Αυτό είναι το πλάνο που έχει προτείνει ο σερ Σπύρος και έχει αποδεχθεί ο Γιασημάκης.

0
1289

Μετά από αρκετό καιρό έγινε πια αντιληπτό το πλάνο, που έχει προτείνει ο κόουτς σερ Σπύρος(κατά το σερ Τάκης), στον κύριο Γιασημάκη, προκειμένου να διαχειριστούν το ανθρώπινο υλικό που διαθέτουν και να μπορέσουν να πορευτούν με αξιοπρέπεια, μιας και η κατά μέτωπο επίθεση σε μέρη που υπάρχει αντίλογος με επιχειρήματα, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να υποστηριχτεί από την παρούσα-συμπαθής πλην υποτονική-ομάδα.

Όλοι θυμούνται τις ατελείωτες μάχες στα Δημοτικά Συμβούλια, της προηγούμενης Δημοτικής περιόδου, όπου μόνο,οι ανακοινώσεις και οι αντεγκλήσεις διαρκούσαν , όσο διαρκούν τώρα ολόκληρα Δημοτικά Συμβούλια 36 θεμάτων!!!!!!!

Και αυτό γινόταν γιατί , ανεξάρτητα αν έκαναν σωστή αντιπολίτευση ή όχι- υπήρχε μια ομάδα πολύ δυνατή, με πείρα και με προτάσεις, που σε πολλές περιπτώσεις έφερνε σε δύσκολη θέση την ομάδα της Διοίκησης, όχι βεβαίως απέχοντας, ή υπεκφεύγοντας, αλλά δίνοντας μάχες, ανεξάρτητα αν η ιστορία τους δικαίωσε ή όχι.

Και ναι μεν τα Συμβούλια δεν είχαν την εικόνα και την ποιότητα που έπρεπε, αλλά τουλάχιστον ήταν Συμβούλια, που αποδείκνυαν, πως υπάρχει λόγος και αντίλογος, πως υπάρχει Διοίκηση και Αντιπολίτευση.

Και μετά από τις “μάχες” εκείνης της περιόδου, φτάσαμε στα light Συμβούλια, των 140 λεπτών, για 36 θέματα(οποία ξεφτίλα………).

Πως όμως φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση;Ποιος την δημιούργησε;Με ποιο στόχο;Ποιους τελικά ευνοεί;

Μελετώντας λοιπόν ο κυρ Σπύρος, το τοπίο, κάνοντας προσθαφαιρέσεις και υπολογισμούς, εφηύρε το μέγα σχέδιο.

Και μάλιστα με διπλό κέρδος.Σαν να λέμε:Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια…… 

Αρχικά(πρώτο “σμπάρο”), λοιπόν κάνουμε αναγνωριστικό παιχνίδι, με την παλιά καλή Ιταλική τακτική του Κατενάτσιο.………Στέλνουμε έναν,δύο αντιπροσώπους, στον τόπο του Συμβουλίου, προκειμένου να έχουμε εικόνα, αν δημιουργηθεί απαρτία ή όχι.

Μόλις γίνει η απαρτία(γιατί μόνο μικρά παιδιά δεν έχουν αντιληφθεί, πως αυτό το έργο έχει τελειώσει πια),με γοργά βήματα εμφανίζεται η υπόλοιπη ομάδα.

Εδώ περνάμε στο δεύτερο μέρος του σχεδίου.

Γίνονται 5-6 καταγγελτικές , πομπώδεις ανακοινώσεις, που κινούνται είτε σε αποκαλύψεις “δήθεν” καταχρήσεων, είτε σε μικροπολιτικές φανφάρες, που έχουν σκοπό να επηρεάσουν τους άνεργους Δημότες,από τους επικεφαλής και ταυτόχρονα ευνοούμενους.

Γιασημάκης, Χατζηιωάννου, Γαζβινιάν, άντε και λίγο Δέδες(Πετράκης).

