Έρωτας και…….παντόφλα.

0
1288

Κυρ-Βασίλη, αμείλικτα τα ερωτήματα. Και φυσικά εσύ δεν είσαι υπεύθυνος να απαντήσεις, και ούτε έχουμε τέτοια απαίτηση. Άλλωστε έναν έρωτα πληρώνεις και εσύ, ίσως μια λάθος επιλογή, σαν και αυτές που κάνουμε δεκάδες στην ζωή μας.

Δεν είσαι όμως τυχαίος, Κυρ-Βασίλη εσύ, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου πάντα. Εσύ μας έχεις περιγράψει για αγώνες κατά της χωματερής στον Αυλώνα, παραστάσεις σε υπουργεία, κλείσιμο εθνικών οδών, δυναμικές κινητοποιήσεις.

Δεν αμφιβάλουμε λεπτό, και ποτέ δεν είχαμε τέτοια διάθεση, πίστεψέ μας. Τώρα η σχέση χάλασε στην πορεία, αφού νομίζουμε πως η εμμονή και η εμπάθεια σου, όχι τόσο σε πρόσωπα, όσο σε καταστάσεις που ζούμε στον Δήμο μας, απέδειξε μια διαφορετική νοοτροπία και θεώρηση των καταστάσεων, μεταξύ μας στα δημοτικά πεπραγμένα.

Χαλάλι σου όμως, όπως αντιλαμβάνεσαι, θέλουμε να ασχολούμαστε μαζί σου, πες από βίτσιο, πες από έρωτα, πες για ιστορικούς λόγους.

Ίσως επειδή είσαι και ο μοναδικός άνθρωπος που πιστεύεις ακόμα σε αυτήν την εκρηκτική αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, που την θεωρούμε και ανισόρροπη εκτός από συναισθηματικά, ίσως και πνευματικά.

Δύσκολο έρωτα επέλεξες Κυρ-Βασίλη, άστατο, ασταθή, απρόβλεπτο, αναπάντεχο.

Και κουτσό το πουλέν σου Κυρ-Βασίλη, θα σου πούμε εμείς. Εχθές περιμέναμε να μπουκάρει στην αίθουσα και να τα σαρώσει όλα.

Περιμέναμε να εισέλθει στον κόσμο, να ενημερώσει μέσω ερωτήσεων και τοποθετήσεων, ότι τσαμπουνάνε δυο και τρεις μέρες ο Κυρ-Σπύρος στα ”δημοσιογραφικά site του”, βάζοντας την άλλη διάσταση στο θέμα. Αυτήν του άκρατου εκφοβισμού του δυσμενέστερου σεναρίου, την χειρότερη εξέλιξη από πιθανούς άστοχους χειρισμούς, την άποψη πως μπορεί ο Δήμαρχος να τους δουλεύει όλους.

Αυτό που διαβάζουμε και σήμερα δηλαδή, μεσώ αμφιβόλου πλέον ποιότητας ιστοσελίδες, και χειριστές μακριά από τις εξελίξεις.

Ωστόσο είναι σενάρια που προσπαθούν να στοιχειοθετούν και να στηρίζουν, μένοντας στα αρχικά γεγονότα και μόνο, αγνοώντας την οποία εξέλιξη.

Σενάρια που έχει ενστερνιστεί ο συνοδοιπόρος του και αρραβωνιάρης, του άλλου φοβικού συνάδελφου του, οδηγούμενοι και οι δυο από τον μέντορα και μετρ του σκότους.

Που ήταν ρε φίλε;……

μήπως κατάλαβαν ότι δεν υπάρχουν κουτόφραγκοι στα πάνω μέρη, αλλά και πουθενά τον Δήμο;;;;……

μήπως αντιλήφθηκαν πως ακόμα και τα όρια της αντιπολίτευσης είναι ορατά, και υπάρχουν και εσκαμμένα;;;……..

