Πάνω από 5.000 τα αιτήματα Δήμων για μόνιμο προσωπικό στην Καθαριότητα.

0
729

Ξεπερνούν μέχρι στιγμής τα 5.000 τα αιτήματα των Δήμων για μόνιμες θέσεις στην Καθαριότητα, ενώ εκκρεμεί από πολλούς Δήμους ανά την Χώρα να τροποποιήσουν τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) για να “ξεκλειδώσουν” οι νέες θέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr, το Υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να εκδώσει νέα εγκύκλιο, ζητώντας από τους Δήμους να επισπεύσουν τις διαδικασίες, ώστε να μην αποκλειστούν από την διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες καθαριότητας.

Προς το παρόν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών συγκεντρώνουν τα αιτήματα, που έχουν εγκρίνει οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για την τροποποίηση των ΟΕΥ των Δήμων και τις νέες θέσεις που ζητούν στον τομέα της Καθαριότητας.

Από το Υπουργείο Εσωτερικών διαβεβαιώνουν ότι, δεν θα υπάρξει κώλυμα ως προς τις ειδικότητες, που αναμένεται να προσληφθούν, αρκεί να υπάγονται στις υπηρεσίες καθαριότητας. Έτσι, εκτός από οδοκαθαριστές, θα περιλαμβάνονται μηχανικοί οχημάτων, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι.

Σημαντική εκκρεμότητα αποτελεί η έκδοση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου, που να επικυρώνει την βούληση του Υπουργού Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, για μόνιμες προσλήψεις στον τομέα της καθαριότητας.

Εκτιμάται ότι, οι προσλήψεις θα αφορούν τον αριθμό των 5.000 ατόμων. Αλλά μένει να φανεί τις επόμενες μέρες, πόσος θα είναι ακριβώς ο αριθμός.

Ο Υπουργός Εσωτερικών έχει σε όλους τόνους διαβεβαιώσει ότι, δεν υπάρχει εμπλοκή με την Τρόικα, αφού οι προσλήψεις αφορούν τις ανταποδοτικές υπηρεσίες και η δαπάνη καλύπτεται απευθείας από τα ανταποδοτικά τέλη.

Η μοριοδότηση θα γίνει με βάση τα πρόσφατα θεσμοθετημένα.

Τέλος, βούληση του Υπουργείου Εσωτερικών είναι οι προσωρινοί πίνακες να εκδοθούν έως την 31η Μαρτίου 2018, οπότε και οι Δήμοι θα μπορούν να απασχολούν τους συμβασιούχους από παράταση.

www.epoli.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here