Λιμενικό ταμείο …. κάτι άρχισε να γίνεται

0
1608

Παρατηρήσαμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, κάποιες προσπάθειες καλλωπισμού, στο νέο μόλο των Νέων Παλατίων, από ανθρώπους της δημ αρχής. Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς γνωρίζουμε όλοι μας τις παλινωδίες που συμβαίνουν στο πολύπαθο αυτό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου μας.

Έτσι ενδιαφερθήκαμε να γνωρίσουμε τι ακριβώς συμβαίνει, καθώς για διάστημα πάνω από ένα έτος, δεν υπήρχε η δυνατότητα να αλλαχτεί ούτε λάμπα στα φωτιστικά σώματα.

Δεν είναι η ώρα να αναζητηθούν ευθύνες για την συγκεκριμένη κατάσταση που βιώνουν οι δημότες συνολικά, αλλά και όλοι οι επαγγελματίες που κινούνται γύρω από το χώρο, με τα τερτίπια και τις αστοχίες που κατακλύζουν την διοίκηση, από όλες τις πλευρές. Το σίγουρο είναι πως κάποιοι αρνούνται πεισματικά, να λειτουργήσει φυσιολογικά, όπως κάθε οργανισμός, και να παράξει ένα κοινωφελές έργο προς τους πολίτες, αφού εκ θέσεως, τα όριά του αποτελούν τον καθρέπτη των πόλεών μας.

Ρωτήσαμε λοιπόν και μάθαμε για κάποιες εργασίες, που έχουν πραγματοποιηθεί τον τελευταίο μήνα, μικρές, ελάχιστες, αλλά ίσως να σηματοδοτούν την εκκίνηση πλέον της ουσιαστικής λειτουργίας του.

Ακόμα όμως και εδώ, υπήρξαν τραγικές παρεμβάσεις. Κατά την προσπάθεια επιχρωμάτωσης του μόλου, το λιμεναρχείο, κατακλίστηκε από δεκάδες καταγγελίες, προκειμένου να σταματήσουν οι εργασίες. Εργασίες που είχαν προγραμματιστεί, προκειμένου να παρουσιάσει ο χώρος μια συμμορφωμένη εικόνα, ενόψει της 28 Οκτωβρίου, ημέρα της παρέλασης, που εκατοντάδες κόσμου, θα επισκεφτεί την περιοχή μας.

Ποιοι θα μπορούσαν να ήταν αυτοί οι λόγοι των καταγγελιών, ειλικρινά απορούμε. Ποιο κακό θα μπορούσε να συμβεί, με την βαφή των τοιχίων περιμετρικά του Αλιευτικού Καταφυγίου στα Νέα Παλάτια, και για ποιο λόγο να σταματήσει αυτή η εργασία, αναζητούμε στα διεστραμμένα μυαλά των καταγγελλόντων.

Απίστευτα πράγματα!!!!!!!!

Ευτυχώς το Λιμεναρχείο στάθηκε στο ύψος της περίστασης, και δεν ανέστειλε αυτήν την πράξη, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία το όλο εγχείρημα.

Ο κ.Θεοδώρου Ανδρέας, Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, μας δήλωσε πως…… «τέτοιες πράξεις, δείχνουν την λάθος νοοτροπία που διακατέχει κάποιους. Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω, οποιαδήποτε δυσκολία και εάν αντιμετωπίσω. Προχωράμε μπροστά, βάζοντας στην άκρη τις παλιές κακές συμπεριφορές, προσπαθώντας να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες του χώρου, που χειμάζονται από τις οικονομικές δυσκολίες που ζούμε».

Σχόλιο δικό μας: για όσους δεν γνωρίζουν τον Ανδρέα, πρόκειται κατ΄ ομολογία για ένα πολύ καλό άνθρωπο, μεγαλωμένο στην επιχειρηματικότητα από μικρό. Χωρίς μεγάλη πείρα στα αυτοδιοικητικά, αφού είναι η πρώτη φορά που συμμετείχε στα κοινά και εξελέχθει, επιλέχτηκε από τον Δήμαρχο και την Δημ αρχή για αυτήν την θέση, εξαιτίας ακριβώς του ήπιου και μεθοδικού του χαρακτήρα.

Προσπαθεί με μετριοπάθεια να εξομαλύνει τις κακές, αδιάλλακτες συμπεριφορές του παρελθόντος, προσεγγίζοντας την προτεραιότητα λειτουργίας του ταμείου υπό το πρίσμα της  κοινωφελούς απόδοσης του προς του πολίτες και την στήριξη προς τους επαγγελματίες, και όχι υπό το πρίσμα της πολιτικής, που έφερε τόσα προβλήματα κατά το παρελθόν. Με προσωπική εργασία, διάθεση απίστευτου προσωπικού χρόνου, συνεχής επαφές με όλους τους φορείς και τα πρόσωπα που απαρτίζουν αυτό το όργανο, προσπαθεί να δώσει μια ανθρωπινή διάσταση στην λειτουργία και τις πράξεις του, που έχουν αντίκτυπο στην καθημερινότητα των δημοτών μας.

Του ευχόμαστε, καλή επιτυχία στο έργο του, και πιστεύουμε πως θα καταφέρει με την συνεργασία όλων…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here