ΝΩΝΤΑΣ…..ο ράμπο της πυρόσβεσης

0
1631

Οι λέξεις χάνουν το νόημα τους, και οι χαρακτηρισμοί, μόνο και μόνο για εντυπωσιασμό, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν.

Για όσους μπορούν ακόμα να διαβάζουν ελληνικά, και να καταλαβαίνουν πέντε πράγματα από τα δημοτικά δρώμενα, είναι τουλάχιστον επικίνδυνο να χαρακτηρίζεις ”κλοπή”, την αγορά τριών τέτοιων μηχανημάτων(τσάπες)…..

…….αλήθεια ποιος πιστεύει σήμερα, πως ένα πυροσβεστικό όχημα, σύγχρονο(και τεράστιας αξίας) από αυτά που έχει η πυροσβεστική υπηρεσία, θα ήταν περισσότερο χρήσιμο, από τρεις τσάπες?????

ΚΑΝΕΙΣ……κ.Νώντα, απόλυτα κανένας λογικός άνθρωπος.

Από πολλές και διάφορες οπτικές και εάν το δεις.

Ένα μόνο του τέτοιο μηχάνημα, δεν μπορεί να σβήσει φωτιά σαν του Καλάμου. Και καμία αναλόγου μεγέθους τέτοια φωτιά. Και ποιος θα χειρίζεται αυτό το μηχάνημα-πυροσβεστικό κ.Νώντα????

Μήπως οι μόνιμοι υπάλληλοι που ασχολούνται αποκλειστικά με την πυροπροστασία-πυρασφάλεια, άνθρωποι που έχουν την καλή διάθεση να καταστείλουν την όποια φωτιά εκδηλωθεί(εάν προλάβουν εν τη γένεσει της), αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ?????,……..και ποιος θα πάρει αυτήν την πρωτοβουλία να τους επιβάλει κάτι τέτοιο????

ΚΑΝΕΙΣ ΝΟΗΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!!!!

Όχι σε αυτήν την δημοτική αρχή, αλλά σε καμία……πανελλήνια!!!!!!

Έχεις τεράστια εμμονή με την ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ, λες και απευθύνεσαι σε ράμπο πυροσβέστες!!!!!! ………οι περισσότεροι είναι απλοί υπάλληλοι, δίχως ιδιαίτερες γνώσεις, εθελοντές, ερασιτέχνες, αδαείς, που εμπρός στο θεριό της φωτιάς, είναι αδύνατο να πράξουν τα προσδοκώμενα.

Και μην ξεχνάς τον ανθρώπινο παράγοντα. Έχουν οικογένειες, παιδιά, μια κανονική ζωή. Δεν είναι αυτή η δουλεία τους. Το κάνουν γιατί αγαπούν και σέβονται τον τόπο που μεγάλωσαν,  και νοιώθουν την υποχρέωση να τον προστατέψουν. Αλλά έως εκεί!!!!!

Με την φωτιά δεν παίζει κανένας φίλε, και μην ζητάς τέτοιες ευθύνες…….

Ας λειτουργήσει λοιπόν η λογική και η ηρεμία, ατόμων που έχουν την δυνατότητα να σκέπτονται ψύχραιμα και μεθοδικά.

Με την δυνατότητα αγοράς των τριών νέων μηχανημάτων, θα δοθεί η δυνατότητα στον Δήμο, να μπορεί να διανοίξει με δικά του μέσα και άλλες χρήσιμες αντιπυρικές ζώνες. Η ευελιξία που παρέχουν αυτά τα μηχανήματα, θα μπορούν να επιχειρούν, εκτός του να προλαμβάνουν, ακόμα και σε συνθήκες που έχει εκδηλωθεί ήδη μια φωτιά, διανοίγοντας κάποιους δρόμους για τα πυροσβεστικά, ή για μικρά οχήματα πυρόσβεσης, ή για πεζοπόρα τμήματα, η για την ασφαλή προσέγγιση σε κάποια  αντλιοστάσια.

 

Αυτά κατά την αντιπυρική περίοδο, ενώ παράλληλα θα μπορούν να βοηθούν τις υπηρεσίες του Δήμου, όπου και όποτε ζητηθεί στις αυξημένες απαιτήσεις των δημοτών, όπως καθαρισμούς ογκωδών απορριμμάτων, ύδρευση, οδοποιία.

Είναι κοινή λογική των διοικούντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε όλο το φάσμα της ελληνικής επικράτειας. Στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που έχει διέλθει η χώρα, προσπαθούν με έξυπνες και πολυχρηστικες λύσεις, να καλύπτουν τις αυξημένες καθημερινές ανάγκες.

 

Με κάποιες προϋποθέσεις, ίσως η αγορά ενός μεγάλου πυροσβεστικού οχήματος να πρόσθετε στην αξία της πυρασφαλείας-καταστολής-δασικών εκτάσεων.

Με επαγγελματικό προσωπικό, με αντίστοιχο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, με δημιουργία και στήριξη ενός τέτοιου μηχανισμού που θα δημιουργούνταν από την αρχή.

Αυτές είναι οι βασικές αρχές για την δημιουργία τέτοιας μονάδας, δηλαδή ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ, και όχι πρόληψης, που εφαρμόζεται σε όλους τους δήμους της χώρας…..

 

ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ, ΑΠΟ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

 

Όχι ραμπο, όπως γράψαμε παραπάνω. Και λειτουργώντας με απλή λογική μπορούμε να περιμένουμε σίγουρα αποτελέσματα.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here