Στρίβειν ……και πάλι, δια του αρραβώνος;

0
2166

Τι γίνεται πραγματικά με τους συμβούλους της αντιπολίτευσης, που εκπροσωπούν την οικονομική επιτροπή, δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Έλαμψαν πάλι δια της απουσίας τους στην τελευταία συνεδρία της οικονομικής, και ρωτήσαμε να μάθουμε τους λόγους.

Εδώ πρέπει να ευχαριστήσουμε, τον φίλο μας ΚΑΡΡΑ ΓΙΩΡΓΟ, το γνωστό σε όλους «ιπτάμενο» του FB, που αντελήφθη την απουσία τους, και μάθαμε τι ακριβώς συμβαίνει.

Το απλούστερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, και πράγματι το κάναμε, ήταν να βρούμε την πρόσκληση της επιτροπής, με τα προς συζήτηση θέματα. Και ως εκ θαύματος, πήραμε τις απαντήσεις που ζητούσαμε. Τα πρώτα τρία θέματα ήταν τα εξής:

  1. Επανέγκριση όρων διακήρυξης για το έργο: «Κατασκευή πλατείας ΔΕ Αφιδνών»
  2. Επανέγκριση όρων διακήρυξης για το έργο: «Έργα πρόληψης – αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών από θεομηνίες Δημοτικών Ενοτήτων Ωρωπού»
  3. Επανέγκριση όρων διακήρυξης για το έργο: «Διαμόρφωση οδικού δικτύου σχολείων Αγίου Κωνσταντίνου ΔΕ Ωρωπίων»

Να ερχόντουσαν να κάνουν τι;;;

Να ψηφήσουν θετικά, σε έργα που θα κάνει η δημοτική αρχή;

Σε έργα όπως η κατασκευή της πλατειάς Αφιδνων;

Σε έργο όπως το αποχετευτικό της νέας σχολικής μονάδας στην ενότητα Ωρωπίων;

Έτσι και αλλιώς, απουσίαζαν και σε προηγούμενες οικονομικές, με τα ίδια θέματα, γιατί να έρθουν;;;;;

Τα έχουμε πει και θα τα λέμε συνέχεια, έως ότου πάρουμε απαντήσεις, που στηρίζονται σε κάποια λογική βάση. Όταν θα μπορέσουν να τεκμηριώσουν την άρνησή τους, τα πραγματικά και λογικά αίτια, που τους οδηγεί να αρνούνται την υλοποίηση κάποιων έργων στον Δήμο μας.

Τεκμηριωμένα, με αποδείξεις, με αντίστοιχες προτάσεις, με εναλλακτικές ίσως εφαρμογές……

Είναι λοιπόν ακόλουθοι της τακτικής «στρίβειν», όπως έχουμε ξαναγράψει, στο παρελθόν. Μια τακτική που εφαρμόζουν, από το γνωστό συμβούλιο, που δεν εμφανιστήκαν να ψηφίσουν τις αποκαταστάσεις των πυρόπληκτων του Καλάμου, και εφαρμόζουν τον τελευταίο καιρό. Μια καινούρια τακτική, μια νέα πολιτική στάση, ένας σύγχρονος τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων του Δήμου μας.

ΑΠΟΧΗ!!!!! ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ!!!!!ΑΠΑΞΙΩΣΗ!!!!!ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ!!!!!

Νέα ήθη και νέες πολιτικές εποχές στα δημοτικά δρώμενα.

Ίσως κάτι δεν καταλαβαίνουμε. Ίσως υπάρχουν εξηγήσεις σε όλη αυτήν την συμπεριφορά. Ίσως άλλαξε η πολιτική αντιμετώπιση προς τους εξουσιάζοντες. Ίσως είναι μια μοντέρνα τακτική, που κάπου οδηγεί. Ίσως κάποιοι σκέπτονται, πολύ πιο προχωρημένα από εμάς.

Τουλάχιστον όμως πρέπει να μας εξηγήσουν το σκεπτικό. Δεν αντιλαμβανόμαστε ρε παιδιά αυτές τις νέες εξελίξεις. Αυτό το νέο μεταμοντέρνο μοντέλο που πάτε να διδάξετε στον κόσμο.

Πρέπει απλώς να αναφέρουμε πως ακόμα υπάρχουν και παραδοσιακοί ψηφοφόροι στα χωριά μας. Από αυτούς που γεμίζουν τα καφενεία και τις πλατείες των χωριών, και συζητούν για την τοπική πολιτική. Αυτοί που εκπέμπουν σε ραδιοκύματα βραχέων συχνοτήτων και έχουν την ανάγκη να μάθουν, πως συμπεριφέρονται οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, προκειμένου να πράξουν ανάλογα, όταν έρθει η ώρα.

Σε αυτούς τι θα πούμε ρε παιδιά;

 «ΣΤΡΙΒΕΙΝ»;;;;;;

 

Πληροφοριακά, να αναφέρουμε πως το δεύτερο θέμα, αφορά κάποιες ζημίες που έχουν γίνει σε δημοτικές ενότητες του Δήμου μας και θα αποκατασταθούν με μικρά έργα. Περιπτώσεις όπως τοιχία αντιστήριξης στον παραλιακό δρόμο προς τους Αγίους Αποστόλους, όπου η διάβρωση από το θαλάσσιο κύμα καταστρέφει τις υπάρχουσες κατασκευές, με αποτέλεσμα να «ανοίγει» ο δρόμος, δημιουργώντας μεγάλες και επικίνδυνες λακκούβες.

Στην περιοχή της Ποσειδωνίας, θα αποκατασταθεί ένα τμήμα του πεζόδρομου που έχει υποστεί ζημιές, αφού διευθετηθεί η απορροή των υδάτων που προκαλεί αυτές τις διαβρώσεις, ενοποιώντας όλο το τμήμα της εκεί πεζοδρόμησης.

Επίσης ένα μικρό τοιχίο θα κατασκευαστεί σε μια θέση στο Μήλεσι, εντος του οικισμού, προκειμένου να προστατευτούν κατοικίες από τα ορμητικά νερά της βροχής, που προκύπτουν από τις μεγάλες υψομετρικές διαφορές,  και να βελτιωθεί η προσπελασιμότητα των κατοίκων.

Για τα έργα της ανάπλασης των Αφιδνών, και του αποχετευτικού των σχολείων, έχουμε κάνει εκτενή αναφορά κατά το παρελθόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here