών, κλπ – εμφανίζεται το γνωστό ”φάντασμα” ιπτάμενος χειριστής, και γνωστός υποστηρικτής της δημοτικής αρχής και καταφέρνει να τινάξει στον αέρα, τον ειρμό της σκέψης, τη σοφιστική διάθεση, την έγκυρη κοινωνική τοποθέτηση για το παγκόσμιο γίγνεσθαι, τη δημοκρατική του άποψη για την ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης των πολιτών, και τον εκνευρίζει αφάνταστα.

Πως γίνεται άραγε, ένας τόσο σημαντικός παράγων στην τοπική πολιτική σκηνή του τόπου, να απαντά και να σύρεται σε στιχομυθίες που, εκτός του ότι κανείς αναγνώστης δεν καταλαβαίνει, να υποβιβάζει την επικοινωνιακή του δεινότητα, σε τόσο χαμηλό επίπεδο.

Και μην ξεχνάμε, πως ο ίδιος αποτελεί μέλος, του κυριότερου εκφραστικού δίδυμου, που μετά την πρόσφατη προσθήκη του γνωστού επαγγελματία δημοσιογράφου της καταστροφής στην παράταξη, είναι το  εγκυρότερο επικοινωνιακό όργανο της δυναμικής πολιτείας.

Ποιος θα ξεχάσει άραγε το ”πάνελ ενημέρωσης”, που αφορούσε τις τοπικές δομές υγείας που προκάλεσαν πριν λίγους μήνες στο ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων, και την άριστη διαχείρισή του, καθήμενος εκ δεξιών του αρχηγού, συντονίζοντας την κουβέντα με τους δημοσιογράφους και πολίτες.

Και μετά από τόσες ημέρες αποχής και αφωνίας, περιμέναμε μια ουσιαστική τοποθέτηση, για τα έργα και τις ημέρες της παράταξης που εκπροσωπεί.

Μια ”επίσημη” τοποθέτηση για τη γνωστή πλέον ”αποχή”, από το δημοτικό συμβούλιο των αποκαταστάσεων μετά τις πυρκαγιές, την άποψή του για τον παραλιακό πεζόδρομο των Νέων Παλατίων, ή την άποψη, για την πρόταση περί ”ειδικών εργολάβων”, ντόπιων, αλλά με την γνωστή διαδικασία, αφού η διαδικασία δεν μας ενοχλεί, όπως ειπώθηκε,  αλλά τα πρόσωπα.

Εν’ αντιθέσει,  μάθαμε για ”άξονες”, διάφορα επωφελούμενα  ”προνόμια”, και……για την Αγλαΐα.

…………ποια είναι η Αγλαΐα ρε φίλε?????

Μήπως εννοείς την γυναίκα του Καραγκιόζη?????

Διότι σε αυτό το επίπεδο που κυμαίνονται οι διάλογοι σου, κάνουν να κοκκινίζει και ο συμπαθής λαϊκός μας ήρωας…..

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here