μήπως κατανόησαν ότι και η κοροϊδία έχει τέλος, και έχουν πλησιάσει επικίνδυνα;;;…….

Δεν μπορείς να τον εμπνεύσεις κυρ-Βασίλη. Οσο και εάν νομίζεις πως σου μοιάζει στον επαναστατικό σου χαρακτήρα, είναι από διαφορετικό υλικό φτιαγμένος. Η ματαιοδοξία του, και ο καιροσκοπισμός του, θολώνει την οποία ανιδιοτέλεια. Έχει τόσο θυμό μέσα του, εναντίον προσώπων, και όχι θεσμών,ή, δημοτικών πράξεων, που αποπροσανατολίζει την όποια καθαρή του κρίση.

Τον ζήσαμε και στον αγώνα των διοδίων. Τον χαρήκαμε ειλικρινά τότε, που με άμεσο και περίσσιο τσαμπουκά, ανέτρεπε τα δεδομένα κάθε στιγμή, φέρνοντας σε δύσκολη θέση την αστυνομία και την εταιρία αυτοκινητοδρόμων. Τότε που η δημοτική αρχή, “παρακάλαγε την αστυνομία”να τους πάρουν αυτόφωρο, βγάζοντας φωτογραφία πίσω από τα κάγκελα της φυλακής για προεκλογικούς λόγους, και γελούσαν και τα τσιμέντα.

Δεν είναι το ίδιο. Αυτόν τον αγώνα τον πίστεψε, για αυτό και όλοι σέβονταν την “δημιουργική του τρέλα” όπως έλεγαν, αφού  υποκλίνονταν και σέβονταν τις ακραίες αλλά αναγκαίες για την περίσταση, πράξεις του, ακολουθώντας τον με τα άσπρα πουκάμισά τους.

Εάν ήταν τότε τα πρώτα ερωτικά σας βήματα, θα σε δικαιολογήσω απόλυτα. Ήταν ερωτέυσιμος εκείνη την περίοδο, και ενέπνεε η αποφασιστικότητά του. Μέχρις εκεί όμως.

Μετά τον έρωτα έρχεται η αγάπη.

Μέτα την αγάπη, η αλληλο-υποχωρητική συμβίωση.

Μετά την συμβίωση η…… ΠΑΝΤΟΦΛΑ.

Είσαι παντρεμένος και ξέρεις από αυτά τα πράγματα.

Έρχεται όμως και η διάρκεια. Η μεστότητα, ο αλληλοσεβασμός, η ωριμότητα. Αυτά είναι τα σενάρια του ιδανικού εγγάμου βίου (αυτό που μας εύχονταν μετά τον γάμο, να μακροημερεύσετε…….και αναρωτιόμασταν τι έλεγαν)….

Βρίσκεστε στην περίοδο της ΠΑΝΤΟΦΛΑΣ, και δεν βλέπω να επιτείνετε τον βίο σας. Είναι μόνιμες οι ΠΑΝΤΟΦΛΙΕΣ, και αρχίζω να πιστεύω πως σας αρέσει, αφού δεν κάνετε διορθωτικές κινήσεις. Λιμνάσατε σε αυτήν την κατάσταση, δίχως να προσφέρετε κάτι καινούριο στα δημοτικά δεδομένα.

Χορτάσαμε σαν Έλληνες την καταστροφή δέκα χρόνια τώρα. Το σενάριο του λαϊκισμού, το έχουμε εμπέδωση για τα καλά.

Για μηχανισμούς και λύσεις που γνωρίζουμε καλύτερα, και αφορούν τον τόπο μας, θέλουμε δημιουργικές παρεμβάσεις, στοιχειοθετημένες απόψεις, έμπρακτες λύσεις.

Και ο “δικός σου”, ακόμα ταλανίζεται ανάμεσα στον εκρηκτικό του χαρακτήρα που είναι ικανός για όλα, και την ορθή διαχείριση των καταστάσεων…….

Έχει χρόνο. Θα ωριμάσει….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here