Ταυτόχρονα αυτές καταγράφονται από το αδηφάγο, σκηνοθετικό χέρι του μαιτρ της κοπτοραπτικής, προκειμένου να εξυπηρετηθεί και το δεύτερο “σμπάρο” που προαναγγείλαμε.Να βγει δηλαδή και η εβδομαδιαία ύλη της διαδικτυακής πύλης του Πολιτικού Εισαγγελέα, αλλά και των ανωνύμων μικρών και πτωχών νεογνών τέκνων.

Παρακολουθούμε και 3-4 θέματα, όπου ακολουθούμε αυτήν ακριβώς την τακτική, της καταγγελίας και της καταγραφής αυτής και στην συνέχεια, κάπου στην πρώτη ώρα, αρχίζουμε να την κάνουμε με “ελαφρά πηδηματάκια”, προς άγνωστη κατεύθυνση, ευχαριστημένοι βεβαίως, όχι γιατί κάναμε αντιπολίτευση και αποκαλύψαμε, αλλά γιατί έχουμε τροφή(σανό), για όλους όσους έχουν απομείνει να διαβάζουν και να παρακολουθούν.

Αλήθεια σερ Σπύρο, θα μας πεις καμιά φορά, πόσοι έχουν απομείνει.

Υπέροχο πραγματικά σχέδιο, που και άκοστο είναι, μιας και δεν χρειάζεται να διαχειριστούν καυτές πατάτες, αλλά και χαλαρωτικό, μιας και η ομαδούλα δεν μπαίνει σε πραγματική κόντρα, αλλά μένει στα προκαταρτικά και στα light!

Το θέμα είναι βέβαια, ποιον εξυπηρετεί αυτό το πλάνο.

Η Απάντηση είναι απλή.Κανέναν.Και όχι μόνο αυτό.Βλάπτει κιόλας καίρια και καταλυτικά, την λειτουργία του Δήμου και ακυρώνει και την οποιαδήποτε ελπίδα ,να γίνει κάτι καλύτερο για αυτόν τον τόπο.

Γιατί κάποιος θα πει, πως αυτό βολεύει την ομάδα της Διοίκησης του Δήμου, αλλά δεν θα έχει σκεφτεί πως υπάρχει και ο αντίλογος σε αυτό.

Η Δημοτική ομάδα έχει ένα πλάνο και καταθέτει κάποιες προτάσεις και κάποια σχέδια , προς έγκριση.Εννοείτε πως δεν είναι αλάνθαστοι, ούτε έχουν πάντα δίκιο.Πως όμως θα καταπολεμηθεί αυτό, προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών;Μόνο με τις παρεμβάσεις και τις προτάσεις της Αντιπολίτευσης, που ενδεχομένως να βλέπει τα πράγματα αλλιώς, θα μπορέσει να γίνει κάτι καλύτερο και κάτι διαφορετικό.Με αγώνα βεβαίως.Εκεί στην κόντρα, μέσα στις θεμελιώδεις αρμοδιότητες που σου δίνει το Σύνταγμα.Με επιχειρήματα, με θέσεις , με πραγματικό και όχι σκηνοθετημένο αντίλογο, με τεκμηριωμένο σχέδιο και με σοβαρές τοποθετήσεις.

Όταν βεβαίως το ζητούμενο δεν είναι να γίνει κάτι για τον τόπο, αλλά να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του κόουτς σερ Σπύρου , ο δρόμος και το σχέδιο είναι άλλο.

Πάμε να φύγουμε, αλλά πριν φύγουμε, ας στήσουμε και 3-4 σκετσάκια………….

Υπάρχει κάποιος σοβαρός πολίτης(εκτός των εχόντων συμφέρον), που να μπορεί να εμπιστευτεί ανθρώπους, που χρησιμοποιούν τέτοιες τακτικές και τέτοια κόλπα παλαιοκομματικής κοπής;

Προφανώς όχι……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here