I will be back…… (The Terminator)

0
947

Χτύπησε πάλι ο Κυρ-Βασίλης, παρόλο που είχε καιρό να εμφανιστεί, και νομίσαμε πως το μένος του για το site μας, ίσως να το είχε κατευνάσει.

Αμ δε!!!!, τέτοιος έρωτας δεν ξεπερνιέται εύκολα. Για το μόνο που δεν μας κατηγορεί, είναι για την έκρηξη στο Μογκαντίσου!!!!!

Για όλα τα άλλα, δυστυχώς φταίμε εμείς……

Και περιμέναμε κάποια αναφορά, σχετικά με τον συνοδοιπόρο του Νώντα, και τα γραφόμενά του, σε αγνώστου προελεύσεως και ταυτότητος φυλλάδα, καθότι όλοι μας γνωρίζουμε πως είναι κατά της ανωνυμίας, στον ηλεκτρονικό τύπο, και φανταζόμασταν και στον έντυπο.

Αμ δε!!!!, εμπάθεια είναι το κυριότερο πρόβλημά του. Όλα τα άλλα τα ξεπερνά, και σίγουρα θα βρει κάποια δικαιολογία, να στηρίξει το φίλο του για την φιλοξενία του σε αταυτοποίητο έντυπο.

Θέλουμε να αφιερώσουμε το κείμενο στον παλιό μας γνώριμο Στέφανο. Αυτόν που πριν από περίπου δέκα χρόνια, ασχολήθηκε με τον ηλεκτρονικό τύπο, και την καταγραφή των πολιτικών εξελίξεων σε καθημερινή βάση, με πρωτόγνωρο τρόπο για τους πολίτες. Φυσικά με κατευθυνόμενα σχόλια, αφού είχε διαλέξει στρατόπεδο εξ’αρχης, επιδιώκοντας την μεγίστη ανατροπή, που τελικά επετεύχθη, και στο τιμόνι του δήμου ανέλαβε η δημοτική ομάδα, που ήταν φίλα προσκείμενος.

Η αλήθεια είναι πως το κύριο χαρακτηριστικό που διέκρινε τις σελίδα του τότε, ήταν η χιουμοριστική διάθεση, και η απλότητα που παρουσίαζε τα γεγονότα. Είναι επίσης γεγονός πως, κατάφερε να γίνει η καθημερινή μας συνήθεια για τους περισσότερους που ασχολούνταν με τα δημοτικά δρώμενα.

Και πράγματι στεναχωρηθήκαμε, όταν το ύφος και η διάθεση άλλαξαν οριστικά, έως ότου τελικά η ιστοσελίδα του να μείνει ανενεργή, και στο τέλος να αλλάξει και όνομα.

Ίσως ήταν προφητικό.

Ίσως προέβλεψε το ναυάγιο της δημοτικής ομάδας που στήριξε.

Ίσως ακόμα να προέβλεψε πως συναγωνιστές του τότε και πολύ καλοί του φίλοι, θα εκφυλίζονταν με τέτοιο τρόπο όπως βλέπουμε σήμερα, και να φιλοξενούνται από έντυπα και site που τους καθύβριζαν από το πρωί έως το βράδυ.

Ίσως προέβλεψε την καταστροφή της ομάδας των «καλών παιδιών», που γύρισαν την πλάτη σε εκατοντάδες κόσμου που τους στήριξε, με πραγματική αγάπη, πιστεύοντας το ΄΄όραμα΄΄, που δεν υπήρξε ποτέ.

Ένα όμως είναι το σίγουρο!!!!!, μας λείπει….

Η αστείρευτη αίσθηση του χιούμορ, η καθημερινή καταγραφή των γεγονότων υπό το πρίσμα του πειράγματος και της πλάκας. Η λεπτή αυτή ισορροπία μεταξύ σοβαρού και αστείου, περνώντας μηνύματα στην τοπική κοινωνία. Η προσέγγιση των πρωταγωνιστών της δημοτικής επικαιρότητας, με καυστικό αλλά όχι προσβλητικό τρόπο. Όπως τα νοιώθαμε, όπως τα ξέραμε, όπως τα γνωρίζαμε.

Έχουν αλλάξει όλα σήμερα. Η καινούρια Ελλάδα, δεν σου επιτρέπει να αναζητάς τέτοιου είδους ισορροπίες. Όλα έχουν τώρα ένα μανδύα σοβαρότητας ή σοβαροφάνειας, που σε περιορίζουν στην αποτύπωση απλά των γεγονότων, εξετάζοντας όλες τις πιθανές παραδοχές.

Και ανθρώπους απέναντι σου έτοιμους να σε κατασπαράξουν, δίχως το παραμικρό ίχνος χιουμοριστικής διάθεσης, να ψάχνουν το ελάχιστο για να σε κατηγορήσουν, επειδή ίσως κάνεις σωστά την δουλειά σου.

Μας λείπεις φίλε Στέφανε, όπως ήσουν, και όχι όπως σε βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες. Να ασχόλησε με ανθρώπους που αποδεδειγμένα έδωσαν ότι είχαν να δώσουν. Που κάθονται και βγάζουν τα μάτια τους στο Facebook, κάτω από τα βαριά γυαλιά των δεύτερων ….ηντα, για να στηρίξουν τις λανθασμένες επιλογές τους, ή να αποδείξουν πως δεν εξαργύρωσαν τους πολιτικούς τους αγώνες, όπως όλοι οι φίλοι-συναγωνιστές τους, μόνο και μόνο επειδή ήταν ανίκανοι.

Aλλού μπορείς ακόμα να προσφέρεις, είμαστε σίγουροι.

Τα «χρέπια» του παρελθόντος θα βρίσκονται εκεί, μόνο για να μας αποπροσανατολίζουν. Και ελάχιστοι ακόμα τους ακούνε…..εως ότου εκλείψουν οριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here