Έπαθλο “ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ”

0
1558

Από το έτος 2010 καθιερώθηκε στην μνήμη του Βησσαρίωνος Σκαλαίου (βάσει των 16705/28-7-2010 & 16933/9-9-2010 σχετικών Συμβολαιογραφικών Πράξεων) το

Έπαθλον ¨Β Η Σ Σ Α Ρ Ι Ω Ν ¨ που απονέμεται κάθε χρόνο, αμέσως μετά την ανωτέρω εκκλησιαστική Θεία Λειτουργία, από 3-Μελή Επιτροπή (αποτελούμενη από τον εκάστοτε Δήμαρχο Ωρωπού, την Αγία Ηγουμένη της παρακείμενης Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου και τον Αθλοθέτη γαμπρό του Δημήτριο Κων. Κούσιο) στον φοιτητή η την φοιτήτρια του Δήμου Ωρωπού, που πέτυχε την μεγαλύτερη συνολικά βαθμολογία κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελληνικής Επικράτειας και συνοδεύεται από μία ονομαστική τραπεζική επιταγή χιλίων (1000) Ευρώ.

Σήμερα, απονεμήθηκε μετά από σύντομη τελετή στο Δημοτικό κατάστημα Δήμου Ωρωπού στον αριστούχο μαθητή ΒΑΣΙΛΑΚΟ ΜΙΧΑΛΗ, που αποφοίτησε από το ΓΕΛ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ, και συγκεντρώνοντας 19027 μόρια, πέρασε 69ος στο τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Αξίζει να αναφερθούμε και στους άλλους αιτηθέντες μαθητές για το έπαθλο των αριστούχων, που τίμησαν με τις υψηλές τους βαθμολογίες, τις σχολικές μονάδες του δήμου μας:

ΓΙΑΣΕΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ  18669

ΚΟΥΤΣΑΜΠΕΛΑ ΕΥΑ  18510

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 18345

ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Συγχαρητήρια σε όλους, και ευχόμαστε συνεχής επιτυχίες και καλή σταδιοδρομία στην ζωή τους και στις νέες τους υποχρεώσεις.

ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ ΣΚΑΛΑΙΟΣ

Ο Βησσαρίων Δημ. Σκαλαίος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 13 Φεβρουαρίου 1904, σαν παιδί μιάς πολυμελούς οικογένειας πήρε το όνομά του από μία παλαιά εικόνα του Αγίου Βησσαρίωνος που βρέθηκε στα θεμέλια του σπιτιού τους, οικογενεικό κειμήλιο και που ανήκει πλέον στην οικογένεια για περισσότερο από έναν αιώνα. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα, εργάσθηκε πολλά χρόνια σαν δημοσιογράφος σε μια σειρά εφημερίδων όπως τον ΑΣΥΡΜΑΤΟΝ κατά την διάρκεια της κατοχής, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ, την ΑΚΡΟΠΟΛΗ,το ΕΜΠΡΟΣ, κλπ, πολιτεύτηκε στην 10ετία του ’50 και διετέλεσε στέλεχος και Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων στη ΔΕΗ . To 1950 νυμφεύθηκε την μοναχοκόρη του Μιχαήλ και της Αριάδνης Καζάζη, Σοφία και απέκτησαν την μοναχοκόρη τους, Δικηγόρο, Λίζα Σκαλαίου-Κουσίου, που το 1976 παντρεύτηκε τον Πολιτικό Μηχανικό Δημήτριο Κων. Κούσιο και απέκτησαν τον μοναχογιό τους -και μοναδικό εγγονό του- Κωνσταντίνο-Κάσιο Κούσιο. Έφυγε από τη ζωή στις 9 Φεβρουαρίου 1978 και έκτοτε γιορτάζεται ανελλιπώς η μνήμη του, στο ιδιωτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Βησσαρίωνος (Λεωφόρος Μαρκοπούλου-Καλάμου 34 & οδ. Βησσαρίωνος Σκαλαίου 1, Μαρκόπουλον-Ωρωπού), όπου τελείται ειδική Θεία Λειτουργία κάθε χρόνο 8.00-10.00 το πρωἱ της 15 Σεπτεμβρίου. Από το έτος 2010 καθιερώθηκε στην μνήμη του (βάσει των 16705/28-7-2010 & 16933/9-9-2010 σχετικών Συμβολαιογραφικών Πράξεων)το Έπαθλον ¨Β Η Σ Σ Α Ρ Ι Ω Ν ¨ που απονέμεται κάθε χρόνο, αμέσως μετά την ανωτέρω εκκλησιαστική Θεία Λειτουργία, από 3-Μελή Επιτροπή (αποτελουμένη από τον εκάστοτε Δήμαρχο Ωρωπού, την Αγία Ηγουμένη της παρακείμενης Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου και τον Αθλοθέτη γαμπρό του Δημήτριο Κων. Κούσιο) στον φοιτητή η την φοιτήτρια του Δήμου Ωρωπού, που πέτυχε την μεγαλύτερη συνολικά βαθμολογία κατα τις εισαγωγικές εξετάσεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελληνικής Επικράτειας και συνοδεύεται από μία ονομαστική τραπεζική επιταγή χιλίων (1000) Ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here